-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ دی، ۱۳۹۲ در ۱۲:۴۱ #81223v.fatoorechiمشارکت کننده
مراحل سالمسازی میوه و سبزی را در 4 مرحله می توانید انجاو دهید. خارج کردن گل و لای و ضایعات؛ شستو شوی اولیه از جمله ابتداییترین اقدامات برای سالم سازی میوه و سبزی است.
انگلزدایی با استفاده از یک شوینده مناسب و دارای مجوز دومین مرحله در شست و شوی میوه و سبزی است تا تخم انگلهای موجود بر روی برگ و ساقه سبزی یا بر روی پوست و سطح میوه لزج و سپس جدا شود.
بر مبنای تجربه یک تا سه قطره مایع شوینده برای هر لیتر آب مصرفی میتواند محلول مناسب کفآب تولید کند و با لیز کردن سطح برگ و ساقه یا پوست میوه موجب جداسازی تخم انگلها شود.
حجم آب مورداستفاده با توجه به حجم میوه یا سبزی متغیر است اما نکته مهم این است که برای هر لیتر آب 2 تا 3 قطره مایع شوینده استاندارد شده لازم است و هر چقدر که حجم آب اضافه شود باید به همان نسبت از مایع شوینده بیشتری استفاده کرد و محلول را به صورت کفآب کاملاً حل شده تهیه کرد و میوه و سبزی فاقد ضایعات را در آن به مدت 2 تا 3 دقیقه در آن قرار داد.
بعد از طی این پروسه زمانی، برداشتن میوه و سبزی با دست از داخل این محلول و خارجسازی آن توصیه میشود.
نباید ظرف حاوی محلول کفآب و میوه یا سبزیجات را با هم به داخل سبد یا توری برگرداند چرا که تخم انگل جدا شده دوباره به سطح میوه یا سبزی باز میگردد.
مرحله سوم گندزدایی است. برای گندزدایی میتوان از مواد مجاز موجود در داروخانهها که دارای مجوز تولید و تاریخ تولید و انقضا هستند استفاده کرد و با توجه به بروشور مندرج در آن از میزان، مقدار و مدتزمان استفاده از آن بهره برد.
باید محلول موردنظر را مطابق دستور آن تهیه کرد و میوه یا سبزی را به مدت 3 تا 5 دقیقه در آن قرار داد و دوباره با دست مواد را از محلول جدا کرد؛ البته بهتر است از دستکش یکبار مصرف برای خارجسازی میوه و سبزی از این محلول استفاده کرد تا از بروز آلودگی ثانویه کاسته شود.
مرحله چهارم شست و شوی نهایی با آب تمیز و سالم است. تعریف ما از آب سالم آبی است که از شبکه آبرسانی تحت کنترل آب شهری و روستایی تأمین شده باشد و به عنوان آب شرب مصرف شود.
افراد دقت داشته باشند اگر آبی که در این مرحله استفاده میشود آب سالمی نباشد سه مرحله قبلی هیچ ارزشی ندارد و با آب آلوده دوباره سبزی و میوه آلوده میشود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.