-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ آذر، ۱۳۹۲ در ۰۷:۳۹ #80593Shafieiمشارکت کننده
در همه متون علمي به خصوص كتاب قانون بوعلي و مخزنالادويه عقيلي، آمده است كه انارهاي درشت و كاملا رسيده بهترين نوع انار هستند. در گذشته، از رب انار به جاي گوجهفرنگي در تهيه غذاها استفاده ميشد اما بعد از اينكه گوجهفرنگي به خاورميانه و ايران راه يافت، جايگزين انار شد.
براساس نتايج مطالعههاي اخير، تركيب اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در انار، در بهبود وضعيت عملكرد و سلامت بدن اهميت بسزايي دارد. تركيب اسيد الايژيك اين ميوه، خاصيت ضدسرطان و آنتياكسيداني دارد و در پيشگيري از ابتلا به سرطانهاي پروستات، كولون يا روده بزرگ، پستان و پوست موثر است.
تركيبهاي فلاونوييدي و آنتوسيانيني انار كه باعث رنگ قرمز آن است، از تصلب شرايين (سفتي و سخت شدن رگها) پيشگيري ميكند. ثابت شده که مصرف آب انار ميتواند با تاثير بر آنزيمهايي كه در ساخت كلسترول دخالت دارند، باعث كاهش سطح كلسترول و همچنين فشارخون شود.
هر 100 سيسي آب انار، 16 درصد ويتامين C مورد نياز بدن را تامين ميكند و داراي مقدار قابلتوجهي پتاسيم، ويتامين B5 و تركيبهاي آنتياكسيداني و پليفلاونوييدهاست. مطالعات و پژوهشهاي انجامشده در سال 2008 ميلادي نشان داد، مصرف انار در كاهش تورم پروستات، بهبود رگهاي قلب و دستگاه تنفسي و سرماخوردگي موثر است.
براساس نتايج بررسيها، مصرف انار و آب انار، اثر مضر تابش اشعه ماوراي بنفش را بر پوست كاهش ميدهد. آزمايشهاي انجامشده روي موشها هم نشان ميدهد مصرف انار باعث افزايش غلظت اسپرم، افزايش تحرك اسپرمها و كاهش تعداد اسپرمهاي غيرطبيعي در موشها ميشود بنابراين ميتواند در درمان ناباروري مردان تاثير بسزايي داشته باشد. مصرف انار يا آب انار، فشارخون بارداري در زنان باردار را كه بسيار شايع است و ميتواند بر سلامت و رشد جنين تاثير بگذارد، كاهش ميدهد.
مصرف رب انار به خصوص رب انار ترش نيز در درمان ويار زنان مفيد بوده و خاصيت مدر دارد اما خواص مدربودن انار شيرين بيشتر است. در ضمن ثابت شده است كه مصرف انار و آب آن ميتواند تا حدودي از ابتلا به آلزايمر پيشگيري كند و باعث كنترل وزن شود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.