-
نویسندهنوشتهها
-
۱۳ آبان، ۱۳۹۲ در ۱۱:۴۳ #80104neda.mousaviمشارکت کننده
شاهی از 93 درصد آب تشکیل شده است. برای همین هم کالری کمی دارد.
حالا که هوا دارد کمکم سرد میشود به ویتامین C بیشتری نیاز دارید و همین برگهای کمی تند و تیز سرشار از ویتامین C و همچنین پیش سازهای ویتامین A و ویتامین B9 یا اسیدفولیک هستند. البته تعداد ویتامینهای این سبزی به همین جا ختم نمیشود و دیگر ویتامینهای گروه B و همچنین ویتامین E و ویتامین K از دیگر ویتامینهای موجود در شاهی میباشند.
مواد معدنی موجود در شاهی هم کم نیستند. پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و زینک(روی) جزو مواد معدنی شاهی میباشند. این سبزی از آنتیاکسیدانها هم بینصیب نیست. کاراتنوئیدها، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین جزو آنتیاکسیدان های شاهی میباشند.
شاهی حاوی ترکیبات گوگردی است که میتواند بدن را در برابر سرطان ایمن کند. فیبرهای شاهی نیز قابل توجه است مانند سلولز، پکتین و غیره.
معمولاً کلسیم سبزیجات به سختی جذب بدن میشود. اما کلسیم موجود در شاهی برای بدن قابلاستفاده و زود جذب است. در واقع میزان جذب کلسیم شاهی در بدن حدود 67 درصد میباشد درحالیکه فقط 5 درصد کلسیم موجود در اسفناج جذب بدن میشود.
شاهی و پیشگیری از بیماریها
در حالت کلی ویتامینها، ترکیبات آنتیاکسیدانی و فیبرهای موجود در میوهها و سبزیجات نقش مهمی در محافظت از سلامت بدن ایفا میکنند. نتایج پژوهشها نشان میدهد مصرف بالای میوه و سبزیجات خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و دیگر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد.محققان معتقدند که در بین این میوه و سبزیجات، شاهی جزو سبزیهایی است که میتواند از ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان ریه، سرطان تخمدان و سرطان کلیهها پیشگیری کند. این خاصیت پیشگیرانه مدیون ترکیبات گوگردی موجود در این سبزی میباشد.
در نهایت باید بدانید که مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از لوتئین و زآگزانتین مانند شاهی، بروکسل، اسفناج، بروکلی و غیره خطر دژنراسیون ما کولای چشم را کاهش میدهد.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.