يافته ي اخير پژوهشگران دانشگاه علوم و بهداشت اورگان آمريکا حاکي از اين است؛ خطر مرگ جنين در مادران بارداري که رژيم غذايي پرچربي مصرف مي کنند، افزايش مي يابد.
رژيم غذايي پُرچربي موجب کاهش جريان خون از بدن مادر به جفت مي شود، اندامي که مسئول تغذيه جنين است و از خون مادر منابع مورد نياز خصوصاً اکسيژن را به جنين منتقل مي کند.
پژوهشگراني که مبادرت به انجام اين طرح تحقيقاتي کرده اند عقيده دارند که تا قبل از اين، علت ارتباط رژيِم غذايي پرچربي و مرگ جنين مشخص نبود ولي با مطالعاتي که بر روي نژاد خاصي از ميمون ها صورت گرفت مکانيسم اين تاثير کشف شد. جفت اين حيوان شباهت بسياري با جفت انسان دارد. نتايج اين تحقيقات نشان داد رژيم مادر در دوران بارداري تاثير عميقي بر رشد و تکامل جفت و جنين دارد.
دکتر آنتونيو فرز، دکتر زنان و مسئول اين پروژه، در اين خصوص عقيده دارد که رژيِم غذايي پر چربي و داراي کالري بالا، جريان خون مادر را به جفت کاهش مي دهد.
مطالعاتي که در گذشته انجام شده بود حاکي از اين بود که اغلب اختلالات بارداري مانند عدم رشد مناسب جنين، فشار بارداري يا پره اکلامسي، تولد نوزاد نارس و مرگ جنين در شکم مادر، همگي به نحوي ناشي از اختلالات جفت است. به علاوه چاقي مادر در دوران بارداري با التهاب جفت و نقص عملکردي جفت و احتمال مرگ جنين در ارتباط است.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه