-
نویسندهنوشتهها
-
۳ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۸:۱۸ #78511s.samadiمشارکت کننده
سود و فایدهی ماهی برای حفظ سلامت دستگاه قلب و عروق بیشتر از خطرات مربوط به وجود جیوه در برخی از ماهیها است.
برخیها از ترس مسمومیت با جیوه لب به ماهی نمیزنند. گوشت ماهیها کمابیش به فلزهای سنگین آلوده است. یکی از این فلزها جیوه است که اثرات زیادی روی سلامت ما دارد.
پیش از این نتایج برخی از پژوهشها نشان داده است که وجود جیوهی زیاد در بدن انسان به ویژه با مصرف ماهیهای آلوده به ماده، خطر سکتهی میوکارد را افزایش میدهد.
از طرف دیگر نتایج پژوهشهای دیگر نیز نشان میدهد اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهیهای چرب نیز خطر سکته و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
محققان در تلاش بودند مشخص کنند آیا خطرات وجود جیوه در ماهی اثرات امگا 3 ها را خنثی میکند یا خیر.
برای همین محققان آمریکایی 361 مرد سوئدی و 211 مرد فنلاندی که دچار سکته شده بودند را مورد بررسی قرار دادند. آنها از طریق موها میزان جیوه و از طریق خونشان میزان اسیدهای چرب امگا 3 ی این افراد را بررسی کردند.
توجه داشته باشید که میزان فواید و مضرات خوردن ماهی بسته به سن و سال افراد متفاوت است. کودکان، زنان باردار و شیرده در معرض خطرات بیشتری قرار دارند
نتایج آزمایشها نشان میدهد که افزایش جزیی مصرف ماهی احتمال سکته را به میزان 7 درصد کاهش میدهد حتی با وجود افزایش جزیی میزان جیوه در بدن انسان.
البته محققان مشاهده کردند زمانی که میزان جیوهی موها خیلی بیشتر میشود امگا 3 ها دیگر نمیتوانند به اندازهی کافی موثر باشند. در این صورت میزان آسیبهای قلبی عروقی بیشتر میشود. اما در حالت کلی به عقیدهی محققان فواید مصرف ماهی بیشتر از مضرات آن است.
توجه داشته باشید که میزان فواید و مضرات خوردن ماهی بسته به سن و سال افراد متفاوت است. کودکان، زنان باردار و شیرده در معرض خطرات بیشتری قرار دارند. در افراد سالمند و زنان یائسه فواید مصرف ماهی (در معرض آلودگی به جیوه) به مراتب بیشتر از مضرات آن است.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.