ابتلا به سرطان علل متعددي دارد اما در اين بين، نقش شيوه زندگي بسيار مهم است. بيتحركي عامل خطر مهمي در بروز سرطان محسوب ميشود و فعاليت فيزيكي حدود 30 تا 50 درصد از خطر بروز سرطان كولون (روده بزرگ) و پستان ميكاهد و اثر حفاظتي در مقابل سرطان پروستات، ريه و رحم، تخمدان، لوزالمعده و… ايجاد ميكند. حداقل 30 دقيقه فعاليت جسمي روزانه براي 5 روز در هفته يا بيشتر باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و كولون ميشود. حداقل 60 دقيقه فعاليت ورزشي در روز، طي 5 روز در هفته، در پيشگيري از ابتلا به سرطان كودكان نيز تاثيرگذار است.
تاثير ورزش بر درمان
ورزش در پيشگيري از عود انواع سرطان نقش موثري دارد و با انجام فعاليتهاي ورزشي، كنترل و كاهش وزن تاثير مثبتي در افزايش عمر بيماران سرطاني مشاهده ميشود.
انجام فعاليت ورزشي باعث افزايش ظرفيت تحمل فعاليتها، قدرت عضلات، كنترل وزن بدن، خستگي و تهوع، كنترل افسردگي و اضطراب و داشتن احساس خوب و بهبود كيفيت زندگي ميشود.
تاثير ورزش بر سرطانها مستلزم انگيزه قوي و تعهد به آن است. سرطانهاي روده بزرگ و پستان از انواع سرطانهاي بسيار شايعاند و بهنظر ميرسد ورزش بهطور چشمگيري خطر ابتلا به هر دوي آنها را کاهش ميدهد. مشخص شده فعاليت ورزشي 40 تا 50 درصد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش ميدهد.