نتیجه پژوهشی در كشورمان نشان داد: از عصاره انار می توان برای مقابله با تخریب غضروفی ناشی از آرتروز استفاده كرد.
محققان كشورمان در پژوهشی به منظور بررسی اثر عصاره انار بر آرتروز، از تزریق داخل مفصلی ماده شیمیایی منویدواستات در مفصل زانوی موشهای آزمایشگاهی به منظور ایجاد آرتروز استفاده كردند.
نتیجه این بررسی كه مشروح آن در نشریه فصلنامه دانشگاه آزاد اسلامی درج شد، حاكیست: عصاره انار در بهبود آسیبهای هیستوپاتولوژیك غضروف مفصلی موش موثر است.
به گفته محققان شركت كننده در این مطالعه: آب انار به علت دارا بودن خواص آنتی اكسیدان و همچنین اثر پیشگیری كننده آن در بیماریهای قلبی، مورد توجه است؛ اما تاكنون هیچ مطالعهای در حیوانات برای بررسی اثر آن در جلوگیری از تخریب غضروف مفصلی یا ترمیم آن انجام نشده است.
از این رو در مطالعه ای تجربی، ابتدا تغییرات هیستوپاتولوژیك استخوان زیرغضروف و غضروف مفصل زانوی موش سوری در طی 1، 14 و 28 روز بعد از تزریق مونویدواستات بررسی شد و سپس اثر تجویز خوراكی عصاره انار در گروههای مختلف بررسی گردید.
یافته های این پژوهش نشان داد: اثر عصاره انار به ویژه در گروه هایی كه دوز بالاتری از عصاره انار را دریافت كردهاند، در پیشگیری از تخریب غضرف مفصلی و بروز بیماری استئوآرتریت یا آرتروز موثر است.