۱۰ فرمان تب‌بر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77176
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    ابتلا به بيماري‌هاي عفوني و تب ناشي از آن، بهار و زمستان نمي‌شناسد؛ يعني اگر قرار باشد بيماري به سراغمان بيايد، مي‌آيد و ما مي‌مانيم و اين سوال كه چطور مي‌توانيم حالمان را به روز اولش برگردانيم…
    تب يکي از آشکارترين نشانه‌هاي ابتلا به برخي از بيماري‌هاست و معمولا درمان ساده‌اي هم دارد. اما از درمان‌هاي طبي که بگذريم، کارشناسان تغذيه هم توصيه‌هايي براي کاهش تب دارند؛ اينکه زمان ابتلا به تب چه بخوريم و چه نخوريم تا زودتر خوب شويم، مطلبي است که در ادامه به آن پرداخته‌ و 10 مورد از مهم‌ترين توصيه‌هايش را برايتان برشمرده‌ايم.

    1. آب و آبميوه بنوشيد
    کاهش ميزان آب بدن يکي از بزرگ‌ترين مشکلاتي است که براي يک بيمار تب‌دار اتفاق مي‌افتد. اين کم‌آب شدن بدن مي‌تواند با احساس خستگي، کرختي و عدم تمرکز همراه باشد. به همين دليل متخصصان تغذيه توصيه مي‌کنند اگر تب داريد، براي جبران کم‌آبي بدنتان تا مي‌توانيد، آب و آبميوه بنوشيد. مصرف آبميوه‌هاي تازه، طبيعي و خنک به دريافت سطح مناسبي از انواع ويتامين‌ها و املاح در بدن کمک مي‌کند و تعادل آب و الکتروليت‌ها را بازمي‌گرداند. ‌شما مي‌توانيد با مصرف انواع ميوه‌هاي رسيده، تازه و خنک هم تا حد قابل‌قبولي تب را پايين بياوريد.

    2. غذاهاي پخته ميل کنيد
    بهتر است افراد بيماري که تب دارند، از مصرف غذاهاي خام و نان‌هاي سفيد پرهيز کنند و به جاي آن غذاهاي کاملا پخته و غلات سبوس‌دار را در برنامه غذايي‌شان بگنجانند. به‌طور کلي هضم غذاهاي پخته يا غلات سبوس‌دار براي بدن ساده‌تر از هضم خوراکي‌هاي خام و غلات تصفيه شده است. ديرهضم بودن خوراکي‌هاي خام و فشاري که آنها بر دستگاه گوارش وارد مي‌کنند، مي‌تواند وضعيت يک بيمار مبتلا به تب را بدتر کند بنابراين افراد مبتلا به تب بايد تا بهبود کامل، سبزي‌هاي بخارپز و ميوه‌هايي که کمي حرارت ديده‌اند و رسيده‌تر هستند، بخورند.
    3. خوراکي‌هاي ملين بخوريد
    ابتلا به يبوست هنگامي كه بيماري همراه با تب را پشت سر مي‌گذاريد، مي‌تواند باعث تشديد تب و مشکلاتتان شود. به همين دليل بهتر است حتما سوپ مرغ را با آلو يا ميوه‌هاي ملين مانند کيوي و انجير مصرف کنيد تا دچار يبوست و دردسرهاي بيشتر نشويد.
    4. به ويتامين E احترام بگذاريد
    محققان آمريکايي دريافته‌اند مصرف خوراکي‌هاي حاوي ويتامين E مي‌تواند تا حد قابل ملاحظه‌اي باعث کاهش تب، تقويت سيستم ايمني بدن و بهبود سريع‌تر بيماري شود. به همين دليل بهتر است در دوران بيماري، مقداري از خوراکي‌هاي حاوي اين ريزمغذي‌هاي مفيد را هم در برنامه غذايي‌تان بگنجانيد. از مهم‌ترين منابع ويتامين E مي‌توان بادام، روغن ذرت، فندق، کره بادام زميني، ماهي سالمون و تخمه آفتابگردان را نام برد.
    5. ويتامين C را جدي بگيريد
    کاهش قدرت سيستم ايمني بدن در پي ابتلا به بيماري عفوني و تب کردن متعاقب آن، جزو شايع‌ترين مشکلاتي است که بدن دچار آن مي‌شود بنابراين هرچقدر بيشتر، بهتر و سريع‌تر سيستم دفاعي بدنتان را در برابر عوامل بيماري‌زا تقويت کنيد، زودتر از شر بيماري خلاص خواهيد شد. مصرف حجم مناسبي از خوراکي‌هاي حاوي ويتامين C مي‌تواند تاثير چشمگيري در افزايش قدرت سيستم ايمني بدن و بهبود بيماري داشته باشد. از مهم‌ترين منابع اين ويتامين مي‌توان به انواع مرکبات، پياز، انواع فلفل‌دلمه‌اي در رنگ‌هاي مختلف، کلم بروکلي، گريپ‌فروت، طالبي، کلم، کيوي، توت‌فرنگي و گوجه‌فرنگي اشاره کرد.
    6. بتاکاروتن را فراموش نکنيد
    بتاکاروتن نيز يکي از ريزمغذي‌هايي است که مي‌تواند در کاهش تب به ما کمک کند. زردآلو، مارچوبه، جگر سياه، کلم بروکلي، طالبي، هويج، ذرت، انبه، گوجه‌فرنگي، گريپ‌فروت صورتي، هندوانه و هلو هم از بهترين منابع غذايي‌ حاوي بتاکاروتن و ساير کاروتنوييدها هستند.
    7. وقتي تب مي‌کنيم، دماي بالاي بدن باعث افزايش تعريق و تبخير آب بيشتري از آن مي‌شود. به همين دليل بايد سعي کنيم تا حد امکان به حفظ ميزان مناسبي از آب در بدنمان کمک کنيم. يکي از راه‌هاي پيشگيري از کم‌آب شدن بيش از حد بدن، مصرف نکردن خوراکي‌هاي مدري است که حجم ادرار را افزايش مي‌دهند و ميزان آب دفع‌شده از بدن را هم بالا مي‌برند بنابراين بهتر است در دوراني که تب‌ داريد، دور مصرف انواع نوشيدني‌هاي حاوي کافئين مانند چاي، قهوه يا نسکافه را خط بکشيد.
    8. شکر نخوريد
    اگر تب داريد، شکر و خوراکي‌هاي شيريني مانند نوشابه‌هاي گازدار، آبميوه‌هاي صنعتي حاوي شکر، عسل و قند مصرف نکنيد. همانطور که مي‌دانيد، گلبول‌هاي سفيد به عنوان بزرگ‌ترين مدافعان بدن در برابر عوامل بيماري‌زا بايد قدرت برخورد مناسب براي از بين بردن دشمن بيروني که همان عفونت‌ها، ويروس‌ها و ميکروب‌ها هستند، داشته باشند. مصرف شکر و خوراکي‌هاي شيرين، قدرت مبارزه گلبول‌هاي سفيد خون را کاهش مي‌دهد و باعث مي‌شود با سرعت مناسبي موفق به از بين بردن عوامل بيماري‌زا نشوند.
    9 دور اين خوراکي‌ها خط بکشيد
    اگر تب داريد، دور اين خوراکي‌ها را خط بکشيد: شير غير پاستوريزه يا لبنيات باز و فله‌اي، ميوه‌هاي باپوست، سبزي‌هاي خام، غذاهاي سرخ‌کردني، چرب و سرشار از کلسترول که هضمشان براي دستگاه گوارش سخت است، نوشيدني‌هاي گازدار و مدر مانند ماءالشعير، آدامس‌هاي ترک سيگار که حاوي مقداري کافئين و مدر هستند و همين‌طور تنقلات شوري مانند چيپس و پفك.
    منبع: WebMD

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.