-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ خرداد، ۱۳۹۲ در ۰۶:۴۹ #77013zahra jamshidiمشارکت کننده
در اين مقاله ميخواهيم در مورد اقدامهايي كه باعث افزايش سروتونين در مغز ميشوند، بگوييم؛ اينكه چه غذاهايي بخوريم و از چه غذاهايي اجتناب كنيم، چه کارهايي بکنيم و از چه کارهايي بپرهيزيم تا سطح سروتونين در مغزمان بالا باشد زيرا کمبود سروتونين در مغز ميتواند باعث به هم ريختن الگوي خواب شود، تمايلات جنسي را کاهش دهد…
اشتهارا مختل و از همه بدتر شما را به فردي بداخلاق تبديل كند. افسردگي را نيز بايد بدترين عارضه اختلال در سطح سروتونين دانست. از نشانههاي افت سروتونين مغز ميتوان به احساس خستگي، كسالت و کاهش عملکردهاي شناختي مغز اشاره کرد؛ عملکردهايي مثل توجه، يادگيري، به خاطر سپردن و به ياد آوردن.
1. ويتامين B دريافت كنيد: مصرف ويتامين B به عنوان مکمل غذايي، ميزان سروتونين مغز را افزايش ميدهد. البته با اين آشفته بازار دارويي و البته عوارض ناخواسته مکملهاي غذايي، توصيه ميکنيم پولتان را براي خريد مكمل ويتامينها دور نريزيد. درست خوانديد، لازم نيست به داروخانه برويد، راهتان را کج کنيد و در اولين فرصت خودتان را به نزديکترين سبزي و ميوهفروشي برسانيد. ويتامينهاي گروه B در سبزيهاي تازه بهخصوص در سبزيهاي با برگ سبزتيره به وفور يافت ميشوند و اين راحتترين راه براي رساندن آنها به بدن است. يک راه ديگر، مصرف نان سبوسدار است. اگر ميخواهيد بدانيد کدام نان سبوس دارد فقط کافي است به رنگ آن نگاهي بيندازيد، اين نانها تيرهتر هستند.
2. لبنيات و آجيل بخوريد: از ديگر مواد ضروري براي کامل شدن چرخه توليد سروتونين، کلسيم و منيزيم هستند بنابراين خوردن لبنيات، آجيل خام و سبزيهاي تازه به عنوان منابع غذايي اين دو ماده معدني ميتواند اين نياز را تا حد زيادي تامين كند و باعث افزايش ترشح سروتونين شود.
3. در مقابل نور آفتاب بايستيد: زيرا با رعايت اين توصيه سروتونين بيشتري در مغزتان ساخته ميشود. افرادي که از افسردگي رنج ميبرند، با قرار گرفتن در معرض آفتاب احساس بهتري دارند و تا حدي درمان ميشوند. علت اين است که سروتونين در افراد افسرده 20 درصد کمتر از افراد سالم است و گرفتن آفتاب با افزايش سروتونين مغز باعث بهبود مشكل آنها ميشود. آيا ميدانيد يکي از پر مصرفترين داروهاي افسردگي يا همان «پروزاک» با افزايش سروتونين مغز شما باعث بهبود علايم افسردگي ميشود؟ پس چرا همين حالا دست به کار نميشويد و با رفتن به يک پيادهروي در آفتاب لطيف بهاري خود را در برابر افسردگي بيمه نميکنيد؟
4. حتما مرتب ورزش كنيد: نقش کاهش استرسهاي زندگي بر سلامت و احساس بهبود جسماني و رواني ثابت شده است. اين نقش از طريق افزايش سروتونين اجرا ميشود. انجام فعاليتهاي ورزشي مرتب روزانه نيز در افزايش هرچه بيشتر سروتونين نقش دارد. بهخصوص اگر اين ورزش در هواي آزاد انجام شود. به ياد داشته باشيد اگر ورزش هر روز مرتب و سر ساعت مشخصي انجام شود، آثار آرامبخشي بيشتري خواهد داشت.
5. خوب بخوابيد: يک خواب طولاني و عميق را بايد مهمترين عامل افزايشدهنده سروتونين دانست. در طول خواب عميق ميزان آزاد شدن سروتونين در مغز و به مصرف رسيدن آن به حداقل ممکن ميرسد. اين زمان فرصت خوبي براي تجديد منابع سروتونين مغز است. به همين دليل است که وقتي از خواب بلند ميشويد، احساس ميکنيد ميخواهيد پرواز کنيد. راستي اگر ميخواهيد حتما صبحتان را پر انرژي آغاز کنيد، قبل از خواب گوشت قرمز هم نخوريد.۱۹ خرداد، ۱۳۹۲ در ۰۹:۵۳ #100612zghasemiمشارکت کنندهرابطه ویتامین B غذای و PMS
سندرم پیش از قاعدگی یا «پی ام اس» شايعترين بيماري زنان است. اغلب پزشكان به هم خوردن تعادل هورموني استروژن و پروژسترون از دو هفته بعد از تخمك گذاري تا پايان دوره عادت ماهانه را محتمل ترين علت اين بيماري ميدانند.هورمون استروژن – كه در تمام طول ماه توليد ميشود – درست پيش از تخمك گذاري افزايش مييابد. در اين مرحله، تخمدانها شروع به ساخت و ترشح پروژسترون ميكنند. اين بيماري با افزايش سن تشديد ميشود، اما در دختران جوان و نوجوان نيز بروز مي كند. در ايران، آمار درستي از اين بيماري در دست نيست.
پزشكان بيش از 150 علامت را به اين بيماري منسوب كردهاند. علايمش در زنان متفاوت است.بدتر اينکه الگوي اين بيماري ممكن است بر حسب ماههاي مختلف سال و سن بيمار نيز دستخوش تغيير شود. دلشوره، ناپايداري خلقي، تحريكپذيري، تنش عصبي، سردرد، ميل شديد به خوردن شيريني، افزايش اشتها، تپش قلب، ضعف، سرگيجه و غش، افزايش وزن، ورم دست و پا، تورم و حساسيت پستانها، احساس ورم و نفخ شكم، افسردگي، ضعف حافظه، بيخوابي، … از علايم بسیار شايع اين بيماري است..
طبق آخرین مطالعات انجام شده در دپارتمان تغذیه و سلامت عمومی در دانشگاه منچستر ، دریافت غذایی ریبوفلاوین (ویتامین B2)و تیامین (ویتامین B1) با وقوع سندرم پیش از قاعدگی رابطه معکوس دارد.
لازم به ذکر است ، در مطالعه فوق هیچ رابطه معنی داری بین دریافت ویتامین B3-B6-B12 و فولات دیده نشده است .
منابع غذایی ویتامین B1 : حبوبات، برنج سفید، دانه های گل آفتابگردان، بادام زمینی، سبوس گندم، مخمر آبجو، شیر سویا، لوبیا و ….
شیر، میوه جات و سبزیجات اگر به میزان كافی مصرف شوند منابع خوبی برای ویتامین B1 هستند.
منابع غذایی ویتامین B2 : مخمر آبجو، بادام، گوشت اندام، غلات، سبوس گندم، چمن برنجی، قارچ، سویا، شیر و اسفناج.
published February 23, 2011, doi: 10.3945/ajcn.110.009530 – American Journal Of clinical Nutrition
Departments of Public Health and Nutrition, School of Public Health and Health Sciences, University of Massachusetts -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.