-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۶:۵۰ #76798zahra jamshidiمشارکت کننده
چند روز پيش از کنار يک ميوهفروشي ميگذشتم که چشمم به سيني چغالهبادام و بستههاي گوجهسبز افتاد اما قيمتهاي آنها (هر کيلو 18 تا 25 هزار تومان) آنقدر بالا بود که از خريد منصرف شدم. همان لحظه به اين فکر افتادم که آيا اين ميوههاي نوبرانه با توجه به قيمتشان، ارزش غذايي هم دارند؟ هنگام خريدشان بايد به چه نکتههايي توجه کرد؟
2 نوع ميوه نوبرانه داريم؛ نوبرانههاي رسيده مانند زردآلو، توتفرنگي، آلبالو و گيلاس و نوبرانههاي کال مانند گوجهسبز و چغالهبادام.
مصرف يک وعده نوبرانه در طول روز ميتواند مانند يک وعده ميوه و سبزي محسوب شود اما اين موضوع در مورد نوبرانههاي کال صدق نميکند.
ترش و اسيدي بودن گوجهسبز باعث ساييده شدن موقتي ميناي دندان و احساس درد خاصي در دندانها ميشود.
مقدار فيبر غذايي گوجهسبز و چغالهبادام از ميوه رسيده آنها کمتر است.
معمولا در ايران انواع ميوهها براي مصون ماندن از آفتهاي گياهي، سمپاشي ميشوند و در بيشتر موارد اين سم تا زمان رسيدن و چيدن ميوه تجزيه ميشود و از بين ميرود اما در ميوههايي مانند گوجهسبز، چغالهبادام و زردآلوي کال که نارس چيده ميشوند، امکان نفوذ سم و باقي ماندن آن در بافت ميوه وجود دارد و اين سم با شستن هم از بين نميرود. به همين دليل ميگوييم اصلا در مصرف نوبرانهها افراط نکنيد و بچهها را به خوردن آنها عادت ندهيد. مصرف چنين ميوههاي نارسي به خانمهاي باردار هم توصيه نميشود.
نوبرانههاي رسيده مانند همه ميوهها، ارزش تغذيهاي خوبي دارند و حاوي ويتامينها، املاح، آنتياکسيدانها و فيبرها هستند اما ميوههاي کالي مانند گوجهسبز يا چغالهبادام، پيش از تبديل شدن به ميوه کامل و رسيده از درخت چيده ميشوند بنابراين زمان کافي براي ايجاد املاح و ويتامينها در بافت آنها وجود ندارد.
مصرف ميوههاي نوبرانه بايد فقط در حد رفع هوس باشد.
بالا بودن ميزان اسيد در گوجهسبز باعث ايجاد معدهدرد، سوزش معده يا حتي ريفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتيهاي معده ميشود.
گران بودن نوبرانهها علت دارد؛ هم نوبرانههاي رسيده و هم نوبرانههاي کال با حجم اندکي وارد بازار ميشوند و به دليل بالاتر بودن تقاضا نسبت به عرضه، قيمت بيشتري دارند. به طور مثال شايد قيمت 200 گرم زردآلو که از اواسط ارديبهشت به عنوان نوبرانه وارد بازار ميشود، حدود 4-3 برابر يک کيلو زردآلو اواخر خرداد تا پايان تابستان که فصل برداشت آن است، باشد.
هسته گوجهسبز و زردآلوي کال، داراي ترکيبهاي سمي خطرناکي است و هرگز نبايد آنها را خورد.
هضم پوست سبز و سفت چغالهبادام براي دستگاه گوارش بسيار سخت است بنابراين احتمال دچار شدن به نفخ و دلدرد با مصرف آن زياد است.
گوجهسبز حاوي حجم بالايي از اسيدهاي ميوه است. اين اسيدها در اثر گذشت زمان و فرايند رسيدن ميوه به قندهاي ساده تبديل ميشوند. به همين دليل هضم يک آلو (که گوجهسبز بعد از رسيدن به آن تبديل ميشود) براي دستگاه گوارش بسيار سادهتر از هضم يک گوجهسبز است.۴ خرداد، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۱ #100421مریممشارکت کنندهبازم خدا رو شکر که خودمون تو باغمون داریم و نمی خواد کیلویی 25 تومن بدیم برا این نوبرانه ها !!!!!
۴ خرداد، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۵ #100422madjdمدیرکلچون قیمت گوجه سبز پایین آمده (شخصا کیلویی 5 هزار تومان خریدم)خوبه کمی هم از فواید گوجه سبز بگیم:
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون میشود، از این رو میتواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند.
مطالعات نشان میدهد که این میوه میتواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک برای افراد مبتلا به نقرس توصیه میشود.۴ خرداد، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۶ #100423madjdمدیرکلارزش غذايي 100 گرم گوجه سبز برابر است با 8 گرم كربوهيدرات، 84/2 گرم چربي، 6/1 گرم پروتئين و فيبر خام نيم درصد.همچنين با خوردن 100 گرم گوجهسبز، 5 درصد ويتامين A، دو درصد ويتامين1 B، يك و نه دهم درصد ويتامين2 B، دو و هشت دهم درصد نياسين، 13 درصد ويتامين C، پنج درصد كلسيم، 2 درصد فسفر و 5 درصد آهن مورد نياز بدنتان تامين ميشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.