-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۹:۰۹ #76689s.samadiمشارکت کننده
کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است . کنجد از نظر ویتامین های A و B و D و کلسیم ، منیزیم ، آهن ، فسفر ، روی ، مس ، منگنز و فیبر منبع خوبی به شمار می آید .
هر یکصد گرم کنجد حاوی 600 کالری انرژی ، 5/5 گرم آب ، 20 گرم پروتئین ، 4/51 گرم روغن ،1200 میلی گرم کلسیم ، 10 میلی گرم آهن ، 15 واحد ویتامین A ، حدود 1 میلی گرم ویتامین B1 و 25/0 میلی گرم ویتامین B2 می باشد .
تنها یک چهارم لیوان از آن ، قابلیت تامین4/70 درصد مس ، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد .– کنجد سرشار از پروتئین می باشد که به صورت خام نیز قابل هضم است و مصرف آن می تواند تا حد قابل ملاحظه ای نیاز بدن به پروتئین را تامین نماید .
– کنجد حاوی 55-50 درصد روغن است که 70 درصد آن را اسیدهای چرب غیر اشباع نشده مانند اسید لینولئیک ، اسید اولئیک تشکیل میدهد که می تواند نیاز انسان را به این اسیدهای چرب ضروری تا حد زیادی مرتفع کند . تحقیقات نشان داده است که روغن کنجد خاصیت کاهش دهنده فشارخون و کلسترول نامطلوب ( LDL ) را دارد و در نتیجه باعث کاهش بیماریهای قلبی و عروقی می گردد.
– کنجد منبع خوبی از مواد مغذی نظیر کلسیم و آهن است مصرف کنجد در دوران نوجوانی باعث استحکام استخوانها می شود و خطر پوکی استخوان را در سنین بالا کاهش می دهد . مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد 14 درصد نیاز روزانه کلسیم را برآورده می سازد همچنین آهن در ساخت هموگلوبین ( مولکول حمل کننده اکسیژن در خون ) مؤثر است و کمبود آهن موجب خستگی ، سستی و ضعف عمومی و حتی کم خونی می شود .
– کنجد دارای آنتی اکسیدانهای طبیعی نظیر سزامول و سزامولین بوده که دارای خاصیت ضدسرطانی می باشد . در میان 6 دانه روغنی رایج ، روغن کنجد بالاترین میزان آنتی اکسیدان را دارا است .
– کنجد دارای ترکیبی به نام لستین است که برای اعصاب و نسوج مغز بی نهایت ضروری بوده و به تقویت حافظه کمک می نماید و کمبود آن باعث بروز بیماریهای عصبی و کاهش حافظه می گردد .
– در گزارش هایی که در مورد میزان فیتو استرول گیاهان ارائه شده است کنجد ، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتو استرول هاست . در هر صد گرم کنجد 400 تا 413 میلی گرم فیتو استرول وجود دارد . فیتو استرولها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند . با دریافت میزان مناسبی از فیتو استرولها ، میزان کلسترول خون کاهش می یابد و همچنین خطر بروز سرطانهای خاص را کاهش می دهد .
در کنار تمامی مزایای مطلوب ، کنجد فاقد ترکیب ضدتغذیه ای یا هر گونه ترکیبات آلرژی زا است . تنها ترکیب نامطلوب در کنجد اسید اگزالیک است که 95 درصد آن در پوست کنجد قرار دارد که در اثر پوست گیری خارج می شود لذا توصیه می شود در رژیم غذایی بیشتر از کنجد سفید شده یا بدون پوست استفاده گردد
۱۴ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۳۰ #100028zghasemiمشارکت کنندهحالا به نظر شما با توجه به انرژی بالایی که کنجد داره و این همه فایده داره..باید کنجد خورد یا نخورد؟
۱۴ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۱:۵۷ #100036مریممشارکت کنندهما که رژیمی هستیم و از این چیزا محروم ولی به نظرتون کنجدو که بو بدن چقد از این خواصش کم می شه؟
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۸:۱۴ #100106s.samadiمشارکت کنندهبیشتر مواد غذایی طی فرآیند ها خواصشون کم میشه خوب بهتره به حالت پایه استفاده بشن. در مورد مقدار مصرف هم خوب مطمئنا در صورتی که هر از چندگاهی استفاده بشن مشکلی ایجاد نمی کنن
۱۸ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۶:۳۸ #100130هانیهمشارکت کنندهمامان من تاکید زیادی رو این حرفش داره که روغن کنجد مثل روغن زیتونه و از روغنای دیگه سالم تره!! ایا این حرفشو قبول کنم؟ روغن کنجد و میشه جاگزین روغن زیتون کرد؟ اگه مطلبی درباره روغن کنجد دارید میشه لطف کنید بگید که من یه جواب قانع کننده به مامانم بدم!
۱۸ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۴:۴۰ #100135رهامشارکت کنندهروغن کنجد در بین روغنهای خوراکی به ملکهی روغنها مشهور است. دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانههای روغنی دیگر داراست اما با وجود این تولید آن بسیار کمتر از دانههای دیگر نظیر سویا، آفتابگردان و گلرنگ است.
روغن کنجد به عنوان یک روغن با قیمت و کیفیت بالا شناخته میشود. این روغن بیشترین مقاومت و ماندگاری را در بین روغنهای خوراکی با درصد بالای چربی غیراشباع دارد. نوع لیگنان و آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در این روغن باعث بروز مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون و خواص فیزیولوژیکی ارزشمند روغن کنجد شده است.
ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونهای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.
خواص روغن کنجد
* کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)
* کاهش فشارخون در افراد مبتلا به فشار خون بالا
* جلوگیری از سرطانهای سینه، پروستات و سرطانهای دستگاه گوارش
* جلوگیری از تصلب شرایین و بسته شدن عروق
* جلوگیری از بروز سکته قلبی
* جلوگیری از بروز آب مروارید
* شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E
* مناسب برای سرخ کردن به دلیل مقاومت بالای حرارتی
* کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون
* جلوگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز
* خواص آنتی اکسیدانی فوقالعاده به دلیل وجود دو ماده شیمیایی sesamol و sesamin. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که به سلولها آسیب میرسانند و به روند پیری سرعت میبخشند مقابله میکند.
* ویتامین E موجود در آن از بیماری آلزایمر جلوگیری میکند.خواص ذکر شده در مورد روغن کنجد بدین معنا نیست که شما آزادید هر چه قدر که میخواهید از آن در طی یک روز استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که کالری همهی روغنها یکسان است؛ یعنی هر 5 گرم آن که معادل یک قاشق چای خوری میشود چیزی در حدود 45 کیلوکالری انرژی دارد.
۱۹ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۱:۵۴ #100139madjdمدیرکلشهرت روغن کنجد به خاطر مقاومت در برابر اکسید شدن آن است. یکی از دلایل این مقاومت بیش از حد به خاطر وجود توکوفرول در این روغن است و میزان آن در روغن کنجد 1200 میلی گرم بر کیلوگرم است.
خاصیت آنتی اکسیدانی، ماندگاری این روغن را در برابر حرارت در مقایسه با روغنهای دیگر بسیار افزایش داده است. مقاومت اکسیداتیو روغن کنجد در برابر حرارت 110 درجه سانتیگراد 17.5 ساعت میباشد که این روغن را در دسته روغنهای با مقاومت بالا قرار میدهد. همچنین نقطه دود این روغن 226 درجه سانتیگراد میباشد. شایان ذکر است مقاومت حرارتی روغنهای مخصوص سرخ کردنی در همین دما حداکثر 14 ساعت میباشد. لذا از این روغن میتوان در مصارف سرخ کردنی عمیق با طیب خاطر استفاده نمود.۲۰ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۴:۲۳ #100158مریممشارکت کنندهچه خوب پس از این به بعد به جای روغن زیتون روغن کنجد می گیرم
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.