-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۹:۰۳ #76684s.samadiمشارکت کننده
خواص سیر
سیر تازه منبع خوبی از ویتامین ها،مواد معدنی ومواد گوگردی است.درحقیقت مواد گوگردی که اجسام اصلی گیاه می باشنداسانس سیررا تشکیل می دهند.
وقتی سیر خرد میشود آنزیمی به نام آلی نازآزاد شده که این آنزیم باعث تولید آلی سین میشود که بوی عمده و خواص مختلف دارویی سیر مربوط به آلی سین می باشد.با توجه به اینکه آنزیم مربوطه ،با حرارت غیر فعال می گرددلذا سیر پخته از نظر بو وخواص ضعیف تر می باشد.اثرات مهم سیر :
سیر دارای اثرات بسیارمتنوع ازجمله اثرات ضد میکروبی ،ضدقارچ ، ضد ویروس ،ضد سرطان،کاهنده فشار خون،کاهنده چربی خون،
کاهنده کلسترول،کاهش چسبندگی پلاکت هاست.اثرات ضد میکروب= درمطالعات جدید خاصیت ضد میکروبی سیر با آنتی بیوتیک ها از جمله پنی سیلیسن ،استرپتومایسین،کلرامفنیکل،اریترومایسین و
تتراسایکلین مقایسه شده است.همچنین استفاده از سیرباعث کاهش چشمگیر کلی فرم ها ومیکروارگانیزم های غیر هوازی در مدفوع می شود.اثر ضد قارچ= سیر دارای خواص قوی ضد قارچ در داخل و خارج بدن است
این اثرات ضد قارچ از اثربسیاری از داروهای ضد قارچ مانند نیستاتین بسیار قوی تر میباشد.اثر ضد انگل= عصاره سیراثر خوبی بر روی بعضی کرمهای مزاحم دستگاه
گوارش از جمله اسکاریس و کرمهای قلاب دار می گذارد.اثر ضد ویروس= عصاره سیربر ویروس آنفلوانزا،هرپس و چندین ویروس دیگر اثرات خوبی اعمال می کند.
اثر ضد سرطان= سقراط دانشمند مشهور یونان سیر را به عنوان ضد سرطان توصیه کرده است.دو عنصر بسیار با اهمیت ژرمانیوم وسلنیوم با مقادیر کم در سیر وجود دارند که به نظر میرسد فعالیت ضد سرطانی سیرمربوط به آنهاست.
یکی از مکانیسمهای اثبات شده تاثی سیر در جلوگیری از تشکیل نیتروامین است.
نیتروزامین جسمی است که در مرحله هضم و تغییرات مواد غذایی در بدن تولید میشود ویکی از قوی ترین ماد سرطان زا به شمار می آید.اثرات قلبی-عروقی= یکی از اثرات بسیار مهم سیر محافظت کنندگی از سیستم قلبی-عروقی و جلوگیری از مرگ ومیر مربوط به بیماریهای قلبی-عروقی بسیار موثر هستند.از جمله اثرات خوب در این زمینه شامل موارد زیر است:
خاصیت کاهش کلسترول : بر حسب مطالعات زیاد کلسترول بالای 200 با مصرف مقادیر معینی سیر به حد طبیعی میرسد.میزان 10میلی گرم آلی سین یا معادل آن سیر میتواند باعث کاهش 10درصدی LDLو افزایش 15درصدی HDLو کاهش 15 درصدی تری گلیسیرید ها شود.
خاصیت کاهش پرفشاری خون: در یک تحقیق انجام شده مصرف معادل 7/2-8/1 گرم سیر روزانه به مدت 3-1 ماه نشان داد که به طور متوسط 11 میلی متر جیوه فشار سیستولی و 5 میلی متر جیوه فشار دیاستولی کاهش می یابد .بررسی همین نتایج نشان داد که مصرف سیر میتواند 25-20درصد حملات قلبی را کاهش دهد.
کاهش چسبندگی پلاکتها : در یک مطالعه بر روی 120 نفر با مصرف مقدار 900 میلی گرم از پودر خشک سیر به طور روزانه ،در مدت 4 هفته ،چسبندگی پلاکتها در گروه مصرف کننده سیر از بین رفته بود،چسبندگی پلاکتها از عوامل امراض قلبی ،حمله ها و تنگی وتصلب شرایین است.
خاصیت حل کنندگی فیبرین: فراورده های استاندارد سیر ،فراورده های روغنی سیر ،سیرخام ویا پخته دارای خاصیت افزایش حل فیبرین سرم می باشد.
این افزایش در 6 ساعت اول بعد از هضم صورت گرفته وتا 12 ساعت ادامه خواهد داشت.خاصیت کاهش قند خون : سیر وآلی سین دارای اثر کاهش قند خون هستند مطالعات جدید افزایش متابولیسم کبدی ، افزایش ترشح انسولین و جلو گیری از غیر فعال شدن انسولین توسط بعضی از مواد از جمله مکانیسمهای آلی سین موجود در سیررا تاکید کرده است.
نکاتی قابل توجه در مورد سیر:
1- چون خواص اصلی سیر مربوط به مواد گوگردی آن است که در حرارت کم تبخیر می شوند، اثرات دارویی سیر پخته وسرخ شده (به خصوص هر چه بیشتر حرارت ببیند)به مراتب کمتر از سیر خام است.
2- با توجه به مواد گوگردی موجود در سیر ترشی ،این محصول قطعا خواص سیر را خواهد داشت ولی تغییرات آن با گذشت زمان و یا عوامل دیگر مورد مطالعه قرار نگرفته است.
3- چون مواد موثر در سیر در اثر له شدن سیر آزاد شده و تحولاتی در فرمول و اثرآن ایجاد می شود ،لذا خوردن سیر به صورت حبه (بلعیدن به صورت حبه یا قطعات درشت)تاثیر چندانی نسبت به سیر جویده وله شده نخواهد داشت و به همان حال دفع می شود.
4- سیر نواحی مختلف دارای مقادیر مختلفی از مواد مؤثر می باشد که اکثر آنها مورد تجزیه دقیق قرار نگرفته اند .ولی می توان گفت هر چه بوی سیر بیشتر باشد مواد گوگردی آن بیشتر و اثرات آن به مراتب قوی تر است .
5- پودر سیردر صورتی که خیلی کهنه نباشد دارای خواصی مشابه سیر تازه است.
6- خواص سیر تازه که اکثرأ همراه با سبزی خوراکی روزانه به بازار عرضه می شود تا حدی شبیه به سیر (سیر حبه )است.
7- با توجه به این که بوی سیر که از دهان استشمام می شود مربوط به دفع مواد گوگردی آن از طریق ریه است،لذا ماده مؤثری که بتواند از این بو جلوگیری کند وجود ندارد. تنها بعضی از مواد خوشبو کننده دهان ممکن است تا حد کمی تاثیر گذار باشد.
8- یکی از موادی که به میزان کم باعث کاهش بوی سیر از دهان می شود ،برگ جعفری تازه به صورت خوراکی است.۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۰ #100064madjdمدیرکلحضرت محمد (ص) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و میفرمایند:
از سبزی سیر تا میتوانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آن کس که سیر و پیاز خورده، به مسجد نیاید و به مردم نزدیک نشود. (به علت بوی بد دهان)
امام رضا (ع): از خوردن سیر، پیاز و ترشی در ماه آزار باید پرهیز کرد.
امام رضا (ع): در فصل بهار پیاز و سیر نیز نباید خورد زیرا از جمله خواص این دو میوه گیاهی آن است که فشار خون را پایین میآورد و معلومست که با هیجان خون به هیچ وجه صلاحیت ندارد. از خواص دیگر سیر و پیاز آن است که هر دو خواب را زیاد میکنند و اقتضای فصل بهار و هوای آن نیز همین است بنابراین مصرف این دو میوه خواب را بیشتر از حد لزوم زیاد کرده و موجب بی نظمی و اختلال میگردد. از خواص دیگر این دو، تحریک قوه باه وشهوت است. این خاصیت در خود فصل و جنبش خون نیز هست و با خوردن سیر و پیاز زیادتر از حد صلاح غریزه جنسی به جنبش میآید دیگر آنکه سیر و پیاز بلغم را کم میکند و خود فصل نیز مقتضی کم شدن بلغم است. بنابراین خوردن آن اخلاط اربعه را بیش از حد کاهش داده و بدن را آماده بیماریها میگرداند.۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۳ #100065madjdمدیرکلسیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است اسانس سیر که دراثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل میشود برای تغییر طعم غذا مصرف میشود.
سیر بادشکن و ضد عفونی کننده است.
خوردن سیر بدن را در مقابل بیماریها مقاوم میکند.
سیر محرک و تقویت کننده بدن است.
برای درد گلو میتوانید یک حبه از سیر رنده کرده و یک قاشق مربا خوری آبلیمو به آن اضافه نمایید سپس میل کنید، اگر این کار را چند بار انجام دهید برای دردگلو داروی مفیدی میباشد.
سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد.
سیر خون را رقیق میکند.
سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد.
سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین میبرد و دردهای مفاصل را خوب میکند.
سیر درمان کننده دردهای مفاصل، سیاتیک و نقرس میباشد.
سیر زخمهای ریه و درد معده را از بین میبرد.
سیر سنگهای کلیه را شکسته و خارج میسازد.
سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است.
مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسکین میدهد.
سیر را بسوزانید و با عسل مخلوط کنید و پمادی ازآن درست کنید این پماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است.
سیر به علت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است.
برای از بین بردن میخچه کف پا از پماد سیر استفاده کنید.
جهت رفع دردهای رماتیسمی و عصبی پماد سیر بسیار موثر است.
جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید.
سیر ضد انعقاد خون و لخته شدن خون است.
خوردن سیر سلولهای سرطانی را از بین میبرد.
مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پایین میآورد. مقدار LDH را کاهش میدهد. برای این منظور مقدار توصیه شدهی آن 30 گرم در روز است. جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و علتش این است که کلسترول از نسوج خارج شده و داخل خون میشود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول به حالت عادی رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد.
خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری میکند.
چینیها قرن هاست که برای پایین آوردن فشار خون از سیر استفاده میکنند.
مصرف سیر گردش خون را در بدن تنظیم میکند.۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۴ #100067madjdمدیرکلمضرات:
مصرف بیش از حد سیر سبب کاهش فشارخون میشود. باید سیر در حد معمول مصرف شود زیرا استفاده زیاد آن معمولاً موجب سردرد، ضعف چشم، ضعف قوت جنسی و بواسیر میشود. سیر برای کسانی که اسهال دارند مضر است.
کسانی که معده ضعیف دارند، نباید درخوردن سیر افراط کنند.
کسانی که یبوست دارند، نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمک پخته و کمی به آن روغن بادام یا کره اضافه کنید تا مضر نباشد.۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۴۳ #100073zghasemiمشارکت کنندهجالب بود..دیدم افرادی رو که مبتلا به پرفشاری خون هستند و از سیر برای تنظیم فشار خونشون استفاده می کنند.
به نظرتون سیر ترشی هم همین اثرات رو داره؟ خصوصا که دیگه با مصرف سیر ترشی نباید نگران بوی بد دهان باشیم۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۴۸ #100074madjdمدیرکلسیر ترشی هم بوی دهان را بد میکنه ها!
سیر ترشی مفید است و مقداری از خواص سیر را دارد اما مواد غذایی را تا می توانید به صورت تازه میل کنید.
سیر ترشی : سیر وقتی به صورت ترشی در می آید، دست خوش تغییراتی خواهد شد که به حرارت محیط، سرکه، زمان نگه داری و… بستگی دارد، ولی در اکثر موارد دارای خواصی شبیه به سیر است.
از نظر علمی، ترکیبات و مکانیسم اثر سیر تا حد زیادی پیچیده است و ترکیبات موجود در آن، زمانی که پوست حبه های سیر جدا نشده است، نسبت به وقتی که پوست کنده و خُرد می شود کمی متفاوت است، یعنی به محض له شدن سیر و مجاورت با هوا تغییراتی در آن روی می دهد، چون مواد اصلی و موثر سیر نسبت به هوا و به ویژه حرارت حساس هستند.۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۵۱ #100075zghasemiمشارکت کنندهفکر نمی کنم…ما که سیر ترشی 7 ساله داریم و من استفاده می کنم مشکلی هم نداشتم…فکر می کنم باید مدت زمان طولانی ازش گذشته باشه چون انواع 3-4 ساله اینطور نیستند و بوی خفیفی ایجاد می کنند
۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۱:۱۱ #100083madjdمدیرکلما که سیر ترشی 7 ساله نداریم و تا حالا هم نخورده ایم.خوش بحالتون
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۷:۳۴ #100089s.samadiمشارکت کنندهاز یک نفر شنیدم که تو بعضی رستوران ها همراه غذاهای سیر دار گردو هم می آرن تا بوی دهان رو بگیره شما هم امتحان کنید
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۸:۰۲ #100100zghasemiمشارکت کنندهاگر راه حل قطعی این باشه خیلی عالیه میشه
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۸:۰۳ #100101s.samadiمشارکت کنندهتو این دنیا هیچی قطعی نیست
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.