موادغذايي نامناسب برای افراد مبتلا به بیماری های عصبی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75185
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    – چربي¬ها و روغن¬ها : بايد در حد اعتدال مصرف شوند. مصرف غذاهاي سرشار از چربي¬هاي اشباع بايد به شدت محدود شوند. مواد غذايي مانند گوشت چرب، فرآورده¬هاي گوشتي از قبيل همبرگر، سوسيس، کالباس، کله-پاچه، فرآورده¬هاي لبني پرچرب، بسياري از شيريني¬ها و دسرهاي فوري حاوي اين نوع چربي مضر مي¬باشند. موادي چون کره حيواني، کره گياهي جامد، روغن¬هاي جامد، کيک خامه¬اي، بيسکويت کرم¬دار و فرآورده¬هاي گوشتي و غذاهاي سرخ شده نبايد توسط افراد مبتلا به اختلالات تنفسي در هنگام خواب مصرف شود.
    – الکل : به عنوان يک عامل پريشاني و افسردگي بر دستگاه عصبي اثر مي¬گذارد و احساس «غمگيني» را افزايش مي¬دهد.
    – کافئين : نوشابه¬هاي گازدار، قهوه، چاي و برخي داروهاي سرماخوردگي محتوي کافئين هستند که باعث تحريک سيستم عصبي مي¬شود. مصرف بيش از حد آن، ممکن است باعث لرزش، تعريق، تپش قلب، تند شدن تنفس و آشفتگي در خواب شود. افرادي که مبتلا به بي¬خوابي هستند و کساني که به سختي مي¬خوابند بايد از مصرف قهوه، نوشابه¬هاي داراي کولا و چاي غليظ خودداري کنند. مقادير زياد کافئين موجود در اين نوشيدني¬ها به طور مستقيم دستگاه عصبي را تحريک کرده و مي¬تواند باعث تعريق، تپش قلب و افزايش فشار خون شود. کاهش مصرف مواد حاوي کافئين بايد به صورت تدريجي باشد تا احتمال بروز علائم ناشي از قطع آن کاهش يابد.
    – قند، عسل، آب نبات، بيسکويت، کيک و نوشيدني¬هاي شيرين باعث افزايش ناگهاني قند خون مي¬شوند که در بيشتر موارد، در ادامه منجر به «پايين آمدن» سريع قند مي¬شوند. اين غذاها ممکن است احساس غمگين بودن را تشديد کنند و مبتلايان به افسردگي بهتر است آنها را در حد اعتدال مصرف کنند. اين مواد همچنين مي¬توانند باعث عصبانيت، افزايش تحريک¬پذيري يا تشديد علائم بيش فعالي در کودکان و بزرگسالان شوند.
    – پزشکان به افراد مبتلا به ميگرن توصيه مي¬کنند از خوردن غذاهايي مانند پنير که سرشار از تيرامين هستند خودداري کنند. در بسياري موارد، اين توصيه باعث کاهش علائم ميگرن مي¬شود.
    – شربت¬هاي مصنوعي پرتقال، غذاها و ميان وعده¬هاي غذايي داراي ماده رنگي تارترازين ممکن است باعث فعاليت بيش از حد در برخي کودکان شود.
    – غذاهاي فرآوري شده در کارخانجات صنايع غذايي : بسياري از غذاهاي آماده، شيريني¬جات و ميان وعده¬هاي غذايي چند مرحله فرآوري را طي مي¬کنند و به همين دليل بسياري مواد مغذي ضروري لازم براي سلامت دستگاه عصبي را از دست مي¬دهند، بنابراين توصيه مي¬شود تا حد امکان به جاي اين قبيل غذاها، از مواد غذايي تازه استفاده شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.