پژوهشگران علوم پزشکی در ایالات متحد امریکا می گویند در آزمایشات جدید خود نشان داده اند که نوجوانان چاق در مقایسه با نوجوانانی که وزن طبیعی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا هستند.
گروه متخصصان کایسر پرفنت، در این آزمایشات ۵۱۰ هزار نوجوان بین ۱۰ تا ۱۹ ساله را تحت بررسی قرار دادند.
طبق این برسی ها که شرح آن در مجله تغذیه و امراض معده ای و روده ای کودکان، منتشر شده از بین نوجوانان شرکت کننده در این مطالعه، ۷۶۶ نفر مبتلا به سنگ کیسه صفرا بودند.
این مطالعات نشان می دهد نوجوانانی که دارای اضافه وزن هستند دو برابر بیشتر از نوجوانانی که وزن طبیعی دارند، در معرض خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند. هم چنین این خطر در نوجوانانی که مبتلا به چاقی مفرط هستند تا شش برابر افزایش پیدا می کند.
سنگ کیسه صفرا معمولا به سنگهای کوچکی اطلاق می شود که از تجمع کلسترول در کیسه صفرا ایجاد می شوند. سنگ کیسه صفرا معمولا نشانه و عارضه ای ندارد اما اگر یکی از این سنگها جلوی عبور صفرا را از کیسه صفرا بگیرد، موجب بروز درد شدید در ناحیه زیر شکم می شود.
این وضعیت می تواند منجر به آسیب دیدگی شدید یا عفونت در کیسه صفرا، کبد یا لوزالمعده شود و در صورت اهمال و عدم درمان حتی ممکن است مرگبار باشد.
وقتی این تیم تحقیقاتی روی آمار ثبت شده در پرونده مطالعات بهداشت و درمان کودکان جنوب کالیفرنیا، بررسی هایی انجام داد به این نتیجه رسید که ارتباط بین وزن و سنگ کیسه صفرا در دخترها بیش از پسرهاست.
با اینکه سنگ کیسه صفرا در بزرگسالانی که اضافه وزن شدید دارند، شایع است در طول تاریخ در میان کودکان و نوجوانان نادر بوده است.