افرادی که در ماه مبارک رمضان سحری نمیخورند، دچار افت قند خون و انرژی میشوند که این مسئله بر کل سیستم بدن آنها تأثیر منفی میگذارد.ضعف و بیحالی، کاهش کارایی مغز، بیحوصلگی و کاهش آستانه تحمل افراد تنها بخشی از اثرات منفی نخوردن سحری است. نخوردن سحری سبب میشود که فرد روزهدار بیش از سایرین، در وعده افطار میل به خوردن غذا داشته باشد و حتی در برخی موارد پرخوری و یا بدخوری کند که این امر روی سوختوساز بدن تأثیر منفی دارد. بهدلیل آنکه ماه رمضان امسال در فصل تابستان است، باید در وعده سحری غذاهایی مصرف شود که نیاز به آب و عطش را کاهش دهد و از مصرف غذاهای پرچرب، پرنمک، پرپروتئین و پرادویه نیز خودداری شود.
برخی از افراد تصور میکنند که اگر در وعده سحر، کلهپاچه میل کنند، دیرتر گرسنه میشوند، درحالیکه کلهپاچه غذایی است پرچرب، پرنمک، پرپروتئین و پرادویه و اینها همه باعث میشود که فرد روزهدار زودتر تشنه شود.
از مصرف انواع فستفودها و غذاهای سرخکردنی نیز در وعده سحر، بهدلیل داشتن نمک و روغن زیاد باید پرهیز کرد چرا که نیاز بدن به آب را در طول روز افزایش میدهد. بهتر است در وعده سحر، غذاهای پرکالری کربوهیدراتداری که به شکل نشاسته باشند نظیر نان، برنج، سیبزمینی، انواع آش و سبزیجات سبک مصرف شود چراکه با مصرف آنها افراد کمتر دچار افت قند خون میشوند و این امر بهدلیل آن است که بهدنبال سوختوساز کربوهیدراتها نهتنها نیاز بدن به آب کاهش مییابد بلکه هنگام سوختن کربوهیدراتها، مقداری آب و مایعات نیز تولید میشود.