قرص لاغري و دليل رواجش

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #73650
    s.farzi
    مشارکت کننده

    در اين روزها شاهد گرايش و استقبال فراوان افراد به خصوص خانم‌ها به مصرف قرص‌ها و داروهاي لاغري هستيم…

    اين گروه از افراد بر اين باورند كه بهترين و موثرترين راه براي كاهش وزن و رسيدن به وزن نرمال براي اشخاص چاق، استفاده از قرص‌هاي لاغري است. اين گروه، اعتقادي به رژيم‌هاي لاغري ندارند و معتقدند كه با سلاح تغذيه نمي‌توان به جنگ چاقي رفت. اين مطلب، شما را با انواع رايج داروهاي ضدچاقي و علل رواج مصرف آنها آشنا مي‌کند.

    قرص‌ها و داروهاي لاغري را مي‌توان از نظر مكانيسم تاثير بر لاغري به 6 گروه زير تقسيم كرد.

    1. داروهاي مؤثر بر جذب چربي‌ها: گروهي از اين داروها بر جذب چربي در روده اثر مي‌گذارند و باعث دفع چربي از دستگاه گوارش مي‌شوند. نتيجه اينكه با وجود آنكه اين داروها به علت دفع چربي، باعث كاهش وزن مي‌شوند ولي تمام موادمغذي محلول در چربي از جمله ويتامين‌هاي محلول در چربي را از بدن دفع مي‌كنند كه اين امر پس از مدتي نه چندان طولاني، شخص را در معرض سوءتغذيه و عوارض ناگوار ناشي از آن قرار خواهد داد.

    2. داروهاي دفع‌کننده موادغذايي از بدن: بعضي از اين قرص‌ها ملين هستند و باعث سرعت دفع موادغذايي از دستگاه گوارش مي‌شوند و به اين ترتيب، مواد انرژي‌زا نيز از بدن دفع مي‌شوند كه اين امر باعث كاهش وزن مي‌شود ولي اشكال اين قبيل قرص‌ها در آن است كه مانع استفاده بدن از غذاي مصرفي شده و منجر به سوءتغذيه و لطمه زدن به سلامت شخص مي‌شود. به اضافه آنكه اگر مصرف اين قرص‌ها ادامه يابد باعث اختلالات گوارشي و بروز ناراحتي و عارضه در دستگاه گوارش مي‌شود.

    3. داروهاي دفع‌کننده آب از بدن: گروهي از اين داروها، مدر هستند و با خارج كردن مقدار زيادي آب از بدن، باعث كاهش وزن مي‌شوند ولي در سوخت‌ چربي‌هاي اضافي به بدن كمكي نمي‌كنند. اين داروها بسيار مضر و خطرناكند و باعث دهيدراتاسيون يا از دست دادن آب موردنياز بدن مي‌شوند و فرد را در معرض كم‌آبي قرار مي‌دهند. با توجه به نقش بسيار مهم و اساسي آب در بدن، مي‌توان به اثرات زيانبار و نامطلوب اين قبيل قرص‌ها و داروها پي برد. اين داروها باعث به هم خوردن تعادل الكتروليتي در بدن نيز مي‌شوند. جالب اينكه اين قبيل قرص‌ها باعث لاغري كاذب مي‌شوند و فقط با كاهش آب بدن وزن را پايين مي‌آورند.

    4. داروهاي مؤثر بر مركز اشتها: برخي از اين قرص‌ها بر مركز اشتها اثر كرده و باعث بي‌اشتهايي در فرد مي‌شوند. سوال اين است كه چگونه ممكن است با مصرف يك قرص يا دارو (مثلا شكلات لاغري) شخص احساس سيري كند، درحالي كه به طور طبيعي پس از صرف غذايي كافي احساس سيري به فرد دست مي‌دهد. اين داروها نيز به سلامت انسان لطمه مي‌زنند، علاوه بر آنكه شخص به علت كم‌اشتهايي قادر به صرف غذاي كافي و متعادل نيست كه نتيجه آن سوءتغذيه و عواقب ناگوار ناشي از آن است.

    5. داروهاي افزايش‌دهنده سوخت مواد انرژي‌زا در بدن: گروهي از اين قرص‌ها با افزايش سوخت مواد انرژي‌زا در بدن باعث كاهش وزن مي‌شوند، اين قبيل داروها معمولا حاوي هورمون هستند زيرا فقط دو عامل باعث افزايش سوخت‌ مواد انرژي‌زا در بدن مي‌شوند؛ 1) تحرك جسمي و ورزش و 2) برخي هورمون‌ها. واضح است كه مصرف بي‌رويه و غيرضروري هورمون، زيانبار و خطرناك است و فقط در صورت اختلالات هورموني بايد داروهاي هورموني تحت‌نظر متخصص غدد مصرف شوند و هرگز نبايد خودسرانه هورمون مصرف كرد.

    6. دارونماها: بعضي از اين قرص‌ها و داروها، بي‌اثرند و صرفا اثر تلقيني دارند يعني دارونما هستند و هيچ‌گونه عملي در كاهش وزن انجام نمي‌دهند بلكه تحت‌تاثير تبليغات به شخص تلقين مي‌شود كه اين قرص‌ها بر اشتهاي فرد تاثير مي‌گذارد و واقعا چنين فردي به علت تصوير ذهني‌اي كه از تبليغات مي‌گيرد، كم‌اشتها مي‌شود و نمي‌تواند غذاي كافي و متعادل ميل كند كه نتيجه آن سوءتغذيه و اختلال در سلامت است. به اين ترتيب مي‌بينيم كه اين قرص‌ها و داروها نه‌تنها مفيد نيستند و كارايي صحيحي ندارند بلكه به سلامت شخص لطمه‌هاي مهم و گاه غيرقابل جبران وارد مي‌كنند، بنابراين تنها با پيروي از رژيم‌هاي لاغري صحيح تحت‌نظر رژيم‌شناس و نيز انجام ورزش‌هاي مناسب و مداوم مي‌توان به‌طور صحيح، سالم و مناسب، با چاقي مبارزه كرد.

    به خاطر داشته باشيم كه رژيم لاغري به مفهوم نخوردن يا كم‌خوردن و عدم دريافت موادمغذي لازم براي بدن نيست، بلكه منظور از رژيم، كاهش وزن، صحيح خوردن، مقاومت بيشتر در برابر بيماري‌ها و سالم‌تر و شاداب‌تر بودن است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.