-
نویسندهنوشتهها
-
۴ مرداد، ۱۳۹۱ در ۰۲:۵۸ #73516Zohre Azimiمشارکت کننده
پژوهشگران علوم پزشکی در دانشگاه نیوکاسل و منچستر دریافتند که استفاده از رب گوجهفرنگی در رژیم غذایی روزانه، راهکار مناسبی برای محافظت پوست در برابر اشعههای مضر ماوراء بنفش است.
طی این تحقیق که بر روی دو گروه ۱۰ نفره انجام شد به ۱۰ نفر اول، روزانه ۱۰ گرم روغن زیتون و ۵۵ گرم رب گوجهفرنگی داده شد و به ۱۰ نفر دیگر تنها روغن زیتون داده شد.
پس از سه ماه نمونههای پوستی گروهی که علاوه بر روغن زیتون گوجهفرنگی مصرف کرده بودند، نشان داد که پوستشان ۳۳ درصد بیشتر نسبت به آفتابسوختگی مقاومت کرده است.
محققان طی این بررسی همچنین دریافتند مقدار پروکلاژن پوست – مولکول ساختاردهنده پوست – در این گروه بیشتر شده بود.
آنها دریافتند، زمانی که گوجهفرنگی پخته میشود نسبت به زمانی که خام است مقدار بیشتر و غلیظتری از آنتیاکسیدان لیکوپن را داراست.
این گروه از محققان معتقدند که لیکوپن موجود در گوجهفرنگی، رادیکالهای آزاد را که توسط تابش اشعه UV بر روی پوست تشکیل میشوند، خنثی میکند. رادیکالهای آزاد موجب ایجاد سرطان و پیری زودرس میشوند.
با این حال پژوهشگران هشدار میدهند که بهتر است به گوجهفرنگی به عنوان یک افزودنی مفید و نه یک جایگزین برای کرم ضدآفتاب نگریسته شود.
البته پیش از این محققین دریافته بودند که لیکوپن گوجه فرنگی، آنتیاکسیدانی است که مانع ایجاد کلسترول بد خون می شود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماریهای قلبی جلوگیری می کند.
باید دقت شود که مصرف گوجهفرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می شود. بنابراین بهتر است که گوجهفرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلولهای بدن قرار می گیرد.
همچنین مصرف گوجهفرنگی سبب کاهش ابتلا به سرطان لوزالعمده و پروستات می شود.
اثر گوجه فرنگی در این بیماریها به لیکوپن آن نسبت داده می شود. اگر چه مصرف آن را همراه با سایر سبزیها از جمله کلم بروکلی توصیه می کنند و احتمال مکمل بودن این سبزیها و تأثیر همزمان آنها در درمان بیماری وجود دارد.
علاوه بر سرطان لوزالمعده و پروستات، تأثیر گوجه فرنگی در درمان سرطانهای ریه ، معده و سایر انواع آن نیز مورد بحث و تحقیق است.
لیکوپن در بسیاری از میوهها موجود میباشد، اما غلظت و تراکم آن در گوجهفرنگی بسیار زیاد میباشد.
سطوح گوناگونی از مواد مغذی در گوجهفرنگیها یافت می شود که دانشمندان به دنبال بررسی این مطلب میباشند که کدام نوع از گوجهفرنگی و در چه صورتی، تاثیرش بیشتر میباشد.
محققان معتقدند این تاثیر ماده لیکوپن جهت جلوگیری و از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن، در محصولات مختلف گوجه فرنگی تفاوت پیدا میکند.
نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داد که رب گوجه فرنگی و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی، در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تاثیر بیشتری دارد، چرا که گوجه فرنگی پخته شده، دیواره سلولها را از بین میبرد و باعث رهائی بیشتر ماده لیکوپن میشود.
محققان هنگام تستهای آزمایشگاهی دریافتند که لیکوپن رشد و سرعت سلولهای سرطانی را از بین میبرد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.