رژيم غذايي در بيماران کليوي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72738
    s.samadi
    مشارکت کننده

    يک رژيم غذايي حاوي پروتئين کم براي جلوگيري از وخيم‌ تر شدن بيماري کليه در افراد مبتلا به عملکرد غيرطبيعي کليوي، کارايي دارد.
    اين نوع رژيم غذايي در عين حال که سديم و پتاسيم کمي دارد، بيماراني که اين رژيم را دنبال مي ‌کنند بايد مصرف مايعات را نيز محدود نمايند.
    هدف از طرح اين مقدمه اشاره به موضوع مهم کنترل بيماري کليه از طريق رژيم غذايي و تغذيه مناسب است.
    متخصصان مي گويند؛ هر چند بيماري مزمن کليه، عده زيادي را مبتلا مي‌ کند اما با يک تغذيه محدود کننده و تغيير در الگوي زندگي مي ‌توان از شدت اين بيماري و باري که به بيمار و اطرافيانش وارد مي ‌سازد، کم کرد.
    اين مقاله مي‌ افزايد: وقتي فرد به بيماري مزمن کليه مبتلا مي ‌شود کليه ‌ها ديگر قادر به پاک سازي خون از پس‌ مانده هاي غذايي و مايعات سمي بدن نيستند. فرد بيمار مي‌ تواند با محدود کردن نوع غذاهايي که مي ‌خورد مانع از تشکيل زياد اين مواد زائد در خون و وخيم ‌تر کردن مشکل کليه‌ ها شود.
    ابتدا توصيه مي ‌شود که اين بيماران مصرف سديم(نمک)، پتاسيم، پروتئين، مايعات، فسفر و کلسيم را کاهش دهند.
    بايد توجه داشت که رژيم دارويي سنگين به همراه محدود کردن رژيم غذايي ممکن است غذاها را براي بيمار بي ‌مزه کند. دراين شرايط بيماران اغلب شکايت مي‌ کنند که دهان شان بي ‌مزه شده و مزه غذاها را احساس نمي ‌کنند و بنابراين به غذاهاي فرآوري شده روي مي ‌آورند اما بايد هشدار داد که مصرف اين غذاها خيلي بيشتر آسيب مي ‌رساند.
    غذاهاي فرآوري شده حاوي مقادير زيادي نمک و نگهدارنده ‌ها هستند. اما متخصصان يک راهکار ارائه کرده و توصيه مي‌ کنند که افزودن آب ليمو به غذاهاي مناسب و انتخاب شده مي ‌تواند طعم آن ها را افزايش دهد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.