مواد غذایی حاوی کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71656
    s.samadi
    مشارکت کننده

    پیشگیری پوكی استخوان با تغذیه صحیح
    پوكی استخوان به علت كاهش میزان كلسیم در استخوان ایجاد می شود كه اغلب در خانم ها بعد از دوران یائسگی و در آقایان بعد از سن 70 سالگی دیده می شود.
    علائم این بیماری شامل دردپشت، كاهش قد و افزایش احتمال شكستگی های استخوان است. ارث، رژیم غذایی و ورزش از عوامل مهمی هستند كه به طور مستقیم با این بیماری در ارتباط اند. بعد از ۳۰ سالگی كلسیم همانند سال های قبل زندگی به توده استخوانی اضافه نشده و در استخوان سازی به خوبی قبل عمل نمی كند و به همین علت در این دوران مصرف مواد غذایی حاوی كلسیم برای حفظ توده استخوانی و جلوگیری از كاهش توده استخوان ضروری است.

    خانم ها بعد از سنین یائسگی برای پیشگیری از كاهش توده های استخوانی شان بایستی از غذاهای حاوی استروژن بالا مثل لوبیای سویا (یا آجیل سویا) مصرف كنند. ورزش های ساده مثل پیاده روی، بدنسازی و یوگا در حفظ توده های استخوانی بسیار مفید است.
    مصرف مواد پرپروتئین ممكن است سبب خروج كلسیم از استخوان های بدن شود. نمك، قهوه (2 یا 3 استكان در روز)، نوشابه های گازدار، سیگار و ورزش های شدید نیز سبب خروج كلسیم از استخوان می شود بنابراین توصیه می شود از مصرف مواد غذایی مذكور در صورت ابتلای به این بیماری پرهیز شود. از طرف دیگر مصرف مواد حاوی منیزیم، ویتامین D، برون (كه در میوه ها و آجیل موجود است)، منگنز و روی (زینك) در استخوان سازی توسط كلسیم نقش مهمی را ایفا می كنند.
    تحقیقات نشان داده است كه مصرف سویا به علت وجود ماده ای به نام ایزوفلاونوئید باعث افزایش تراكم استخوانی می شود. توجه داشته باشید كه مصرف بیش از هزار و پانصد میلی گرم كلسیم در روز (مجموع دریافتی از طریق مواد غذایی یا اشكال دارویی) توصیه نمی شود چرا كه با توجه به نقش عوامل ژنتیك در بروز این بیماری مصرف مقادیر زیاد جبران كمبودهای مذكور را نمی كند و ممكن است باعث عوارض ناشی از ازدیاد مصرف آن شود.
    مواد مغذی برای پوكی استخوان
    1_كلسیم: قابل جذب ترین فرم آن به صورت تركیبات سیتراته، لاكتاته وآسپارات است.

    2_ منیزیم: كمبود این ماده معدنی اغلب در بیماران مبتلا به پوكی استخوان دیده می شود و مصرف آن باعث افزایش تراكم استخوانی می گردد.

    3_ ویتامینD : همراه با كلسیم بایستی مصرف شود تا حداكثر تاثیرگذاری آن انجام شود.

    4_ برون: در میوه ها و آجیل ها یافت می شود.

    5_ مس: باعث جلوگیری از كاهش توده های استخوانی شده و در تنظیم روی هم موثر است.

    6_ ویتامینK : در خانم های بعد از سنین یائسگی لازم است كه باعث جلوگیری از كاهش كلسیم و همچنین باعث افزایش تراكم استخوان می شود.

    7_ سیلیكون: ماده ای است كه باعث افزایش تراكم مواد معدنی در استخوان می شود.

    8_ استرونتیوم: باعث كاهش دردهای استخوان ها و افزایش توده های استخوانی می شود.
    دیگر مواد غذایی مفید در پیشگیری از پوكی استخوان عبارتند از:

    حبوبات، جو، میوه های تازه، آناناس، سیب، گلابی، انگور، كشمش، خرما، هلو، سبزیجات تازه، سبزیجات با برگ سبز، كلم بروكلی، كلم، آواكادو، اسفناج، مارچوبه، پیاز، جعفری، انواع سویا، لبنیات كم چرب، ماهی و غذاهای دریایی، تخم مرغ، عسل، سیر، فلفل سیاه، زنجبیل و آب میوه هایی مثل آب سیب، آب هویج، شربت لیمو و آب آناناس

    #97984
    madjd
    مدیرکل

    در كسانی كه عارضه پوكی استخوان تشخیص داده شد، باید دارو استفاده شود. این داروها به ‌خصوص آلن‌درونیت (فوزاماكس مؤثر بر تراكم استخوان) در تمام دنیا مصرف می ‌شوند. نوع خوراكی این داروها به انواع دیگر ترجیح دارند و خط اول درمان‌اند.
    آلن‌درونیت هفته‌ای یك ‌بار مصرف می ‌شود و باید با آب زیاد و ناشتا خورده ‌شود. همچنین بیمار باید بعد از خوردن دارو، نیم ‌ساعت بی‌ حركت باشد. به علاوه عارضه این دارو بسیار كم است، اما اگر كسی با مصرف آن دچار عارضه شد، باید با پزشك مشورت كند، چون دارو قطع نمی ‌شود، ولی ممكن است پزشك داروهای دیگری را تجویز كند كه تحمل بیمار نسبت به عوارض داروی مصرف ‌شده افزایش یابد.

    #97991
    s.samadi
    مشارکت کننده

    داروی الندرونات با نام تجاری fosamax یا نوع هندی osteofos اولین دارو از خانواده بی فسفونات ها هستش. ای دارو با مکانیسم خالصی سلول های اوستئوکلاست موجود در بافت استخوان رو که مستول تجزیه بافت استخوان هستند مهار می کته در نتیجه تعادل بین استئو کلاستها که مسئول تجزیه استخوان هستند با استئوبلاستها که مسئول تشکیل استخوان هستند به نفع استئوبلاستها افزایش پیدا می کنه. در نتیجه تراکم استخوان افزایش پیدا میکنه
    هر داروئی دارای یک سری عوارض هستش و پزشک هنگام تجویز یک دارو حتما به این مسئله توجه میکنه که ایا مصرف این دارو در درمان بیماری انقدر مفید هست که از عوارض ان چشم پوشی کنه یا نه.
    در بیمارانی مثل مادر بزرگ شما که سن بالایی هم دارند مصرف الندرونات به مدت طولانی چون تراکم استخوان انها رو در حد مطلوب نگه میداره و از شکستگی استخوان جلوگیری میکنه بنابر این مصرف طولانی مدت اون توصیه می شه چون شکستگی استخوان در این سن به سختی ترمیم می شه و بهتر از شکستگی جلوگیری بشه
    الندرونات قرص های 10-35-70 میلی گرم داره که قرص های 10 روزاته قرص های 35 هر 4 روز و قرص های 70 هر هفته مصرف می شه.
    در مورد مصرف این قرص باید دقت بشه که حتما قرص 1.5 تا 2 ساعت قبل از صبحانه همراه یک لیوان اب مصرف بشه و بیمار تا یک ساعت هم دراز نکشه. از مصرف شیر قهوه ابمیوه و دیگر نوشیدنی ها به غیر از اب با این دارو باید پرهیز بشه چون جذب این دارو مختل می شه.
    امروزه توصیه میشه که بیماران قرص های 70 رو مصرف کنند چون رعایت این نکات راحت تر می شه.
    از این خانواده داروهای جدیدی هم داریم که تزریقی هم هستند که اگه بیمار به این دارو جواب نداد می شه از ائنهااستفاده کرد متل داروی پامیدرونات یا اردیا که بصورت ویال تزریقی هستش.

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.