عوارض چشمي ديابت از کي شروع مي شود؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70967
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    ديابت شايع‌ترين علت نابينايي در كشورهاي توسعه يافته و جهان امروز است كه كنترل‌ نشدن آن مي‌تواند باعث آسيب به عروق مختلف بدن از جمله عروق ته چشم يا اصطلاحا عروق شبكيه ‌شود…

    با عدم درمان و كنترل نشدن قندخون در افراد مبتلا به ديابت به مرور زمان، پيشرفت ضايعات چشمي افزايش مي‌يابد. ديده شده است پس از گذشت چند سال از شروع بيماري و عدم درمان آن، حدود 95 درصد بيماران به درجاتي از عوارض چشمي مبتلا مي‌شوند.

    در بيماري ديابت بينايي فرد كاهش مي‌يابد. معمولا 5 سال پس از شروع بيماري ديابت -در صورت عدم كنترل – آسيب عروق شبكيه چشم شروع مي‌شود. زماني كه عروق شبكيه آسيب ببيند، خونرساني مختل مي‌شود و سلول‌هاي شبكيه نمي‌توانند به درستي نقش اصلي خود را ايفا كنند. در مراحل ابتدايي بيماري، آسيب عروق شبكيه چشم جزئي است و در صورت مراجعه به‌موقع، با معاينه دقيق چشم‌پزشك قابل تشخيص است. در غير اين صورت با گذشت زمان به تدريج ميزان آسيب‌ بيشتر مي‌شود و خون‌ريزي‌هاي نقطه‌اي و كوچكي در شبكيه چشم اتفاق مي‌افتد مرحله ای می رسد که فرد احساس مي‌كند، ديدش تار شده است. متاسفانه در اين حالت آسيب خيلي جدي است و بينايي فرد تا حدود زيادي كاهش مي‌يابد. گاهي بيماري ديابت به عروق طبيعي آسيب مي‌رساند، مايع داخل رگ يعني پلاسما از داخل رگ‌هاي شبكيه به خارج نشت مي‌كند و حالت ادم يا ورم در نقطه حساس بينايي در شبكيه ايجاد مي‌شود كه به آن «ماكولا» مي‌گويند. در اين حالت نيز بينايي فرد كاهش مي‌يابد.

    علاوه بر موارد فوق، ديابت مي‌تواند باعث ابتلا به آب مرواريد زودرس شود كه شيوع آن در بيماران ديابتي شايع‌تر است. البته در شروع بيماري به علت افزايش ناگهاني قندخون فرد احساس تاري ديد مي‌كند كه با كنترل قندخون پس از چند هفته، تاري ديد برطرف خواهد شد. اين آسيب چشم دائمي نيست و فقط به اين دليل كه عدسي نمي‌تواند تطابق لازم براي ديدن اشياء را داشته باشد، بينايي كاهش مي‌يابد اما آسيبي كه به شبكيه چشم در ابتلا به آب مرواريد وارد مي‌شود، غيرقابل برگشت است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.