-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ مرداد، ۱۳۹۰ در ۰۶:۱۵ #70909Zohre Azimiمشارکت کننده
آیا هنگامی که نگران، نا امید، بی حوصله، خشمگین، غمگین و تنها هستید و یا حتا زمانی که میخواهید چیزی را جشن بگیرید غذا میخورید؟ غذاهایی که معمولا در چنین شرایط احساسی خورده میشود چرب، نمک دار، شیرین و پر کالری است.
حتا اگر غذایی که برای پر کردن خلا احساسی خورده میشود کم کالری هم باشد، به هر حال غذایی است که خوردن آن لازم نبوده است. غذا تنها باید برای تغذیه جسم به کار رود نه تغذیه روح.● پیروز شدن بر اشتهای احساسی
هنگامی که موفق شوید گرسنگی از روی نیاز بدنی را از اشتهای احساسی تشخیص دهید، به روشهایی نیاز دارید تا برای غلبه بر احساسات به شما کمک کند. البته باید توجه کنید که روشهایی که در اینجا به آن پرداخته ایم برای مواجهه با مشکلات حاد روحی پیشنهاد نمیشود زیرا چنین مواردی به مشورت با متخصصین نیاز دارد، اما این راهکارها میتواند به ایستادگی در برابر هیجانات و احساساتی که به خوردن منتهی میشود، به شما کمک کند.
هنگام تماشای یک مسابقه یا برنامه احساسات برما غلبه می کند و ما را وادار به خوردن می کند.● احساسات خود را شناسایی کنید:
به جای اینکه بنشینید و با ذهنی خالی، یک پاکت چیپس را تمام کنید، چند دقیقه به خود وقت بدهید تا احساساتی که درگیرش هستید را شناسایی کنید. به این ترتیب، شما میتوانید بدون افزودن حس گناه ناشی از خوردن چیپس به درونیات خود پی ببرید. در بسیاری از موارد، تشخیص اینکه بی حوصلگی شما به دلیل این است که تلویزیون برنامه جالبی ندارد، به شما کمک میکند تا بدون پناه بردن به خوراکیها، خود را با فعالیتی جالبتر سرگرم کنید.پیشنهاد هایی برای غلبه بر احساسات
برای دور شدن از حال و هوای خوردن برای غلبه بر احساسات مختلف، بهترین راه جایگزین کردن فعالیتی در راستای تغییر این احساسات و رسیدن به حالت تعادل است. این فعالیتها میتواند هرچه باشد اما نباید هیچ ارتباطی با غذا داشته باشد!
برنامه هایی را که برایتان جالب و سرگرم کننده هستند را یادداشت کنید یا حتا میتوانید در چنین مواردی خود را با انجام دادن کارهای کوچک خانه، مانند شستن پنجره، نظم و ترتیب دادن به لوازم صوت و تصویری و مانند آن سرگرم کنید.یک فشار کوچک روحی ممکن است در میانه راه ما را به یک رستوران برای صرف غذا روانه کند. به چند مثال زیر توجه کنید :
▪ تنشهای روانی یا استرس:
تمرکز و مراقبه (meditation) از بهترین روشهای مقابله با فشار روانی است. شما با تکنیکهای بسیار ساده یوگا میتوانید به آرامشی بینظیر دست یابید.▪ بی حوصلگی:
این حس، از احساسات شایع و همه گیری است که رهایی از آن با انتخاب یک فعالیت سرگرم کننده از فهرستی که دارید، و یا یک پیاده روی ساده میسر است.▪ تنهایی:
اگر امکان دیدار و یا گرد هم آیی با دوستان را ندارید، با نامه نگاری یا تلفن با آنها ارتباط برقرار کنید. اگر این احساس همواره در شما وجود دارد، برای فعالیتهایی نظیر امور خیریه داوطلب شوید، به انجمنی بپیوندید و یا دوره های دوستانه تشکیل دهید.▪ افسردگی:
سعی کنید دلیل افسردگی را بیابید. هنگامی که آنرا تشخیص دادید، سعی کنید احساسات خود را به کلمات تبدیل کنید و آنها را در دفتر روزانه بنویسید یا با دوست خود درد دل کنید. اگر افسردگی شما ریشه ای اساسی دارد، با یک متخصص مشورت نمایید.▪ ناامیدی:
با تشخیص دلیل ناامیدی خود، کوشش کنید به مهارتهایی دست یابید تا از بروز شکستهای کوچک که به به حس ناامیدی و ناکامی منجر میشوند، جلوگیری کنید و به یاد داشته باشید که این حس، با خشم و دیگران را مقصر جلوه دادن از بین نمیرود.▪ خشم:
به خود بیایید و در مهلت کوتاهی که به خود میدهید، از روشهای آرامبخشی که برایتان موثر است استفاده کنید یا به یک پیاده روی کوتاه بروید. سپس با فروکش کردن شعله های خشم، از طریق منطقی و در صورت لزوم با گفتگو، مسئله را برطرف کنید.▪ اضطراب:
دلیل این حالت را در خود پیدا کنید. اگر حس اضطراب شما ناشی از مواد خوراکی مانند قهوه و یا دارویی است که مصرف کرده اید، سعی کنید که از چنین موادی دوری کنید و در غیر این صورت مانند حالت استرس با آن کنار بیایید.▪ سرخوشی:
در حال و هوای سرخوشی و شادی، از هر روشی برای ابراز خوشی خود و جشن گرفتن استفاده کنید. به دیدن دوستان بروید، فیلم مورد علاقه خود را ببینید، چیزی را که مدتها است میخواهید را برای خود خریداری کنید و فراموش نکنید، جشن و شادی لزوما نباید با خوردن و نوشیدن همراه باشد.۲۳ مرداد، ۱۳۹۰ در ۰۱:۳۱ #97760madjdمدیرکليادتان باشد، پرخوري نيز مثل اعتياد به موادمخدر، راهي براي کنار آمدن با احساسات و موقعيت هاست. شما می تئانید مثل ساير اعتيادها با آن مقابله کنيد. اگر شما هم جزء افراد پر خور هستید، چند پيشنهاد برايتان دارم:
تصميم بگيريد که در شيوه زندگيتان تغيير ايجاد کنيد. يک رژيم غذايي خوب و سالم را انتخاب کرده و از آن پيروي کنيد.
ببينيد چه چيز باعث اين پرخوري ها مي شود و تا مي توانيد از قرار گرفتن در چنين موقعيت هايي اجتناب کنيد.(روشهایی که در بالا ذکر شده است)
به راه هايي فکر کنيد که از طريق آن بتوانيد شادتر زندگي کنيد و از زندگي لذت ببريد.
اگر ناخواسته در چنين موقعيت هايي قرار گرفتيد، سعي کنيد کاري انجام دهيد که فکرتان را از خوردن منحرف کند. به دوستانتان تلفن کنيد، کتاب هاي خوب و مفيد بخوانيد، ورزش کنيد و با همسرتان به پياده روي برويد، يا به موسيقي گوش دهيد
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.