چای سبز و استحکام دندانها و استخوانها

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70907
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    این نوع چای حاوی ماده ای بنام فلورین (flourine) نیز هست. فلورین سبب می شود تا ساختار داخلی دندانها محکم شود و از تضعیف مینا و پوسیدگی دندان جلوگیری بعمل آید. درصد بالای فلوراید چای سبز عمده ترین دلیل تاثیر مثبت آن بر دندان و استخوانها است. به این ترتیب، درصد بالای فلوراید در چای سبز می تواند استخوانها و دندانها را در مقابل آسیب، به ویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند.

    #97776
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    چای سبز و بهبود سلامت استخوان
    در گذشته چای سبز در کشورهای شرقی مورد استفاده قرار می گرفت ولی امروز روز یک نوشیدنی بین المللی محسوب می شود و نسل هاست که به عنوان یک دم کرده کامل در سراسرجهان مورد استفاده قرار می گیرد؛ ولیکن آیا واقعاً چای سبز برای سلامتی مفید است؟ براساس تحقیقات متعدد جواب این سوال بله می باشد. مطالعات اپبدمیولوژیکی بسیاری نشان داده اند که افرادیکه از سطوح بالای پلی فنول های چای سبز (GTP) استفاده می کنند تمایل به ریسک کمتر بیماری های مزمن دژنراتیو همچون بیماری قلبی عروقی و یا استئوپروز دارند. درواقع فعالیت آنتی اکسیدانی چای سبز به محتوای بالای ترکیبات پلی فنولی آن برمیگردد.
    به تازگی مطالعه ای در دانشگاه تگزاس به بررسی اثر مشترک چای سبز و تایی چی (نوعی ورزش سنتی چینی که فعالیت بدنی هوازی با شدت سنگین به شمار می رود) بر سلامت استخوانی پرداخته است. این مطالعه دوسوکور به عنوان یک آزمون مداخله ای و دارونما- کنترل در زنان یائسه با میانگین سنی 57 سال انجام گرفت که چگالی استخوانی پایینی داشته ولیکن هنوز مبتلا به استئوپروز تکامل یافته نشده بودند. افراد تحت بررسی به 4 گروه تقسیم شدند:
    پلاسبو(دارونما): قرص نشاسته(پلاسبو) و بدون تایی چی
    GTP: پلی فنول های چای سبز(500 میلی گرم در روز) و بدون تایی چی
    پلاسبو+TC: قرص نشاسته و تایی چی (3بار در هفته)
    GTP +TC: پلی فنول چای سبز و تایی چی
    مطالعه 6 ماه به طول انجامید و در این فاصله زمانی نمونه های خون و ادرار جمع آوری شد و توان ماهیجه ای ارزیابی شد.
    نتایج نشان دادند که GTP (معادل با 6-4 فنجان چای سبز در روز) و شرکت در فعالیت بدنی تایی چی به طور مستقل، مارکرهای سلامت استخوانی را به ترتیب 3 تا 6 ماه بعد از اجرای مطالعه افزایش دادند. اثر مشابه ای نیز در توان و قدرت ماهیچه ای بعد از 6 ماه دیده شد. همچنین افراد شرکت کننده در کلاس های تایی چی اثرات معنادار مثبتی در کیفیت زندگی از نقطه نظر بهبود سلامت روحی و ذهنی گزارش کردند. GTP و تایی چی اثرات قابل توجهی بر مارکرهای بیولوژیکی استرس اکسیداتیو بر جا گذاشتند؛ از آنجائیکه استرس اکسیداتیو پیش ساز اصلی التهاب است، یافته های به دست آمده پیشنهاد می کنند که چای سبز و تایی چی نه تنها کمک به کاهش اتیولوژی بیماری استئوپروز بلکه دیگر بیماری های التهابی خواهند کرد.
    نکته عملی: نتایج نشان دادند که مصرف متوسط چای سبز در زنان، پیش از ابتلا به استئوپروز اثر مطلوبی بر ساخت دوباره سلول های استخوانی و بهبود چگالی استخوانی داشته است. بدین منظور شما هم می توانید همچون بسیاری از مردم مشرق زمین، صبح را با چای سبزشروع کنید و در بعد از ظهر از نوشیدن چای سبز لذت ببرید و در پایان روز با نوشیدن آن آرامش بگیرید.
    منبع : هفته نامه پزشک شما – کلینیک رژیم درمانی نوین


    زهرا جمشیدی – کارشناس تغذیه

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.