شرایط نگهداری گوشت در خانه

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70347
    mosavi
    مشارکت کننده

    گوشت یک ماده پروتئینی منحصر به فرد است و نمی توان جایگزین کاملی برای آن برگزید. این روزها به دلیل مشکلات جوامع صنعتی و احساس نیاز و همچنین رغبت خانواده ها به ذخیره سازی برخی اقلام غذایی از جمله گوشت و محصولات پروتئینی، مساله بهداشت و نگهداشت این غذای پروتئینی در اماکن عرضه و خانه حایز اهمیت است. آنچه در پی می آید، نکاتی است در مورد باید ها و نبایدهای نگهداری از گوشت در خانه:
    ۱) اول باید از سلامت ماده غذایی مطمئن شد زیرا بهترین تدابیر نگهداری از گوشت نیز در مواردی که خرید ما کیفیت نداشته باشد هیچ ارزشی ندارد. پس نیازهای خود را از فروشگاه های بهداشتی تهیه کنید و دقت کنید که زنجیره سرما در آنها رعایت شود یعنی گوشت داخل یخچال بوده باشد. سعی کنید گوشت را از نزدیک ترین محل معتبر عرضه خریداری کنید.
    ۲) اگر خرید شما بسته بندی شده و تمیز است و قصد دارید ۲ تا ۴ روز بعد از خرید، آن را مصرف کنید، نیازی به تغییر بسته بندی نیست و می توان آن را در همان شکل تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کرد. اگر گوشت را تمیز، خرد و در کیسه های پلاستیکی بسته بندی کرده اید تا ۲ روز می توان آن را در یخچال (دمای زیر ۲ درجه سانتی گراد) نگه داشت و البته به شرط بسته بندی در پاکت های آلومینیومی (فویل) یا کاغذ مومی می توان تا ۴ روز به این روند ادامه داد. بسته بندی مناسب گوشت علاوه بر ممانعت از نشت آلودگی و نفوذ بوی گوشت در سایر مواد، موجب حفظ رطوبت مطلوب آن می شود.
    ۳) فریز کردن و انجماد یک روش مناسب برای نگهداری طولانی مدت از گوشت است. هر چند که مقادیر جزیی از مواد مغذی مثل املاح، پروتئین ها و ویتامین های محلول در آب طی روند خارج کردن گوشت از حالت انجماد (دفریز ) از بین می روند اما گوشت عمده خواص فیزیکی مثل طعم، بو، بافت و ارزش غذایی اش را حفظ می کند. دمای فریزر حدوداً باید پایین تر (سردتر) از ۱۷ درجه سانتی گراد باشد. بسته بندی مناسب و مطمئن ضمن ممانعت از تبادلات هوا و رطوبت، گوشت را در مقابل فریزسوختگی ( خشکی بیش از حد سطح گوشت) محافظت می کند.
    ۴) طولانی بودن زمان قرارگیری گوشت در معرض اکسیژن و نور موجب پدیده ای بنام اکسیداسیون چربی ها در ساختمان گوشت می شود که یکی از عوامل ایجاد طعم نامطلوب در گوشت است. برای دوری از چنین مشکلاتی قبل از فریز این محصولات چربی های اضافی آن را تا حد ممکن پاک کرده و در استحکام و نفوذناپذیری بسته ها وسواس به خرج دهید. حجم گوشت هر بسته باید متناسب با مصرف یک یا در نهایت دو وعده غذایی باشد، به طوری که مجبور نباشید محتوی باقی مانده بسته را مجدداً فریز کنید. محصولات فرآوری شده با ادویه و نمک را فقط به شکل وکیوم می توان فریز کرد و گرنه در عرض چند روز طعم ترشیدگی پیدا می کنند.
    ۵) غذاهای گوشتی مانده را هرچه سریع تر به یخچال یا فریزر منتقل کنید. اگر مقدار غذای اضافی تان زیاد است، آن را در ظرف های کوچک و کم عمق ریخته تا هرچه سریع تر سرد شوند.
    ۶) فریز کردن گوشت راه نسبتاً آسان و مطمئنی برای نگهداری محصولات غذایی است اما باید از صحت کار فریزر نیز اطلاع داشت. به این منظور می توان هر از چند گاهی با آزمایشی ساده به این اطمینان رسید. دماسنجی را بین بسته های داخل فریزر جاسازی کرده، ۵ تا ۸ ساعت بعد دماسنج را بیرون آورده و دما را بخوانید. دقت داشته باشید که قبل از به کارگیری، دماسنج باید دمای صفر را نشان بدهد.

    #97363
    madjd
    مدیرکل

    با رعایت این نکات چه مدت میتوان گوشت را در فریزر نگه داری کرد و از سلامت آن مطمئن بود؟

    #97365
    کاربر عادی
    مشارکت کننده

    برای فریز کردن به مدت طولانی تر از چه بسته بندی بهتر است استفاده شود؟

    #97393
    mosavi
    مشارکت کننده

    مدت زمان نگهداري در فریزر
    6تا 12 ماه : گوشت تازه گوساله
    4تا 8 ماه : گوشت تازه گوسفند
    3تا 4 ماه :گوشت تازه چرخ شده
    در منازل از دو نوع بسته بندی برای فریزر کردن مواد غذایی استفاده می شود:
    1- انواع ظروف دردار از جنس های گوناگون، مانند پلاستیک و فلز
    2- کیسه ی نایلون یا پلاستیک های زیپ دار ویژه بسته بندی
    متخصصان تغذیه توصیه می کنند که مواد غذایی در ظروف شیشه ای در فریزر گذاشته شوند، چون این ظروف ترکیبات شیمیایی ندارند که با مواد غذایی واکنش دهند. اما باید هنگام پُر کردن این ظروف از ماده ی غذایی، مقداری فضای خالی در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از یخ زدن ماده غذایی، ظرف نشکند.
    بسته بندی با کیسه های نایلونی، متداول ترین روش بسته بندی در منازل است و پس از آن کیسه های پلاستیکی زیپ دار رایج است. به تازگی در بعضی از کشورها از کاغذهای چند لایه برای بسته بندی استفاده می شود. این کاغذها از چند لایه شامل یک لایه کاغذ، یک لایه فویل آلومینیومی، گلاسین، سلفون و یک لایه قابل ارتجاع تشکیل شده اند که برای بسته بندی مواد غذایی مثل انواع میوه، سبزی، گوشت استفاده می شوند. این نوع کاغذها به خوبی از ماده غذایی محافظت می کنند.

در حال نمایش 4 نوشته (از کل 4)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.