سه راهکار اصلی در درمان کیست تخمدان

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 15)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69883
    nikbakht
    مشارکت کننده

    سه راهکار اصلی که اغلب پزشکان در درمان کیست های تخمدان آنها را توصیه می کنند عبارتند از:

    1. عدم مصرف یا محدودیت مصرف مواردی نظیر: انواع شیرینی جات و كیك و كلوچه- ماكارونی و پاستا – غذاهایی كه شكر به آنها اضافه شده است- آبمیوه های شیرین صنعتی – نوشابه- نان های سفید و بدون سبوس.

    2. افزایش مصرف میوه ،افزایش مصرف سبزیجاتی مثل هویج، فلفل، كاهو، كلم، اسفناج و…

    3. مصرف داروی ضد دیابت گلوكوفاژ( متفورمین) قبل از هر وعده غذایی .

    #96862
    کاربر عادی
    مشارکت کننده

    ممنون
    از دو راهکار اول که می توان استفاده کرد، ولی از راه حل سوم فکر کنم باید با تجویز پزشک متخصص استفاده کرد.

    #96881
    samaneh
    مشارکت کننده

    سلام
    میخواستم بدونم کیستی به اندازه 22میلیمتر در تخمدان نگران کننده هست و راه درمانش چیه؟

    #96884
    madjd
    مدیرکل

    سمانه جان
    بستگی به علایم بالینی شما دارد و اینکه سیر رشد آن چگونه بوده است
    پزشک متخصص زنان باید شما را ببیند و تشخیص لازم را بگذارد

    #97933
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    بله 100درصد

    #98207
    madjd
    مدیرکل

    درمان کیست های فیزیولوژی که اغلب کیستهای تخمدان در زنان از این نوع است با تجویز قرص ضدبارداری LD و HD‌ درمان میشود و در این روش با مصرف قرص ، فعالتی هورمونی تخمدان متوقف شده و کیست کوچک میشود و زمانی که تخمک گذاری صورت نمی گیرد ، کیست هم به وجود نمی آید . این کیست ها اغلب پس از گذشت یک تا ۳ ماه کوچک میشود و از بین میرود .

    اما در نوع اندومکسیوما که داخل آنها پر از خون است ، درمان با روشهای دارویی مؤثر نبوده و مریض باید لاپاروسکوپی شود و این عمل همراه با بیهوشی است و البته باید توجه داشت چنانکه کیست های فیزیولوژی هم بعد از گذشت ۲ تا ۳ ماه کوچک نشوند ، حتماً باید عمل لاپاروسکوپی درباره آنها صورت بگیرد .

    #98256
    ناشناس
    میهمان

    دوستان من هر سه ماه يك بار مشكل كيست و دردهاي شديد را دارم [hr]
    من دوست دارم براي بارداري اقدام كنم اما هم تيروييد دارم هم عادت ماهانم هر٣يا ٤ماه بهم ميخوره و دردهاي خيلي شديد كه فمر ميكنم از كيست باشه دارم منو راهنمايي ميكنيد

    #98259
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    سندرم تخمان پلی کیستیک و یا هر بیماری دیگری مرتبط با این موضوع قابل درمان است
    فقط اینکه به طور قطع نوع بیماری باید تعیین شود
    پس به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه و روند تشخیص و درمان بعد از آن را پیش بگیرید.

    #98767
    lovelorn
    مشارکت کننده

    تغییرات عادات زندگی در درمان تخمدان پلی کیستیک بسیار موثر است. کاهش وزن باعث نرمال شدن سطح انسولین-سطح گلوکز و سطوح هورمونی می شود. رژیم غذایی مناسب و ورزش در خانمهای با تخمدان پلی کیستیک که چاق هستند، 12-4 هفته بعد از شروع درمان به طور واضحی سطوح هورمونی را بهبود می بخشد. کاهش وزن در بیمارانی که چاق هستند، باعث کاهش رویش موهای زائد و طبیعی شدن سیکل های پریود حدود 30 درصد می شود. دریافت 1000-500 کالری در روز با 150 دقیقه ورزش در هفته می تواند باعث تخمگذاری شود. 75 درصد خانم ها با تخمدان پلیکیستیک چاق هستند. در این افراد، چاقی بیشتر در ناحیه اطراف شکم است و این، فرم بدن زن را به شکل سیب نشان می دهد. در حالی که خانم های بدون تخمدان پلی کیستیک که چاق هستند، فرم بدن آنها به شکل گلابی است. یعنی انباشتگی چربی در ناحیه استخوان های لگن، باسن و ران می باشد. در رژیم غذایی افزایش فیبر و کاهش کربوهیدرات و چربی و افزایش امگا تری بسیار مفید است. کاهش استفاده از کلسترول و افزایش فعالیت فیزیکی کمک زیادی به بهبودی این بیماری می کند. ورزش مرتب و وزن متعادل بالانس هورمونی را تنظیم می کند، تخمک گذاری و باروری را برمی گرداند و هیرسوتیسم (رویش مو به فرم مردانه) و آکنه را بهتر می کند. در یک بررسی علمی مشخص شده است که میزان ویتامین ها در این بیماران کاهش یافته و تجویز ویتامین به درمان کمک می کند. پرهیز از سیگار و مصرف الکل نیز در بهبودی علائم موثر است. مصرف کربوهیدرات ها با فیبر بالا بسیار مفید است. فیبر زیاد در غذا باعث می شود، غذا به آهستگی هضم شود و به آهستگی نیز قند خون را بالا می برد. کربوهیدرات ها با فیبر بالا شامل نان جو، ماکارونی گندم، گندم جو، برنج قهوه ای، غلات، سبزیجات و میوه جات نیز بسیار مناسب است. موادی مثل آب میوه های با مواد افزودنی، کیک، بستنی، شیرینی مضرمی باشد. خانم های با سندروم تخمدان پلی کیستیک اغلب فعالیت عصبی سمپاتیکی بالا دارند که این خود نقشی در میزان انسولین بالا و چاقی و بیماری قلبی عروقی دارد. در یک بررسی علمی دیده شده که طب سوزنی باعث مرتب شدن پریودها شده و میزان تستوسترون را کاهش می دهد و چاقی دور شکم را کم می کند. سوزن ها د رمحل مخصوص خود قرار گرفته و با تحریک الکتریکی باغث انقباض بدون درد و ناراحتی می شود. و اثرات مثبت خود را اعمال می کند. امید است با مطالعه دقیق سه قسمت مربوط به سندروم تخمدان پلی کیستیک و عمل به آن بتوان از عوارض آن که دامنگیر زنان ما می باشد جلوگیری نمود.

    #98837
    madjd
    مدیرکل

    در کنترل علائم و عوارض این بیماری موثر هستند:
    • به طور منظم چکاپ شوید: کنترل طولانی مدت ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی مثل چاقی، کلسترول بالا، دیابت نوع 2 و فشار خون بالا از اهمیت بالایی برخوردار است. برای کمک به درمان به موقع، پزشک نیاز دارد تا به صورت منظم برای انجام آزمایشات فیزیکی، اندازه گیری فشار خون و تعیین سطح گلوکز و چربی خون شما را ببیند.
    • عادات و سبک زندگی خود را اصلاح نمایید: انتخاب های درست غذایی و ورزش منظم اولین درمانی است که ممکن است پزشک شما توصیه کند به خصوص اگر اضافه وزن داشته باشید. چاقی سبب وخیم تر شدن مقاومت به انسولین می شود. کاهش وزن می تواند سطوح انسولین و آندروژن را پایین بیاورد و ممکن است تخمک گذاری را به حالت اولیه بازگرداند. بر این اساس کنترل رژیم غذایی زیر نظر متخصص تغذیه یکی از اصولی ترین روشهای درمانی برای این بیماری است.
    • چرخه های قاعدگی خود را تنظیم نمایید: اگر شما برای بارداری تلاش نمی کنید ممکن است پزشک قرص های ضد بارداری با دوز پایین تجویز کند که حاوی ترکیبی از استروژن و پروژسترون مصنوعی است. این قرص ها تولید آندروژن را کاهش داده و به بدن شما بعد از مواجهه طولانی با استروژن، استراحتی می دهد.. این کار سبب کاهش سرطان آندومتر می شود و خونریزی های غیر معمول را اصلاح می کند.
    • یک روش دیگر مصرف پروژسترون برای 10 تا14 روز در ماه است. این روش دوره های قاعدگی شما را تنظیم می کند و نقش حفاظتی در مقابل ابتلا به سرطان آندومتر دارد ولی سطح آندروژن را بهبود نمی بخشد. عارضه ای که در استفاده از این داروهای هورمونی وجود دارد ایجاد چاقی و یا تشدید آنست که می تواند از طرف دیگر سیر درمانی شما را دچار اختلال نماید.
    • با توجه به زمینه اصلی در این بیماری که اختلال حساسیت به انسولین است، متخصصین از داروی متفورمین به عنوان یک داروی اصلی در کنترل این بیماری استفاده می نمایند. متفورمین یک داروی خوراکی برای مبتلایان به دیابت نوع 2 است و سبب حساسیت بیشتر سلول ها نسبت به انسولین می شود.این دارو تخمک گذاری را بهبود می بخشد و در نهایت سبب ایجاد چرخه های منظم قاعدگی می گردد. همچنین اگر شما پیش دیابتی باشید، مصرف این دارو می تواند ابتلا به دیابت نوع 2 را به تاخیر بیاندازد و اگر تحت یک برنامه رژیمی و ورزشی هستید استفاده از این دارو می تواند به کاهش وزن شما کمک کند.. جالب است بدانید که این دارو از آنجا که بر خلاف داروهای هورمونی درمان علامتی نمی نمایند عوارض آن داروها را نخواهند داشت.
    • رشد موهای زاید را کاهش دهید: ممکن است پزشک شما برای کاهش تولید آندروژن مصرف قرص های پیشگیری از بارداری یا داروی دیگری به نام اسپیرونولاکتون را تجویز کند. این دارو تاثیرات آندروژن ها را بر روی پوست بلوکه می کند. از آنجا که اسپیرونولاکتون می تواند سبب نقص جنین شود، هنگام مصرف این دارو استفاده از یک روش مطمئن پیشگیری از بارداری توصیه می شود. و در افراد باردار یا برای کسانی که قصد بارداری دارند، تجویز نمی گردد.
    • تراشیدن موی صورت و استفاده از موم و کرم های موبر برای از بین بردن موها انتخاب مناسبی نیستند زیرا که تنها برای چند هفته دوام دارند و لازم است تا بعد از مدتی تکرار شود.
    • ممکن است پزشک روشی را پیشنهاد کند که در آن از جریان الکتریک(الکترولیز) یا لیزر برای از بین بردن فولیکول های مو و کنترل رشد موهای جدید ناخواسته استفاده می شود. اما استفده از این روشها نیز بدون کنترل اختلالات متابولیک اولیه بی فایده خواهد بود.
    • استفاده از دارو برای تحریک تخمک گذاری: اگر شما قصد بارداری داشته باشید شاید نیاز باشد تا برای تحریک تخمک گذاری از این داروها مصرف کنید. کلومیفن یک داروی خوراکی ضد استروژن است که در نیمه اول چرخه قاعدگی مصرف می شود. لازم به ذکر است که پزشکان برای تحریک تخمک گذاری معمولا با متفورمین آغاز می نمایند و بعد در صورت لزوم از کلومیفن هم برای کمک به تحریک تخمک گذاری استفاده می شود..
    • اگر با وجود مصرف کلومیفن و متفورمین باردار نشدید، ممکن است مصرف گنادوتروپین ها (هورمون محرک فولیکولیاFSH و هورمون جسم زرد یا LH) از طریق تزریق توصیه شود. تاکید مجدد این موضوع اهمیت دارد که هیچکدام از این داروها را به طور خودسرانه و بدون تجویز پزشک نباید استفاده نمایید. عمل جراحی
    • اگر داروها به باردار شدن شما کمک نکنند یک جراحی بر روی تخمدان بوسیله لاپاروسکوپیمی تواند یک گزینه درمانی دیگر برای بعضی از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. پزشک می تواند به شما بگوید که آیا این نوع جراحی مناسب شرایط شما هست یا خیر.
    • در این عمل، جراح یک شکاف کوچک بر روی شکم ایجاد کرده و از این طریق یک لوله که متصل به یک دوربین ریز است را وارد می کند (لاپاروسکوپ). این دوربین تصاویر لازم از تخمدان های شما و اعضای تناسلی مجاور را برای جراح مشخص می کند. سپس پزشک وسیله جراحی را وارد کرده و از انرژی الکتریکی یا لیزر برای سوزاندن سوراخ های موجود درفولیکول روی سطح تخمدان ها استفاده می کند. هدف این کار تحریک تخمک گذاری بوسیله کاهش سطح آندروژن هاست.
    نکته مهم : ورزش شنابه مدت یک ماه سه روز در هفته به همراه کاهش وزن کمک شایانی به درمان بیماری شما می کند.

    #99240
    ریحانه
    مشارکت کننده

    سلام خسته نباشید.من 20 سالمه و متاهل هستم. از 14 سالگی پریود شدم . آن موقع هم پریود منظمی نداشتم ولی وزنم طبیعی بود. چند دوره دارو های ضد بارداری مصرف کردم اما جوابی نگرفتم.چند کیست کوچک داشتم. تا اینکه دوباره پارسال سونو انجام دادم و هیچ کیستی نداشتم.الان اضافه وزن دارم و زیر گلویم موهای زاید دارم و پریودم خیلی نا منظم است. هر دکتری رفتم جواب نگرفتم. لطفا کمکم کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    #99242
    madjd
    مدیرکل

    برای افزایش وزن تان باید یک رژیم غذایی منظم به همراه فعالیت بدنی داشته باشید.
    برای از بین بردن موهای زایدتان میتوانید از لیزر استفاده کنید.
    برای منظم شدن پریودتان به متخصص زنان مراجعه کنید.
    البته با کاهش وزن امکان اینکه پریودتان منظم شود هست.
    سلامت باشید

    #99294
    lovelorn
    مشارکت کننده

    درود بر شما
    دوست عزیز در درجه اول سعی کنید وزنتان را کاهش دهید اضافه ورن ارتباط مستقیم با پریود های نامنظم و در نتیجه ایجاد کیست های بیشتر دارد کیست ها پر مویی و ریزش مو می آورد فعالیت بدنی بسیار در متعادل کردن هورمون های شما موثر است پس ورزش را هم داشته باشید .
    موفق باشید .

    #99295
    ناشناس
    میهمان

    درود

    بله همانگونه که دوستان فرموده اند ارزش ورزش بسیار است

    هله هوله های بازاری مانند شکلات و کیک و بیسکویت و نوشابه را نیز باید پرهیز داشته باشید

    سبزیجان و میوه جات یادتان نرود

    آزمایش خون از نگر پرو لاکتین و هورمونهای جنسی مردانه و زنانه را انجام دهید

    #99296
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    از نکات کامل کننده تان سپاسگذاریم.

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 15)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.