افسرده نباش ورزش کن

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69693
    azy
    مشارکت کننده

    زندگی ماشینی و پیشرفت تكنولوژی باعث شده است، كارها آسان‌تر و در زمان كوتاه‌تری انجام شوند.
    از طرف دیگر كم‌تحركی و عدم فعالیت بدنی ناشی از این نوع زندگی، مشكلات و خطرات عمده‌ای را برای سلامت انسان ایجاد كرده است. اگر بدانیم كه این عدم فعالیت جسمانی چگونه می‌تواند سلامت ما را تهدید كند، قطعاً علاج واقعه را قبل از وقوع و پیشگیری را بهتر از درمان خواهیم دانست.
    ▪ ورزش و بیماری‌های قلبی: فعالیت بدنی با كنترل فشار خون، تنظیم سطح كلسترول خون (افزایش سطح كلسترول خوب و كاهش مختصر سطح كلسترول بد) و همچنین پایین آوردن سطح تری‌گلیسیرید به خوبی از تاثیر منفی عوامل ذكر شده می‌كاهد.
    از طرفی تقویت عضلات قلب نیز مانند هر عضله دیگر بر عملكرد بهتر آن تاثیر گذاشته، می‌تواند همان میزان كار را با فشار كمتری انجام دهد.
    ▪ ورزش و جلوگیری از سرطان: مطالعات اخیر نشان داده است كه ورزش منظم (با شدت و مدت متوسط) می‌تواند مانع بروز برخی سرطان‌ها باشد. برای مثال احتمال بروز سرطان روده بزرگ و سینه را كمتر می‌كند!
    ▪ ورزش و دیابت نوع دوم: فعالیت‌ بدنی با بالا بردن سطح ورودی گلوكز به سلول، به بدن امكان می‌دهد از ذخایر غذایی، بهتر و بیشتر استفاده كند و از این طریق قند خون پایین‌تر می‌آید. در این دسته از بیماران سلول‌ها نسبت به انسولین مقاومت نشان داده و حتی با وجود ترشح میزان كافی انسولین در اثر مقاومت مذكور سطح قند خون بالا می‌ماند. این گروه از افراد با انجام ورزش و حركات منظم بدنی می‌توانند با امكان مصرف قند توسط سلول‌ها، كاهش قند خون را ایجاد كنند. ورزش همچنین مانع بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی كه مشكل رایج و عمده مرگ و میر در میان دیابتی‌هاست می‌شود. (بیش از ۸۰ درصد بیماران قندی در اثر نوعی بیماری قلبی ـ عروقی جان خود را از دست می‌دهند.)
    همچنین ورزش از طریق كنترل وزن و پایین آوردن سطح چربی خون به بدن كمك می‌كند.
    ▪ ورزش و چاقی: چاقی و اضافه وزن، خود به تنهایی می‌تواند باعث بروز مشكلات عمده‌ای همچون بیماری قلبی، حملات مغزی، تصلب شرائین و… باشد و ورزش دشمن چاقی است.
    ورزش و سیستم ایمنی بدن: تحقیقات متعدد نشان داده است كه ورزش منظم و با شدت متوسط مانع فعالیت ویروس‌های سرماخوردگی می‌شود و به عبارتی كسانی‌كه به طور معمول ورزش را بخش مهمی از زندگی خود در نظر گرفته‌اند كمتر دچار سرماخوردگی می‌شوند.
    دسته‌ای دیگر از تحقیقات نیز نشان داده‌اند كه ورزشكاران شركت‌كننده در مسابقات دوی ماراتن پس از پایان این رقابت‌ها بیشتر مبتلا به سرماخوردگی شده‌اند. تاكنون تحقیقات علت مشخص و قابل قبولی در مورد گروه اول نشان نداده اما مشخص كرده است كه علت بروز سرماخوردگی در بین دوندگان ماراتن، بیش‌تمرینی و صدمه خوردن به فیبرهای عضلانی و همچنین افزایش ترشح هورمون استرس است. تحقیقات نشان می‌دهد كه ترشح بیش از حد این هورمون روی سیستم ایمنی تاثیر منفی گذاشته، توانایی آن برای مقابله با سرماخوردگی را كاهش می‌دهد. آنچه تاكنون به خوبی مشخص شده است رابطه افزایش تعداد گلبول‌های سفید پس از ورزش و بالا رفتن توان سیستم ایمنی است.
    مطالعات دیگر نیز نشان داده است كه تعداد سلول‌های CO۴ در بیماران مبتلا به ایدز پس از ورزش بالاتر می‌رود و سیستم ایمنی این افراد بهتر در مقابل میكروارگانیسم‌های بیماری‌زا واكنش نشان می‌دهد.
    ▪ آرتریت روماتوئید: ورزش و فعالیت بدنی باعث افزایش قدرت عضلات و بهتر شدن ساختار و عملكرد مفاصل می‌شود و برخلاف برخی پندارهای نادرست، هیچ ارتباطی بین فعالیت بدنی مناسب و حساب‌شده با آسیب و التهاب مفاصل وجود ندارد.
    آرتریت روماتوئید (RA) كه یكی از انواع بیماری‌های مربوط به مفاصل است با ورزش و فعالیت بدنی به طور موثری كنترل می‌شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.