فعالیت بدنی و افزایش اشتها

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69035
    madjd
    مدیرکل

    متخصصان تغذيه براي كنترل وزن توصيه به داشتن ورزش، در كنار رژيم غذايي دارند. اتفاقا مشكل اساسي خيلي از مبتلايان به چاقي آن است كه معمولا در هنگامي كه انگيزه كاهش وزن دارند، رژيم غذايي را خيلي راحت‌تر از ورزش تحمل مي‌نمايند. بعضي از چاق‌ها نيز افزايش اشتها در اثر ورزش را بهانه عدم تحرك خود بيان مي‌دارند. تجربيات و مطالعات گذشته نشان‌دهنده افزايش اشتها در اثر ورزش است، اما واقعيت آن است كه انجام ورزش باعث كنترل وزن مي‌گردد؛ اما اين كه چرا برخي از ورزش‌ها راحت‌تر از برخي ديگر سبب كاهش وزن مي‌گردند، مي‌تواند به دليل واكنش‌هاي متفاوت در افراد باشد.
    در مطالعه‌اي كه اخيرا در مجله تغذيه باليني آمريكا چاپ شده است 58 زن و مرد چاق در يك برنامه 12 هفته‌اي براي فعاليت بدني كه به منظور سوزاندن 500 كالري در هر جلسه طراحي گرديده بود، شركت نمودند. در ابتدا و انتهاي مطالعه، شركت‌كنندگان صبحانه‌اي شامل غلات و نان تست دريافت مي‌كردند و ميزان اشتهايشان قبل از صبحانه و بعد از آن مورد بررسي قرار گرفت.

    در طول اين مطالعه، 32 نفر از شركت‌كنندگان به كاهش وزن مورد انتظار دست يافتند و 26 نفر اين كاهش وزن را نداشتند. به طور ميانگين هر دو گروه در طول 12 هفته، قبل از وعده‌هاي غذايي و بويژه صبحانه افزايش اشتها داشتند، اما در مورد كساني كه به كاهش وزن مورد انتظار دست نيافته بودند، اشتهاي بيشتري در طول روز داشتند. در هر دو گروه از ورزشكاران مشاهده گرديد، افراد زماني كه فعال‌تر هستند نسبت به زماني كه فعال نيستند، با وعده غذايي صبح راحت‌تر سير مي‌شوند.

    نتايج اين مطالعه نشان داد: اگرچه ورزشكاراني كه كاهش وزن موفقيت‌آميزي داشتند، اشتهاي قبل از صبحانه‌شان، بعد از فعاليت افزايش مي‌يافت. اما در طول روز افزايش اشتها نداشتند. به نظر مي‌آيد دليل اين‌كه برخي از افراد در كاهش وزن موفق‌تر بودند، مربوط به كاهش اشتهاي آنها در طول روز و در نتيجه اجتناب از دريافت غذاي بيشتر مي‌باشد.

    همچنين بايد تاكيد نمود كه دليل اصلي موفقيت آن است كه چنانچه افراد ورزشكار در ابتدا احساس گرسنگي بيشتري از حد نرمال داشتند يا كاهش وزن مورد انتظار را نداشتند، ‌تسليم نشدند و به ورزش كردن ادامه دادند. علاوه بر اين بايد تاكيد داشت كه ورزش حتي اگر سبب كاهش وزن نسبتا كمي گردد، منافع بسياري براي سلامتي مانند كاهش فشارخون و كلسترول و بهبود توانايي قلب و عروق دارد. از طرف ديگر ورزش علاوه بر ايجاد گرسنگي بيشتر در قبل از وعده غذا، حساسيت سيستم درك حس سيري در بدن را نيز افزايش مي‌دهد كه در نهايت به كاهش وزن پايدار منجر خواهد شد.

    نكته عملي: اگر به دنبال كاهش وزن پايدار هستيد بايد فعاليت بدني منظم را در برنامه روزانه خود بگنجانيد. حتي اگر با ورزش در مراحل اوليه افزايش اشتها پيدا نموديد و به كاهش وزن مورد انتظار دست نيافتيد، تسليم نشويد، ‌زيرا در نهايت اشتهاي شما تنظيم شده و به كاهش وزن توام با سلامتي دست خواهيد يافت.
    مطلبی از دکتر حمید رضا فرشچی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.