متخصصان هشدار دادند كه سيب زمينيهاي سبز به طور بالقوه حاوي مواد سمي طبيعي موسوم به «گليكوالكالوئيدها» هستند كه ميتوانند سلامت عمومي را به خطر بيندازند.
اما خبر خوب اين است كه ميتوان براي از بين بردن كامل اين ماده سمي و خطرات آن قسمت بد يا سبز سيب زميني را جدا كرده و دور ريخت.
علايم بيماري زا معمولا بين هشت يا 12 ساعت بعد از هضم بروز ميكند كه شامل آشفتگيهاي روده اي – معدهاي و يا حتي اختلالات عصبي هستند.
علايم خفيف ناشي از مصرف قسمتهاي سبز سيب زميني هم چنين شامل سردرد، سرگيجه، درد شكم، تهوع، استفراغ و اسهال هستند.
ساير علايم در صورت شدت مسموميت عبارت از احساس خستگي، گيجي، آشفتگي رواني، لرزش و توهم هستند اما از آنجا كه علائم بين مجموعهاي از بيماريها مشترك هستند، تشخيصهاي اشتباه ممكن است در اين زمينه رخ دهد.
اين پژوهشگران توصيه كردهاند كه كشاورزان و توليد كنندگان نيز به منظور پيشگيري از بروز چنين مسموميتي بايد در عملياتهاي قبل از برداشت و پس از برداشت محصول دقت لازم را به عمل آورند.
گليكوالكالوئيدها نوعي ماده سمي هستند كه در سيب زمينيها به طور طبيعي توليد ميشوند و خواص ضد باكتريايي، آفت كشي و قارچي دارند و احتمالا به عنوان يك مكانيسم حفاظتي در برابر حمله بيگانهها براي مراقبت از گياه عليه آفتها و بيماريها تكامل يافتهاند.
اين گزارش در آخرين چاپ شبكهاي مجله علوم غذا و كشاورزي SCI به چاپ رسيده است.
منبع:سلامت نیوز