قهوه مخلوط پیچیده ای از کافئین و آنتی اکسیدان های متنوع، روغن و سایر اجزاست.
بعضی از مطالعات نشان داده اند که مصرف قهوه می تواند به پیشگیری از بعضی بیماری ها مثل دیابت نوع 2 ، پارکینسون و بیماری های کبدی کمک کند. قهوه ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش نداده و حتی در زنان یائسه مصرف عادتی قهوه می تواند ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
قهوه و دیابت:
با اینکه کافئین به عنوان کاهش دهنده حساسیت به انسولین شناخته شده بود اما مصرف قهوه با کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 همراه بوده. مطاله ای که انجام شده نشان می دهد اگر سبک زندگی رادر نظر نگیریم مصرف 6 فنجان یا بیشتر قهوه در روز با 50% کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2مرتبط بوده.نتایج مشابه هم در مورد قهوه کافئین دار و هم بدون کافئین مشاهده شد. اما نتیجه مشابهی در مورد چای به دست نیامد.
قهوه و بیماری های قلبی:
با اینکه کافئین به عنوان عاملی با تاثیر منفی بر برخی از ریسک فاکتورهای بیماری قلبی مثل فشار خون شناخته شده بود اما مطالعات رابطه ای را بین مصرف قهوه و افزایش ریسک بیماری های قلبی نیافتند.به غیر از یک استثنا: در کشورهایی مثل اسکاندیناوی و ترکیه که قهوه فیلتر نشده به صورت معمول استفاده می شود، قهوه با افزایش سطح کلسترول ارتباط داشته که این اثر مربوط به 2 عنصر یافت شده در روغن قهوه است که موقع تصفیه و فیلتر شدن حذف می گردد. بنابراین مصرف متوسط قهوه تصفیه شده با بیماری های قلبی مرتبط نیست.