افراد موفق
آخرین مقالات
محبوب ترین مقالات
فواید کلسیم برای سلامتی: از سلامت استخوان تا کاهش وزن
شاید بتوان گفت که کلسیم ضروریترین ماده مغذی مورد نیاز برای استخوانها است. استخوان یک بافت زنده است که هم میتواند کلسیم را ذخیره کند و هم میتواند آن را به داخل خون آزاد نماید. اگر میزان این ماده معدنی در رژیم غذایی روزانه کافی نباشد، به منظور حفظ کلسیم خون در محدوده طبیعی بدن کلسیم مورد نیاز را از استخوانها برداشت کرده و وارد جریان خون میکند…
نوشیدنی چند فنجان قهوه در روز به بهبود سلامتی کمک میکند
قهوه یکی از متداولترین نوشیدنیهای مصرفی در سراسر جهان است. تحقیقات زیادی در مورد اثرات این نوشیدنی بر روی سلامتی انسان انجام شده است. زیرا با توجه به محبوبیت آن باید جوانب منفی و مثبت استفاده از آن به خوبی مشخص شود. شواهد قابل توجهی نشان میدهد که مصرف متعادل قهوه…
مصرف کدام مواد غذایی در کاهش کلسترول خون موثرتر است؟
رژیم غذایی گیاهی در حفظ سلامت قلب و عروق نقش موثری دارد. شواهد نشان داده که بین این نوع رژیم غذایی و بهبود سلامت قلب یک ارتباط قوی وجود دارد. با این حال، احتمالاً پیروی از رژیم غذایی گیاهخواری که حاوی مقادیر کمی چربیهای اشباع است بهترین راهکار برای کنترل میزان کلسترول خون به شمار نمیرود. به عبارت دیگر…
فعالیت بدنی اثر ژنها را در بروز چاقی کاهش میدهد.
دانش ما در مورد تاثیر ژنها بر روی چاقی در افراد سالمند و همچنین نقش رفتارهای سالم در این زمینه ناچیز است. اخیراً محققان برای اولین بار نشان دادهاند که در زنان بالای ۷۰ سال فعالیت بدنی تاثیر ژن را بر روی خطر ابتلا به چاقی کاهش میدهد. در این مطالعه که بر روی حدود ۸ هزار زن سالمند انجام شد مشاهده گردید در زنان ۷۰ تا ۷۹ ساله ورزش اثرات ژنتیک را بر چاقی کاهش میدهد…
آنتیاکسیدانها – کدام ویتامینها خاصیت آنتیاکسیدانی دارند؟
طی عملکردهای طبیعی بدن مانند تنفس و یا فعالیت بدنی و نیز در اثر عوامل مرتبط با سبک زندگی (مانند استعمال دخانیات) ترکیباتی که رادیکال آزاد نام دارند تولید میشوند که به سلولهای سالم در بدن حمله میکنند. این فرآیند که استرس اکسیداتیو نامیده میشود زمینه را برای ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) و برخی از انواع سرطانها فراهم میسازد…
پیشگیری از بیماری قلبی با مصرف ۱ عدد تخممرغ در روز
یک باور قدیمی این است که تخممرغ به علت داشتن کلسترول برای سلامتی کاملاً مضر است. اما تحقیقات جدید نشان میدهد که میتوان بدون نگرانی از خوردن این ماده غذایی لذت برد. در تعدادی از مطالعات گفته شده که زرده به علت داشتن کلسترول بالا، به خصوص برای افرادی که در معرض ابتلا به بیماری قلبی – عروقی (CVD) قرار دارند، مضر است….
رژیم غذایی و بهبود علائم در بیماران مبتلا به استئوآرتریت
استئوآرتریت شایعترین نوع آرتریت در سراسر جهان است. به طوریکه ۱۸ درصد زنان و ۹/۶ درصد مردان بالای ۶۰ سال به این بیماری مبتلا هستند. تخمین زده میشود که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۳۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شوند که منجر به ایجاد هزینههای سنگین برای سیستم بهداشتی خواهد شد. در حال حاضر هیچ درمانی برای این بیماری دردناک وجود ندارد…
آشپزی رژیمی
خوراک دوپیازه
اخبار تغذیه و پزشکی
چاقی و اضافه وزن اثربخشی درمان سرطان سینه را کاهش میدهد.
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که چاقی میتواند سبب مقاومت بیماران مبتلا به سرطان نسبت به آن دسته از داروها شود که از تشکیل عروقی خونی جدید (آنژیوژنز) و در نتیجه تحریک رشد تومور پیشگیری میکنند. در این مطالعه توضیح داده میشود که چگونه چاقی و عوامل مولکولی مرتبط با آن سبب مقاومت نسبت به درمان ضدآنژیوژنیک در سرطان سینه میشود. درمان ضد آنژیوژنیک از رشد عروق خونی و تغذیه تومور جلوگیری میکند…..
تاثیر دوستان دوران کودکی بر وزن و فشارخون دوران بزرگسالی
طی مطالعات گذشته مشخص شده است که داشتن دوستان بیشتر در دوران بزرگسالی خطر بیماری قلبی و پرفشاری خون را کاهش میدهد. نتایج مطالعه منتشر شده در مجله Psychological Science نیز نشان میدهد که دوستیهای دوران کودکی بر وضعیت سلامتی افراد اثر دارد. به طوریکه فواید ناشی از آن تا دوران بزرگسالی ادامه مییابد. یافتههای حاصل از این مطالعه نشان میدهد…
تاثیر دریافت دارو همراه با غذا بر درمان سرطان پروستات
Abiraterone acetate یا زیتیگا (Zytiga) دارویی است که در سال ۲۰۱۱ برای درمان سرطان پروستات متاستاتیک (گسترش یافته به نقاط مختلف بدن) تائید شده است. در حال حاضر توصیه میشود که بیماران ۴ عدد زیتیگای ۲۵۰ میلیگرمی را دریافت کرده و از صرف غذا حداقل تا ۱ ساعت پس از مصرف دارو خودداری نمایند…
ارتباط رژیم غذایی مادر در دوران شیردهی با بلوغ زودرس
امروز در سراسر جهان بلوغ نسبت به گذشته در سنین پایینتری آغاز میشود. چاقی در دوران کودکی یکی از عواملی است که خطر بلوغ زودرس را افزایش میدهد. تحقیقات قبلی نشان دادهاند که پرخوری بعد از آن که تغذیه با شیر مادر قطع میشود در تعیین زمان بلوغ موثر است. با این حال، اطلاعات در مورد تاثیر تغذیه مادر در دوران شیردهی بر متابولیسم و تولید مثل ناکافی است….
ارتباط دریافت شیرین کننده کم کالری با سندرم متابولیک
سندرم متابولیک مشکلاتی مانند پرفشاری خون، افزایش قند خون، افزایش تریگلیسرید خون، کاهش کلسترول خوب (HDL) و چاقی شکمی را دربرمیگیرد. سندرم متابولیک خطر بیماری عروق خونی را افزایش داده و فرد را در معرض ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی قرار میدهد. همچنین احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به سندرم متابولیک ۳ تا ۵ برابر بیشتر است….
نور خورشید در پیشگیری از بیماری ام اس (MS) موثر است.
نتایج مطالعهای که در مجله Neurology منتشر شده نشان میدهد سکونت در مناطقی که بیشتر در معرض نور خورشید (به خصوص اشعه ماوراء بنفش B که طول موج متوسط دارد) قرار دارد، احتمال ابتلا به مولتیپل اسکلروز (MS) یا ام اس را کاهش میدهد. به عبارتی، مواجهه با نور خورشید در دوران کودکی و جوانی خطر ابتلا به این بیماری را در سالهای بعدی زندگی کاهش میدهد….
میزان قند خون مناسب برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
بررسیهای جدید نشان میدهد که هدف از درمان دیابت نوع ۲ باید حفظ هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) بین ۷ تا ۸ درصد باشد. زیرا دارو درمانی به منظور رساندن A1C به ۷ یا کمتر از آن نسبت به زمانی که این شاخص زیر ۸ باشد تاثیری در کاهش مرگ و میر و کاهش عوارض ماکروواسکولار مانند حمله قلبی و سکته مغزی ندارد. A1C میانگین قند خون طی ۳-۲ ماه گذشته است. A1C بالاتر از ۶/۵ نشان دهنده ابتلا به دیابت میباشد. …
نسخه سلامت
نفخ: چگونه از بروز آن بعد از صرف غذا پیشگیری کنیم؟
۱- اجتناب از مصرف بیش از حد فیبر: فیبر نوعی کربوهیدرات بوده، در غذاهای گیاهی یافت شده و بدن قادر به هضم آن نیست. برخی از مواد غذایی سرشار از فیبر عبارتند از: لوبیاها، عدس، میوهها مانند سیب و پرتقال، غلات کامل و بروکلی.
آیا با کمبود منیزیم و علائم ناشی از آن آشنا هستید؟
منیزیم (Mg) یک ماده معدنی و یک الکترولیت ضروری است که در بسیاری از فرآیندهای داخل بدن نقش دارد، از جمله: • تولید انرژی • ساختمان استخوان و دندان • عملکرد عضلات • عملکرد اعصاب • تکثیر DNA • تولید RNA و پروتئین
آیا مصرف پنیر میزان کلسترول خون را افزایش خواهد داد؟
کلسترول یک ماده مومی شکل بوده و در بسیاری از مواد غذایی مانند محصولات لبنی و انواع گوشت یافت میشود. بدن نیز قادر به تولید آن در کبد میباشد. بدن برای برخی عملکردهای خود به این ماده مومی شکل نیاز دارد. اما تجمع بیش از حد آن در خون سبب انسداد شریانها، افزایش فشارخون و افزایش خطر حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی میگردد…..