پیشگیری از دیابت – چرا نوشیدن چای از دیابت پیشگیری می کند؟

نوشیدن چای و جلوگیری از دیابت

سابقه نوشیدن چای به قرن ها قبل باز می گردد. به طوری که امروزه چای بعد از آب دومین نوشیدنی محبوب در سراسر جهان است. بخشی از محبوبیت چای به علت خواصی است که برای سلامتی دارد. چای توانایی پیشگیری از سرطان و بهبود سلامت روان را دارد. اما فواید چای به همین موارد خلاصه نمی شود. این نوشیدنی محبوب در پیشگیری از دیابت هم موثر است.

انسولین هورمونی است که از پانکراس (لوزالمعده) ترشح می شود و وظیفه آن حفظ قند خون در محدوده طبیعی است. اما در مبتلایان به دیابت نوع ۲ حساسیت بدن نسبت به هورمون انسولین کم می شود. در نتیجه قند خون بالا می رود.

چای (به خصوص چای سبز) از طریق یک واکنش پیچیده بیوشیمیایی به افزایش حساسیت سلول های بدن کمک می کند.


بیشتر بخوانید: آیا چای سبز برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید است


در سال ۲۰۱۳ مشخص شد چای سبز هم برای مبتلایان به دیابت و هم برای مبتلایان به چاقی مفید است. چاقی احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. در این مطالعه ژاپنی در افرادی که روزانه حداقل ۶ لیوان چای سبز می نوشیدند در مقایسه با افرادی که کمتر از ۱ لیوان چای در هفته می نوشیدند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ حدود ۳۳ درصد کمتر بود.
در مطالعه دیگری که در تایوان انجام شد در افرادی که به طور منظم به مدت بیش از یک دهه چای سبز می نوشیدند اندازه دور کمر و میزان چربی بدن کمتر بود.

چای سبز و دیابت

چای حاوی ترکیباتی به نام پلی فنول است. این ترکیبات که در بسیاری از غذاهای گیاهی یافت می شوند آنتی اکسیدان هستند. پلی فنول ها به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کرده و سبب انبساط شریان ها، کاهش فشارخون، پیشگیری از لخته شدن خون و کاهش کلسترول خون می شوند. در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری قلبی که در میان مبتلایان به دیابت شایع است را کاهش می دهند.
پلی فنول های چای سبز از طریق تاثیری که در تنظیم گلوکز (قند) دارند هم در پیشگیری از دیابت و هم در درمان دیابت موثر هستند.

چای و پیشگیری از دیابت: چای سبز یا چای سیاه؟

نوشیدن انواع چای در پیشگیری از دیابت موثر است، اما تاثیر چای سبز بیشتر است. چای سبز در مقایسه با چای سیاه حاوی پلی فنول بیشتری است. چای سبز از برگ های غیرتخمیر شده تهیه می شود. بنابراین، بسیار خالص است. چای سیاه از برگ هایی که کاملاً تخمیر شده اند تهیه می شود. در نتیجه برخی از مواد مغذی خود را از دست می دهد.

سایر غذاهای حاوی پلی فنول:

فواید چای مشخص است. اما علاوه بر چای غذاهای دیگری هم وجود دارند که غنی از پلی فنول هستند و می توانند در پیشگیری از دیابت نوع ۲ نقش داشته باشند، از جمله توت ها، انگور، سیب و انار. از سایر منابع پلی فنول می توان به بروکلی، پیاز، سیر، گوجه فرنگی، بادمجان، اسفناج، لیموترش و کیوی اشاره کرد. کاکائو حاوی پلی فنول است. به همین دلیل خوردن یک تکه شکلات تلخ می تواند مفید باشد.


بیشتر بدانید: ۱۰ دلیل شگفت‌انگیز برای آنکه از شکلات تلخ استفاده کنید


در افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند تعدادی از غذاهای گیاهی که پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کنند مانند لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، نخود و همچنین پسته و گردو حاوی پلی فنول هستند.

جلوگیری از دیابت با مواد غذایی

پیروی از رژیم غذایی سالم و افزودن چای و سایر غذاهای حاوی پلی فنول به برنامه غذایی روزانه کار سختی نیست. مصرف میوه ها و سبزیجات غنی از پلی فنول و نوشیدن چای (به خصوص چای سبز) می تواند ایده خوبی برای افرادی باشد که سعی می کنند از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری و یا به درمان آن کمک کنند.


بیشتر بدانید: رژیم دکتر فرشچی برای دیابتی ها – کنترل قند خون و تغذیه سالم


در پایان ذکر این نکته ضروری است که مصرف مقدار زیادی چای سبز، به خصوص به شکل مکمل، ممکن است با برخی از داروها، از جمله داروهای کاهنده قند خون، تداخل داشته باشد. به همین علت قبل از مصرف با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

یک رژیم غذایی خوب می تواند هم به پیشگیری از دیابت و هم درمان دیابت کمک کند. برای دریافت چنین رژیمی از طریق لینک زیر ثبت نام کنید:

Loading