سلامت استخوان ها

بهبود سلامت استخوان‌ها – استخوان‌ سالم‌ از کودکی تا سالمندی

استخوان یک بافت زنده بوده و دارای اعصاب و عروق خونی است. این بافت محل تولید سلول‌های خونی و منبع مهمی از مواد معدنی، به خصوص کلسیم، است. بنابراین، بهبود سلامت استخوان‌ها  از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. غذاهای مفید برای سلامت استخوان‌ها وجود دارند که با مصرف آنها به استخوان‌ها و سلامتی آنها کمک کرد. پس از توقف رشد و بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی توده استخوانی به حداکثر میزان خود رسیده و میزان آن به عواملی مانند وراثت، تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی…

افراد موفق

محبوب ترین مقالات

به منظور حفظ سلامتی خود چه میزان فعالیت بدنی داشته باشیم؟

به منظور حفظ سلامتی خود چه میزان فعالیت بدنی داشته باشیم؟

آمارهای مربوط به ایالات متحده نشان می‌دهد در این کشور بی‌تحرکی علت ۱۰ درصد مرگ‌های زود هنگام است. بنابراین، اگر ۲۵ درصد افراد بی‌تحرک ورزش را شروع کنند می‌توان از حدود ۷۵ هزار مرگ زود هنگام در این کشور پیشگیری نمود.در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار دستورالعملی در مورد میزان فعالیت بدنی روزانه تدوین شد. اخیراً در ویرایش جدید این دستورالعمل به فواید کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت بدنی اشاره شده است:• فقط انجام یک جلسه فعالیت ورزشی در تقویت ذهن، کاهش اضطراب، کاهش فشارخون، بهبود خواب و کنترل قند خون مفید است….

آیا رژیم غذایی در درمان کم‌کاری تیروئید موثر است؟

آیا رژیم غذایی در درمان کم‌کاری تیروئید موثر است؟

هنگامی که غده تیروئید به میزان کافی هورمون تولید و ترشح نکند فرد به کم‌کاری تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) مبتلا می‌شود. هورمون‌های تیروئید که شامل تری‌یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) هستند در تنظیم متابولیسم (سوخت و ساز)، رشد و تکامل مغز، عملکرد قلب و سیستم عصبی، تنظیم دمای بدن، قدرت عضلات، تنظیم چرخه قاعدگی در زنان و… نقش دارند. برخی از علائم هیپوتیروئیدیسم عبارتند از:• خستگی• افزایش وزن• عدم تحمل سرما

آیا مصرف غذاهای حاوی قند در ابتلا به دیابت نوع 2 موثر است؟

آیا مصرف غذاهای حاوی قند در ابتلا به دیابت نوع ۲ موثر است؟

کربوهیدرات‌ موجود در مواد غذایی به ۲ دسته پیچیده و ساده تقسیم می‌شود. هر دو نوع کربوهیدرات بعد از تجزیه توسط بدن وارد جریان خون شده و به میزان متفاوت سبب افزایش گلوکز خون (قند خون) می‌شوند. کربوهیدرات‌های ساده به سرعت توسط بدن هضم و جذب می‌شوند. اما کربوهیدرات‌های پیچیده با سرعت کمتری تجزیه شده و وارد جریان خون می‌شوند. بنابراین، تاثیر کمتری بر گلوکز خون دارند….

چگونه از ثابت ماندن روند کاهش وزن خود پیشگیری کنیم؟

چگونه از ثابت ماندن روند کاهش وزن خود پیشگیری کنیم؟

هنگامی که شما با هدف کاهش وزن یک رژیم غذایی را آغاز می‌کنید علاوه بر چربی‌های ذخیره شده در بدن مقداری از عضلات خود را نیز از دست می‌دهید. در رژیم‌های بسیار کم کالری که در مدت کوتاه سبب کاهش وزن‌های زیادی می‌شوند میزان از دست‌دهی عضلات بدن بیشتر است. عضلات به حفظ متابولیسم (سوخت و ساز) کمک می‌کنند. بنابراین، کاهش عضلات بدن منجر به کاهش متابولیسم می‌شود. با کاهش متابولیسم، …

چگونه رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم؟

چگونه رژیم غذایی متعادلی داشته باشیم

رژیم غذایی متعادل بدین معنا است که از هر کدام از گروه‌های غذایی به میزان کافی در برنامه روزانه گنجانده شود. یک رژیم غذایی متعادل این امکان را برای ما فراهم می‌کند که انرژی و تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین شود. بدن از انرژی موجود در مواد غذایی برای راه رفتن، تنفس، فکر کردن و سایر عملکردها استفاده می‌کند. میزان کالری مورد نیاز هر فرد به جنسیت، سن و میزان فعالیت بدنی وابسته است…

آشپزی رژیمی

طرز تهیه کباب قلقلی

کباب قلقلی

طرز تهیه کباب قلقلی: برای تهیه کباب قلقلی ابتدا پیاز را پوست گرفته، شسته و رنده کنید. سپس آب اضافی پیاز را بگیرید. با توجه به ذائقه خود ۱ یا…

اخبار تغذیه و پزشکی

امگا 3 و درمان اضطراب

درمان اضطراب – امگا ۳ و درمان اضطراب

اضطراب یکی از شایع‌ترین مشکلات روحی و روانی در سراسر دنیا است. بنابراین، یافتن راهکارهای ایمن و مقرون به صرفه برای درمان اضطراب می‌تواند برای میلیون‌ها فرد درگیر با آن بسیار مفید باشد.  برخی داروها مانند مهارکننده‌های بازجذب سروتونین می‌توانند به درمان این بیماری کمک کنند. با این حال، بسیاری از بیماران مبتلا به این اختلال نگران اثرات جانبی داروها و وابستگی….

تاثیر وزن مادر بر تکامل عصبی کودکان

چاقی در هنگام بارداری – تاثیر وزن مادر بر تکامل عصبی کودکان

اگر وزن مادر قبل از باردار شدن بیشتر از حد طبیعی باشد یا در هنگام بارداری بیش از حد توصیه شده وزن اضافه کند احتمال بروز مشکلات پزشکی مرتبط با بارداری افزایش پیدا می‌کند. شواهد نشان می دهد که اضافه وزن با تاثیر بر روی هورمون‌ها می‌تواند سبب ناباروری شود. به طوری که نمایه توده بدنی (BMI) بین ۲۰ تا ۲۵ شانس باردار شدن را افزایش می دهد.  در برخی مطالعات مشاهده شده با هر مقدار افزایش BMI به بالاتر از ۲۹ شانس بارداری ۴…

خوراکی‌های افزایش دهنده طول عمر – تاثیر تغذیه بر طول عمر

خوراکی‌های افزایش دهنده طول عمر – تاثیر تغذیه بر طول عمر

به جرات می‌توان گفت که داشتن عمر طولانی آرزوی اغلب انسان‌ها است. اگرچه تاکنون هیچ داروی معجزه‌آسایی در این زمینه کشف نشده است، اما اصلاح سبک زندگی، فعالیت بدنی منظم، رژیم غذایی سالم و مصرف خوراکی‌های افزایش دهنده طول عمر می‌تواند از ابتلا به بیماری‌ها و مرگ در سنین پایین پیشگیری نماید. 
یکی از عوامل موثر در افزایش طول عمر داشتن تغذیه مناسب است….

بلوغ زودرس و چاقی

بلوغ زودرس – ارتباط بین چاقی و بلوغ زودرس

معمولاً بلوغ در دختران در سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی و در پسران در سنین ۱۲ تا ۱۶ سالگی اتفاق می‌افتد. اگر این مرحله در پسران قبل از ۹ سالگی و در دختران قبل از ۸ سالگی مشاهده شود به آن “بلوغ زودرس” گفته می‌شود. بلوغ به تغییراتی گفته می‌شود که طی آن یک کودک از دوران کودکی وارد دوران نوجوانی و سپس بزرگسالی خواهد شد. در دوران بلوغ که یکی از مراحل مهم رشد انسان است رشد استخوان‌ها و عضلات افزایش یافته…

آسم کودکان – آسم و افزایش احتمال ابتلای کودک به چاقی

آسم کودکان – آسم و افزایش احتمال ابتلای کودک به چاقی

آسم یک بیماری تنفسی، التهابی و غیرواگیردار است. در این بیماری تولید مخاط در راه‌های هوایی زیاد شده و راه‌های تنفسی تنگ و متورم می‌شوند. این بیماری هم در کودکان و هم در بزرگسالان دیده می‌شود. آسم کودکان معمولاً تا قبل از ۵ سالگی مشخص می‌شود. بیماری آسم با علائمی مانند تنگی نفس، سرفه، خس خس سینه، اختلال در خواب و… همراه است. گاهی این علائم به قدری شدید است که سبب کاهش فعالیت بدنی فرد شده و حتی….

نسخه سلامت

کاهش متابولیسم – ارتباط کاهش سوخت و ساز با بروز چاقی

کاهش متابولیسم – ارتباط کاهش سوخت و ساز با بروز چاقی

گفته می‌شود علاوه بر رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی روزانه، کاهش متابولیسم نیز از جمله مواردی است که می‌تواند بر روی وزن فرد و ابتلای وی به چاقی تاثیر داشته باشد. غذاها و نوشیدنی‌هایی که مصرف می‌کنیم باید در بدن به انرژی تبدیل شوند. به فرآیندی که طی آن مواد غذایی مصرفی به انرژی مورد نیاز بدن تبدیل می‌شوند، متابولیسم یا سوخت و ساز گفته می‌شود. میزان متابولیسم در مردان در مقایسه با زنان بیشتر بوده و در هر دو جنس با افزایش سن کاهش می‌یابد….

گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات – ۷ دلیل که سبب بروز کرامپ عضلانی می‌شوند

کی از مشکلاتی که بسیاری از ما تجربه کرده‌ایم کرامپ عضلانی یا گرفتگی عضلات است. این مشکل اغلب در کمر، پشت پا، گردن و کتف رخ می‌‎دهد. گرفتگی عضلات خطرناک نیست، اما درد ناشی از آن آزاردهنده است. عضله چیست؟ عضلات حدود ۴۵ درصد وزن بدن را به خود اختصاص می‌دهند. عضلات به حرکت قسمت‌های مختلف بدن کمک می‌کنند. همچنین بخشی از ساختمان اندام‌های داخلی بدن مانند قلب،…

غذاهای پروتئین‌دار – ارتباط سلامتی با غذاهای حاوی پروتئین

غذاهای پروتئین‌دار – ارتباط سلامتی با غذاهای حاوی پروتئین

پروتئین از مولکول‌های کوچکی به نام اسید آمینه تشکیل شده است. این درشت مغذی برای ساخت عضلات، تاندون‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها، انتقال دهنده‌های عصبی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، در صورتی که غذاهای پروتئین‌دار مصرف نشوند سلامتی به مخاطره می‌افتد. میزان تقریبی نیاز روزانه به این درشت مغذی با توجه به سن و جنسیت عبارتست از: کودکان  کم سن ۱۰ گرم، کودکان دبستانی ۳۴-۱۹ گرم،…

غذاهای نامناسب برای ام اس – ارتباط رژیم غذایی با ام اس (MS)

غذاهای نامناسب برای ام اس – ارتباط رژیم غذایی با ام اس (MS)

تحقیقات نشان داده همان طور که رژیم غذایی سالم می‌تواند به کنترل علائم بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس (MS) کمک کند، مصرف غذاهای نامناسب برای ام اس می‌تواند علائم این بیماران را تشدید نماید. در بیماری ام اس که نوعی بیماری خوایمنی است سیستم اعصاب مرکزی تحت تاثیر قرار می‌گیرد….

– ورزش و افزایش کالری‌سوزی

فواید فعالیت بدنی برای سلامتی – ورزش و افزایش کالری‌سوزی

از دیرباز تاکنون تحقیقات زیادی در مورد فواید فعالیت بدنی برای سلامتی انجام شده است. نتایج این تحقیقات نشان داده که فواید ورزش از افزایش کالری‌سوزی و کاهش وزن تا پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف متغیر است.فواید فعالیت بدنی برای سلامتی…