هموگلوبین A1c و راهکارهایی برای کاهش آن در بیماران دیابتی

هموگلوبین A1c و راهکارهایی برای کاهش آن در بیماران دیابتی

آزمایش هموگلوبین A1c یا هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) میزان گلوکز (قند) متصل شده به هموگلوبین را اندازه گیری می کند. هموگلوبین پروتئینی است که در سلول های قرمز خون وجود دارد. هنگامی که گلوکز وارد جریان خون می شود به این پروتئین متصل می گردد. هر چقدر میزان قند خون بالاتر باشد مقدار هموگلوبین گلیکوزیله نیز بالاتر خواهد بود. نتایج آزمایش HbA1c به صورت درصد بیان می شود و در افراد سالم باید کمتر….

افراد موفق

محبوب ترین مقالات

تری گلیسیرید چیست؟

تری گلیسیرید چیست و چگونه می توان آن را کاهش داد؟

یکی از ویژگی های افراد مبتلا به سندرم متابولیک افزایش تری گلیسیرید خون است. سایر ویژگی های این بیماران عبارتند از: کاهش کلسترول خوب (HDL)، افزایش فشارخون، چاقی شکمی و افزایش قند خون. در افراد مبتلا به سندرم متابولیک احتمال بروز بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ بیشتر است. تری گلیسیرید منبع مهم انرژی بدن است…

چربی بدن – مقایسه بافت عضلانی با بافت چربی

چربی بدن – مقایسه بافت عضلانی با بافت چربی

نقش بافت عضلانی و بافت چربی در متابولیسم بدن:
مغز، قلب، ریه ها، کبد و کلیه ها حدود ۸۰ درصد انرژی روزانه را مصرف می کنند. اگر انرژی دریافتی از طریق رژیم غذایی زیاد باشد یا میزان فعالیت بدنی کم باشد وزن افزایش می یابد. زیرا بدن انرژی دریافتی اضافی را به شکل چربی ذخیره می کند. بافت چربی حاوی سلول هایی است که چربی در آن ها ذخیره می شود. چربی موجود در این بافت به منظور استفاده در زمان های مورد نیاز و حمایت از اندام های…

درمان لاغری کودکان – غذاهای مقوی برای کودکان

درمان لاغری کودکان – غذاهای مقوی برای کودکان

همان ‌طور که اضافه وزن و چاقی در دورا‌ن کودکی می ‌تواند زمینه‌ ساز بروز بیماری ‌های مختلف باشد، لاغری و کمبود وزن نیز در این دوران ممکن است نشان دهنده وجود مشکلات تغذیه‌ ای، ابتلا به برخی بیماری‌ ها مانند بیماری‌ های گوارشی یا اختلالات غده تیروئید و وجود مشکلات عاطفی باشد. به منظور درمان لاغری کودکان ابتدا باید علت بروز این مشکل مشخص شده و سپس نسبت به رفع آن اقدام شود…..

پیشگیری از چاقی چرا و چگونه؟

پیشگیری از چاقی چرا و چگونه انجام می شود؟

ابتلا به اضافه وزن و چاقی احتمال بروز بیماری های مختلف را افزایش می دهد و حتی می تواند سبب مرگ زود هنگام شود. به همین علت است که گفته می شود پیشگیری از چاقی از درمان آن مهم تر است. برای آن که مشخص کنیم فردی به اضافه وزن یا چاقی مبتلا است یا خیر معمولاً از شاخصی به نام نمایه توده بدنی (BMI) استفاده می‌ کنیم. برای به دست آوردن BMI وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد…

دلایل چاقی در کودکان - درمان چاقی دوران کودکی

دلایل چاقی در کودکان – درمان چاقی دوران کودکی

هنگامی که در مورد دلایل چاقی در کودکان صحبت می‎‌‌کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که عوامل متعددی سبب می‌شوند کودکان به اضافه وزن و چاقی مبتلا شوند. اگرچه ژنتیک از دلایل چاقی در کودکان است، اما در اغلب اوقات سبک زندگی خانواده، عادات غذایی و میزان فعالیت بدنی در مقایسه با ژنتیک تاثیر بیشتری بر روی وزن دارد.  دلایل چاقی در کودکان: نوع و مقدار غذاهایی که در منزل وجود دارد….

آشپزی رژیمی

خاویار بادمجان

خاویار بادمجان

طرز تهیه خاویار بادمجان: • با توجه به ذائقه خود بادمجان ها را آبپز و یا کبابی کنید. می توانید بادمجان ها را بر روی گاز و یا داخل فر…

اخبار تغذیه و پزشکی

درمان کلسترول بالا به کمک رژیم غذایی مدیترانه ‌ای

درمان کلسترول بالا به کمک رژیم غذایی مدیترانه ‌ای

افزایش کلسترول خون می تواند زمینه ساز ابتلا به انواع بیماری قلبی – عروقی (CVD) باشد. متاسفانه بسیاری از مردم دچار مشکل کلسترول بالا می شوند. درمان کلسترول بالا از موارد مهمی می باشد که باید به آن توجه ویژه ای کرد.  با ما همراه باشید تا در این مقاله با انواع کلسترول و همچنین بهترین روش برای درمان کلسترول بالا آشنا شویم. انواع کلسترول موجود در خون: کلسترول ماده ای از جنس چربی و مومی شکل است. این ماده را می توان در تمام سلول های بدن مشاهده کرد….

خواص اسفناج - اسفناج خام آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد.

خواص اسفناج – اسفناج خام آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد.

مصرف سبزیجاتی مانند اسفناج فواید زیادی را نصیب بدن می کند. لوتئین موجود در این سبزی یکی از چند ترکیبی است که در شکل گیری خواص اسفناج نقش دارد. اخیراً محققان در مطالعه ای به بررسی این موضوع پرداختند که به منظور حفظ خواص اسفناج بهترین روش آماده سازی آن چیست؟ لوتئین و فواید آن برای بدن: لوتئین یک آنتی‌اکسیدان و رنگدانه محلول در چربی است که در گیاهان، به خصوص سبزیجات سبز رنگ تیره…

حس بویایی در افراد مبتلا به چاقی کمتر است

حس بویایی در افراد مبتلا به چاقی کمتر است

عصب بویایی در انتهای بینی وجود دارد. این عصب حاوی یک لایه سلول های بویایی است که به ایجاد حس بویایی در شما کمک می کند.سلول های موجود در حفره بینی در تشخیص بوهای مختلف به کمک انسان می آیند. این سلول ها مولکول های موجود در هوا را تشخیص داده و اطلاعات مربوط به آن ها را به مغز می فرستند. سپس اطلاعات فرستاده شده در مغز ت….

قهوه سرعت پیشرفت پارکینسون را کاهش می‌ دهد

بیماری پارکینسون و قهوه-تاثیر قهوه بر سرعت پیشرفت پارکینسون

هزاران سال قبل در طب باستانی هند و طب چینی به علائمی مشابه علائم بیماری پارکینسون اشاره شده است. اما به طور رسمی اولین بار در سال ۱۸۱۷ میلادی پزشکی به نام جیمز پارکینسون علائم کلاسیک این بیماری را معرفی کرد. او این علائم را در تعدادی از بیماران خود مشاهده کرده بود. تا سال ۱۸۶۱ میلادی توجه چندانی به توضیحات جمیز پارکینسون در مورد این بیماری نشد. در این سال عصب شناس فرانسوی…

اختلال دو قطبی و نقش فعالیت بدنی در درمان آن

اختلال دو قطبی و نقش فعالیت بدنی در درمان آن

در طول عمر زمان هایی وجود دارد که خلق و خوی انسان تغییر می کند. اما افراد مبتلا به اختلال دو قطبی نوسانات خلقی و رفتاری شدیدی را تجربه می‌ کنند.  این بیماران ناگهان از اوج شادی و خوشحالی به اوج غم، اندوه و افسردگی فرو می ‌روند. در فاصله بین این دوره ها زمان هایی وجود دارد که خلق و خوی فرد کاملاً طبیعی است. این نوسانات شدید می‌ تواند زندگی روزمره فرد و حتی زندگی اطرافیان وی را با مشکل روبرو کند….

نسخه سلامت

بیماری های شایع در افراد بالای 60 سال

بیماری های سالمندان-بیماری های شایع در افراد بالای ۶۰ سال

با افزایش سن به علت تغییراتی جسمی و ذهنی که در بدن رخ می دهد احتمال ابتلا به برخی از بیماری ها بیشتر می شود. در این مقاله به معرفی بیماری های شایع در افراد بالای ۶۰ سال می پردازیم. بیماری های شایع در دوران سالمندی: ۱- سرطان: احتمال ابتلا به سرطان بعد از ۶۰ سالگی افزایش می یابد. نیمی از موارد ابتلا به سرطان سینه….

بیماری های گوارشی: علل و علایم

بیماری های گوارشی: علل، علائم و درمان

اگرچه اغلب افراد بیماری های گوارشی را تجربه می کنند اما در صورتی که علائم بیماری شدید باشد ممکن است نیاز باشد به پزشک مراجعه کنید. اما بیماری های گوارشی چه علائمی دارند و چگونه درمان می شوند؟ آشنایی با انواع بیماری های گوارشی: ۱- گاستریت (التهاب و ورم معده)…

علائم دیابت نوع 2 را بشناسید

علائم دیابت نوع ۲ را بشناسید

در مبتلایان به دیابت نوع ۲ توانایی بدن برای استفاده از هورمون انسولین و کنترل قند خون به کمک این هورمون کاهش می یابد. این شرایط که مقاومت به انسولین نامیده می شود سبب افزایش غیرطبیعی قند خون می گردد. در این مقاله شایع ترین علائم دیابت نوع ۲ را معرفی خواهیم نمود. دیابت نوع ۲ چیست؟ امروزه شیوع دیابت نوع ۲ در تمام کشورهای جهان به شدت افزایش یافته است…

کمبود انرژی – کدام غذاها احساس خستگی را افزایش می دهند

کمبود انرژی – کدام غذاها احساس خستگی را افزایش می دهند؟

غذاهایی که می خورید به بدن شما انرژی می دهند. اما در این زمینه غذاهای مختلف می توانند تاثیرات متفاوتی بر بدن داشته باشند. مصرف برخی غذاها به کمبود انرژی منجر شده و احساس خستگی را افزایش می دهد. ۵ غذا که سبب کمبود انرژی و خستگی می شوند: ۱- غذاهای حاوی کربوهیدرات ساده…

خواص سیب

خواص سیب

نتایج تحقیقات نشان می دهد که سیب یکی از مفیدترین مواد غذایی است که می توانید در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. در این مقاله مروری بر تحقیقات انجام شده در مورد خواص سیب داشته و با نقش این میوه در بهبود سلامتی آشنا خواهیم شد. آشنایی با خواص سیب: یک عدد سیب متوسط حاوی ۹۵ کیلوکالری انرژی و ۴ گرم فیبر است. مصرف یک عدد سیب ۱۴ درصد نیاز بدن…