زوال عقل به کمک فعالیت بدنی قابل پیشگیری است

زوال عقل به کمک فعالیت بدنی قابل پیشگیری است

سازمان بهداشت جهانی (WHO) از طریق اولین دستورالعملی که در رابطه با زوال عقل (دمانس) منتشر کرده است فعالیت بدنی، رژیم غذایی مناسب و اجتناب از مصرف سیگار را بهترین راهکار برای پیشگیری از این بیماری معرفی کرده است. بر این اساس زوال عقل یک بیماری قابل پیشگیری است و جزئی از روند طبیعی افزایش سن محسوب نمی شود.


بیشتر بخوانید: ۱۲ عاملی که خطر دمانس (زوال عقل) و آلزایمر را کاهش می‌دهند


پیشگیری از زوال عقل با فعالیت بدنی:

ورزش منظم و تغذیه سالم می ‌تواند از بروز علائم دمانس پیشگیری کند. شواهد جدید نشان می ‌دهد که در افراد سالمند هر نوع فعالیت بدنی، حتی انجام کارهای منزل، به حفظ سلامت مغز کمک می کند.
در تحقیقی که بر روی افراد سالم و افراد مبتلا به دمانس انجام شد شرکت کنندگان موافقت کردند که بعد از مرگ مغز آن‌ ها مورد مطالعه قرار گیرد. به مدت ۲۰ سال و به طور منظم سلامت جسمی شرکت کنندگان بررسی شده و آزمون ‌هایی برای تعیین قدرت حافظه و تفکر آن ‌ها انجام می ‌شد.
نتایج نشان داد در افرادی که در طی روز تحرک بیشتری داشتند قدرت حافظه و تفکر در وضعیت مطلوب ‌تری قرار داشت. در افرادی که فعالیت بدنی بیشتری انجام می‌‎ دادند احتمال ابتلا به دمانس کمتر بود.

فعالیت بدنی و پیشگیری از زوال عقل

بعد از مرگ شرکت کنندگان نیز بررسی مغز آن ها نشان داد که بین فعالیت بدنی و خطر ابتلا به زوال عقل ارتباط وجود دارد. این یافته ها نشان می دهد شما می ‌توانید در دوران سالمندی از طریق افزایش میزان فعالیت بدنی خطر ابتلا به دمانس را کاهش دهید.
در قرن حاضر به علت سبک زندگی میزان فعالیت بدنی کاهش پیدا کرده است. آمارهای جهانی نشان می دهد که ۸۰ درصد نوجوانان و ۲۰ درصد بزرگسالان فعالیت بدنی کافی ندارند. یک سوم زنان و یک چهارم مردان دستورالعمل های موجود در مورد میزان فعالیت بدنی را رعایت نکرده و در اغلب ساعات روز پشت میز نشسته، تلویزیون تماشا می کنند و یا در حال رفت و آمد با اتومبیل هستند.


بیشتر بخوانید: فواید ورزش برای سلامتی – چقدر ورزش کنیم؟


WHO در گزارشی اعلام کرده کم تحرکی سلامت جسمی و روانی مردم را به خطر می اندازد. این سازمان برنامه ای را در رابطه با فعالیت بدنی برای سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۳۰ اجرا کرده که شعار آن “افراد فعال تر برای دنیای سالم تر” است. هدف این برنامه ارائه راهکارهایی برای افزایش ۱۵ درصدی فعالیت بدنی افراد بزرگسال و فراهم کردن فرصت های بیشتر برای پیاده روی، دوچرخه سواری و … است.

منبع:

Aron S. Buchman et al. Neurology 2019.

Loading