محصولات لبنی دوست سلامت همهی ما هستند. نتایج بررسیهای محققان دانشگاه کمبریج انگلیس نشان میدهد که مصرف ماست و دیگر محصولات لبنی کم چرب خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش میدهد.
این محققان به مدت 11 سال روی بیش از 4250 نفر مطالعه کردند. در این مدت شرکتکنندهها باید لیستی از مواد غذایی و نوشیدنیهای مصرفی روزانهی خود را در اختیار محققان قرار میدادند.
نتایج این پژوهش که در مجلهی Diabetologica به چاپ رسیده است نشان میدهد که مصرف 125 گرم ماست معادل حدود یک پیاله در روز خطر ابتلا به دیابت را به میزان 24 درصد کاهش میدهد. البته این میزان برای افرادی که روزانه 4 پیاله و نیم ماست میل میکنند به 28 درصد نیز میرسد.
توجه داشته باشید که علاوه بر مصرف ماست کم چرب، پنیر سفید کم چرب نیز مفید است.محققان معتقدند نتایج بررسیهایشان تاکیدی بر این ادعا هست که مصرف مواد غذایی نقش مهمی در پیشگیری از بسیاری از بیماریها از جمله بیماری دیابت دارد و میتواند پیامآور سلامتی همگانی شود.