یکی از مطالعات اخیری که در Cell Reports چاپ شده است، نشان میدهد که پایین آمدن سطح هورمونی به نام شبهگلوکاگونپیتید-۱ (GLP-۱) در مغز موشهای آزمایشگاهی باعث تمایل آنها به پُرخوری میشود، و در نتیجه این موجودات غذاهایی را ترجیح میدهند که چربی زیادی داشته باشد.
این محققان معتقدند که GLP-۱ در هر دو سلولهای مربوط به روده کوچک و مغز ترشح میشوند، و اگر میزان این هورمون در بدن بهاندازه کافی باشد، سیگنالهای سیری بهدرستی ارسال میشوند و کمتر به غذاهای پُرچرب تمایل پیدا میکنید.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اخیرا دارویی را تایید کرده که هورمون GLP-۱ دارد و برای درمان چافی استفاده میشود، اما راه اصلی برای مقابله با این وضعیت، برخورداری از خواب مطلوب ۷ تا ۸ ساعت است. یکی از مطالعات اخیر American Journal of Human Biology ثابت میکند که نداشتن خواب کافی و مطلوب، باعث تغییر در ترشح طبیعی هورمون گرسنگی میشود، و در نهایت شما را گرسنهتر و پُرخورتر میکند.