استفاده نکردن از نمکدان در سر سفره و استفاده از طعم دهندههای طبیعی مانند سیر، لیموترش تازه، شوید و غيره به جای نمک از جمله روشهاي كاهش مصرف نمك در رژيم غذايي است. حداکثر مقدار توصیه شده برای مصرف نمک 5 گرم در روز (معادل 2 تا 3 گرم سدیم) ميباشد که شامل نمک سفره و نمک موجود در کلیه موادغذایی و تنقلات است. برخي افراد باید بیش از بقیه مراقب مقدار نمک مصرفی خود باشند، افراد دارای فشار خون بالا، افراد بالای 25 سال و به خصوص بالای 65 سال و افراد دارای فشارخون بالا در بستگان نزدیک خود از جمله اين افراد هستند. مطالعه برچسب غذایی و آگاهی از میزان نمک ماده غذایی تاکید می شود. عدم استفاده از نمکدان در سر سفره و استفاده از طعم دهندههای طبیعی مانند سیر، لیموترش تازه، شوید و غيره به جای نمک از ديگر روشهاي كاهش مصرف نمك است. عدم استفاده از مواد غذایی فرآوری شده و انواع شور و ترشی و کاهش مصرف آنها مانند سوسیس،کالباس و پفک نیز تاکید می گردد . استفاده از نانهای کمنمک یا بینمک، خیساندن پنیر، قبل از مصرف در آب برای کم کردن مقدار نمک آن و مصرف آجیل و مغزها به صورت بی نمک یا خام از ديگر موارد مهم در اين خصوص است.