معمولا زردآلوها را زماني كه هنوز نارس هستند، از درخت ميچينند. زردآلوي نارس، سفت و زرد مايل به سبز است كه بهتر است در يخچال نگهداري شود. در صورت تازگي، ميتوانيد آنها را سه تا چهار روز سالم در يخچال ذخيره كنيد. زردآلوهايي كه خيلي رسيدهاند، له و نارنجي رنگ هستند.
خواص: زردآلو، به ويژه زردآلوي خشك، سرشار از كربنات پتاسيم و براي افرادي كه مشكلات قلبي دارند، بسيار مفيد است به علت ميزان بالاي منيزيم و فسفر، اين ميوه به بهبود عملكرد مغز كمك ميكند. علاوه بر آن، منيزيم در تنظيم فشارخون نيز موثر است. تاثير مثبت آن بر بينايي و چشمها، يكي ديگر از خواص اين ميوه ميباشد (ويتامين A موجود در آن به بهبود بينايي كمك ميكند). آب زردآلو، نفخ شكم را كاهش ميدهد و علائم كوليت را از بين ميبرد. چاي و دم كرده زردآلو مشكلات دستگاه گوارش را برطرف ميكند و در نهايت اينكه زردآلو يك مدر و ملين عالي است كه و براي تاثير بهتر، لازم است 70 تا 80 گرم از آب آن را جرعه جرعه و 6 تا 7 بار در روز ميل كنيد. هنگام تب اگر مقداري عسل را با زردآلو و آب معدني مخلوط كرده و ميل كنيد، درجه حرارت بدن و تب كاهش مييابد.