نقش تغذيه در پيشگيري و درمان سرطان پروستات

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87144
    p.damghanian
    مشارکت کننده

    پژوهش هاي تازه نشان مي دهد تغذيه و نوع رژيم غذايي نقش مهمي در كاهش ابتلابه سرطان پروستات در مردان دارد. از ميان مايعات، چاي سبز داراي مقادير بالايي از آنتي اكسيدان ها به نام پلي فنول هاست كه مي توانند خطر گروهي از سرطان ها از جمله سرطان پروستات را كاهش دهند. دريافت دو تا چهار فنجان چاي سبز در روز براي مردان توصيه مي شود. يك پژوهش نشان داده است خوردن دو ليوان آب انار در روز در پيشگيري از سرطان پروستات موثر است. آب انار هم همچون چاي سبز غني از پلي فنول هاست. از ميان مواد غذايي، گوجه فرنگي مهم ترين و سودمندترين در كاهش سرطان پروستات است. گوجه فرنگي غني از «ليكوپن» است كه يك آنتي اكسيدان قوي در مبارزه با بدخيمي و سرطان پروستات است. نكته جالب در مورد «ليكوپن» اين است كه «پختن» گوجه فرنگي، غلظت «ليكوپن» موجود در آن را بهبود مي بخشد بنابراين نبايد حتماً گوجه فرنگي تازه مصرف كرد، بلكه خوردن گوجه فرنگي پخته اثر بهتري دارد و حتي رب گوجه و سس گوجه هم موثر است. «ليكوپن» وقتي با كمي چربي مخلوط مي شود، بهتر جذب مي شود. پس بهتر است هنگام مصرف (مثلاً همراه با ماكاروني)،كمي روغن زيتون به رب گوجه اضافه شود. توصيه مي شود خانواده كلم كه غني از مواد ضدسرطان همچون «ايندول»ها و «سولفورافان»ها هستند بيشتر در رژيم غذايي گنجانده شوند. از اين خانواده مي توان كاهو،كلم بروكلي، گل كلم و كلم پيچ را نام برد. مرداني كه در هفته شش وعده يا بيشتر از اين گروه مصرف مي كنند كمتر احتمال بزرگ شدن پروستات دارند. سويا و محصولات آن نيز در رژيم غذايي از اهميت ويژه يي برخوردارند. سويا غني از «ايزوفلاوون»هاست كه وضعيت هورموني بدن را متعادل مي سازند. ديده شده است كه مصرف ماهي هاي چرب مثل ساردين، حلوا، شاه ماهي و سالمون با داشتن امگا-3 فراوان، التهاب را كاهش داده و از متاستاز مي كاهند. ماهي هاي دريايي نسبت به ماهي هاي پرورشي، امگا-3 بهتر و بيشتري دارند. مرداني كه نمي توانند ماهي مصرف كنند، مي توانند از كپسول هاي روغن ماهي (حاوي امگا-3) به مقدار يك گرم در روز استفاده كنند. باور بر اين است كه دانه كتان كه حاوي «ليگنان»ها است، مي تواند مقابل همه انواع سرطان ناشي از هورمون ها مانند سرطان پروستات، سينه و رحم اثر حفاظتي داشته باشد. پژوهشي درباره سرطان پروستات نشان داده است مصرف روزانه دانه كتان همراه با يك رژيم كم چرب از فاصله تشخيص تا جراحي باعث كاهش رشد بدخيمي مي شود. مي توان گفت رابطه سني بين بروز سرطان پروستات و رژيم غذايي وجود دارد. تحقيق دانشگاه هاروارد نشان داده است سرطان پروستات در مردان جوان تر ناشي از هورمون ها است در حالي كه در مردان مسن تر، التهاب عامل اصلي آن است. بنابراين در مردان جوان تر غذاهايي همچون سويا كه سطح هورموني را متعادل مي سازند، مفيدترند و موادي همچون امگا-3 و «ليكوپن» در افراد مسن تر مفيدترند.
    پریسا دامغانیان- کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.