مهمترين عوامل بروز نفخ شكمي كدامند؟

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72422
    v.fazel
    مشارکت کننده

    نفخ شكم كه عوامل متعددي در بروز آن نقش دارند يكي از شايع‌ترين اختلالات گوارشي است.
    بلعيدن هوا هنگام صرف غذا عامل اصلي بروز نفخ يا احساس پري در معده و روده است و به همين دليل توصيه مي‌شود كه هيچ گاه غذا را با عجله نخوريد چون اين كار باعث مي‌شود هواي زياد وارد دستگاه گوارش شما شود.
    همچنين تغيير در برنامه غذايي روزانه از ديگر عوامل بروز نفخ شكمي است. خوردن غذاهايي نظير حبوبات، مصرف برخي داروها و همچنين يبوست از عوامل تشديد كننده نفخ شكم هستند.
    براي جلوگيري از ايجاد نفخ و گاز در دستگاه گوارش، پرهيز از مصرف نوشيدني‌هاي گازدار، استعمال سيگار و جويدن آدامس توصيه مي‌شود. با مراجعه به پزشك و مصرف داروهاي ضد نفخ اين مشكل به راحتي قابل درمان خواهد بود.
    دراين مقاله فهرست مهمترين مواد غذايي نفاخ ارائه شده كه عبارتند از:
    – برخي از ميوه‌ها مثل موز، خيار، گوجه سبز، شاه توت، گيلاس، زرشك، انگور، انجير، انار و زردآلو موجب بروز گاز در دستگاه گوارش و نفخ شكم مي‌شوند. موز بويژه در افرادي كه سرد مزاج هستند، توليد گاز معده مي‌كند. خيار نيز ميوه نفاخي است چون به سرعت در معده فاسد مي‌شود. مصرف زياده از حد گوجه سبز نيز عامل نفخ معده است. مصرف انار نيز براي افرادي كه سابقه نفخ معده دارند، توصيه نمي‌شود. زردآلو هم به طور كلي ميوه ديرهضم و نفاخي است. مصرف زياد خربزه نيز عامل ايجاد گاز زيادي در دستگاه گوارش است.
    – يك گروه ديگر از مواد غذايي نفاخ حبوبات هستند.
    – تخم مرغ نيز به دليل گوگرد موجود در آن در بروز نفخ شكمي موثر است.
    – پسته خام نيز يك خوردني نفاخ است.
    – علاوه بر اينها گروه ديگر از مواد خوراكي مثل شير، برنج، گندم، ذرت، خاكشير، قندق ، كشك و سبزيجاتي چون ترب، تره، پياز، كلم و كاهو كه حاوي فيبر خوراكي زياد هستند، همگي اگر بيش از اندازه مصرف شوند توليد نفخ مي‌كنند و براي دستگاه گوارش آزار دهنده مي‌شوند.

    #98272
    farzaneh negahban
    مشارکت کننده

    خیلی ممنون، پس زیاده روی در مصرف برنج و نان هم ( که پایه رژیم های مردم ما هستند) یکی از علت های نفخه، جالب بود، ممنون

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.