مصرف گردو و بادام در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک

در حال نمایش 5 نوشته (از کل 5)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76795
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولا با مقاومت به انسولین، ناهنجاریهای لیپیدی خون و التهاب های پیشرفته در رابطه است. تمامی این موارد با مصرف اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند دوگانه MUFA و اسید های چرب امگا 3
    (n-3PUFA) تا حدی بهبود خواهند یافت.
    محققین بخش دیابت و متابولیسم دانشگاه کالیفرنیا با هدف مقایسه تاثیر MUFA موجود در بادام نسبت به محتوای امگا 3 و امگا 6 موجود در گردو و بررسی تاثیرات آنها بر پارامترهای متابولیکی و آندوکرینی موثر در بروز سندرم تخمدان پلی کیستیک، مطالعه ای را طراحی نمودند.
    طبق نتایج بدست آمده از این مطالعه دریافت مغزها تاثیرات سودمندی بر سطح لیپیدهای پلاسما و هورمون های آندروژن در سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد. لذا به افرادی که مبتلا به این سندرم بوده و یا در گروه در معرض خطر قرار دارند توصیه می شود تا با در نظر گرفتن کالری دریافتی کل، مصرف مغزها به خصوص بادام و گردو را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
    منبع:
    European Journal of Clinical Nutrition 65, 386-393 (March 2011)

    #100257
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    جالب بود ممنون
    نتیجه مقایسه ای این دو چه بود ؟
    یعنی هردو ، هم امگا3و6 و هم موفا به یک میزان تاثیر مثبت بر پروفایل های ذکر شده داشتند؟

    #100280
    madjd
    مدیرکل

    وزن افراد در طی مطالعه ثابت باقی ماند. مصرف گردو سبب بالارفتن نسبت امگا3 به امگا 6 در محتوای رژیم غذایی و فسفولیپید های خون گردید. مصرف گردو همچنین LDLرا تا 6% و آپوپروتئین Bرا تا 11% کاهش داد. همچنین مصرف بادام سبب کاهش سطح LDLتا 10% و آپوپروتئین Bتا 9% شد. مصرف گردو نیز سبب افزایش میزان پاسخ به انسولین تا 26% گردید.
    نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که هم گردو و هم بادام میزان ادیپونکتین(adiponectin)- هورمون پروتئینی که تعدادی از فرایندهای متابولیکی بدن را کنترل می کند- را افزایش می دهند. گردو به طور قابل توجهی میزان HgBA1cرا کاهش داد. در صورتی که بادام چنین تاثیری نداشت. همچنین گردو به طور قابل توجهی هورمون های جنسی متصل به گلوبولین را از38.3±4.1به 43.1±4.3 nmol/lافزایش داده و بادام سبب کاهش شاخص های آندروژن آزاد از 2.6±0.4 به 1.8±0.3گردید.

    #100283
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    ممنون از جزئیات تکمیل کننده مقایسه صورت گرفته.

    #100304
    madjd
    مدیرکل

    خواهش میکنم

در حال نمایش 5 نوشته (از کل 5)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.