مصرف پروبیوتیک ها، خطر پوسیدگی دندان را کاهش می دهد:

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #78963
    neda.mousavi
    مشارکت کننده

    پروبیوتیک‌ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان
    پوسیدگی دندان از جمله بیماری‌های شایع در جهان است. کودکان به دلیل آسیب‌پذیر بودن بیشتر در معرض خطر از دست دادن دندان‌های خود می‌باشند. دلایل متعددی از جمله وراثت، باکتری‌ها و رژیم غذایی در بروز آن دخالت دارند. در حفره دهانی همچون مجرای روده، هم باکتری‌های آسیب‌رسان و هم باکتری‌های مفید ساکن هستند. افزایش جمعیت باکتری‌های بیماری‌زا در نتیجه عدم رعایت بهداشت و رژیم غذایی نادرست، منجر به به هم خوردن این تعادل و بروز بیماری‌های دهانی از جمله پوسیدگی‌های دندانی می‌گردد.

    استفاده از ترکیباتی که این تعادل را در جهت افزایش توده باکتریایی مفید هدایت کند موثر خواهد بود. از جمله این ترکیبات پروبیوتیک‌ها می‌باشند. اثرات سلامت بخش این باکتری‌ها در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها اثبات شده است. این ترکیبات در صورت مصرف، از طریق تولید اسیدهای ارگانیک و مواد باکتری‌کش، رقابت با باکتری‌های بیماری‌زای دهانی برای اتصال به جایگاهشان در حفره دهانی، دخالت در هضم مواد غذایی موجود در دهان و خارج کردن این مواد از دسترس باکتری‌های بیماری زا، افزایش توده باکتری‌های مفید، افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و افزایش سلول‌های ایمنی‌زا در ترشحات بزاقی باعث سلامتی حفره دهان و پیشگیری از پوسیدگی‌های دهان خواهند شد. به کودکان از فرآورده‌های پروبیوتیک بدهید. تحقیقات متعددی فواید پروبیوتیک‌ها را در سلامتی حفره دهانی و پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی با تعدیل جمعیت باکتری‌های ساکن در حفره دهان نشان داده‌اند. از این‌رو ارائه راهکارهایی در جهت گنجاندن این ترکیبات در رژیم غذایی مثل استفاده از فراورده‌های لبنی به همراه غذای کمکی کودکان و غنی کردن هر چه بیشتر این ترکیبات، یا اضافه شدن گونه‌های مفید پروبیوتیکی به خمیردندان‌ها در کنار فلوریده بودنشان، می‌تواند روش مفیدی در پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی باشد.

    سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.