مراقب این خوراکی های مضر ” کبد ” باشید!

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #94280
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    گرچه پروتئین ها اصلی ترین مواد برای ساخت ماهیچه ها هستند اما اگر بیش از حد مصرف شوند، آسیب زا خواهند بود زیرا کبد مجبور است فعالیت بیشتری داشته باشد تا مواد سمی و اضافی را دفع کند.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از قدس آنلاین؛ کبد یکی از مهم ترین اندام های سلامتی است که عملکرد آن تصفیه مواد سمی از خون، سنتز پروتئین ها و ذخیره ریز مغذی های مورد نیاز بدن است.

    زمانی که سبک زندگی سالم رعایت شود، کبد اعمال خود را به خوبی انجام می دهد و مواد اضافی که در بدن جمع شده است را دفع می کند. اما امروزه بسیاری از افراد به انجام اموری عادت دارند که چندان مطلوب نیست و نه تنها کارایی این اندام را کاهش می دهد بلکه زمینه ساز بیماری های مختلف نیز می شود.

    از جمله این عادات می توان به کیفیت پایین مواد غذایی اشاره کرد که تاثیر مهمی در آسیب به کبد دارد. ترکیبات ناسالم، مصرف زیاد شکر و تجمع چربی دیگر شرایطی هستند که تاثیر قابل توجهی بر سلامت کبد می گذارند.

    در ادامه چند نوع از مضرترین خوراکی ها برای این اندام حیاتی بدن معرفی می شود:

    فست فودها

    این گروه از مواد غذایی معمولا بسیار خوشمزه هستند و جایگزین مناسبی برای رفع گرسنگی در صورت کمبود وقت به نظر می رسند. اما مشکل اینجاست که هر کدام از ترکیبات آنها بسیار سنگین و دیر هضم هستند و به شکل چربی در بدن جمع می شوند.

    اگر فردی اعتدال را در مصرف این غذاها رعایت نکند احتمال زیادی وجود دارد که مبتلا به کبد چرب شود. بیماری که مشکلات زیاد در رابطه با هضم ایجاد می کند و با اضافه وزن و چاقی مرتبط است. افراد مبتلا به این بیماری باید برنامه غذایی خود را با مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار اصلاح کنند.

    خوراکی های سرخ شده

    بسیاری از خوراکی های سرخ شده و چیپس های موجود در فروشگاه ها با روغن های بسیار ناسالم تهیه شده اند که اصلا برای سلامتی مفید نیستند. چربی های اشباع و ترکیباتی که در دمای بالا تولید می شوند فعالیت زیادی به کبد تحمیل می کند و موجب تجمع مواد سمی و چربی ها در بدن می شوند.

    چربی ها

    بدن برای انجام عملکرد مطلوب به مقدار کمی چربی نیاز دارد. این در حالی است که بسیاری از خوراکی های چرب از نوع اشباع هستند که هیچ فایده ای برای بدن ندارند. چنین خوراکی هایی کالری بالایی دارند و عموما با افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون همراه هستند. این بیماری ها نیز به طور مستقیم سلامت سیستم قلبی عروقی را به خطر می اندازند و با ایجاد فعالیت زیاد کبد به این اندام نیز آسیب می رسانند.

    به همین دلیل لازم است مصرف کره، خامه، پوست مرغ، خوراکی های کرم دار و مایونز محدود شود.

    مواد غذایی سرشار از پروتئین

    توجه داشته باشید که پروتئین ها باید به مقدار متعادل مصرف شوند. این گروه از ریز مغذی ها برای تشکیل توده عضلانی و متابولیسم بدن لازم هستند اما اگر بیش از حد مصرف شوند مضر خواهند بود.

    بعضی از افراد به خصوص ورزشکاران معمولا مقدار خیلی زیادی پروتئین مصرف می کنند که در طولانی مدت مشکلات بسیاری در پی دارد. رژیم های غذایی سرشار از پروتئین عملکرد کبد را افزایش می دهند زیرا مجبور است مواد سمی جمع شده در بدن را دفع کند.

    شیرینی جات

    مصرف زیاد شکر عامل مهم زمینه ساز ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، ناراحتی های قلبی عروقی و چاقی است. باید دقت کرد که نوشابه های گازدار، کیک ها و دسرها مقدار بالایی شکر دارند. این خوراکی ها زمینه ساز ابتلا به بیماری کبد چرب و دیگر مشکلات جدی مانند فیبروز یا فساد بافت ها می شوند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.