فشار خون و تغذیه

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #80046
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    فشار خون بالاتر از 140-90 ميلي متر جيوه فشارخون بالا تلقي مي‌شود. هر چه سطح فشار خون بيشتر افزايش يابد. احتمال بروز زودرس بيماري‌ قلبي – عروقي بيشتر خواهد شد.
    اصلاح شيوه زندگي مي‌تواند در كاهش پرفشاري خون موثر باشد. در حقيقت كاهش فشارخون به مقدار كم، اثرات قابل توجهي در پيشگيري از بيماري قلبي – عروقي به دنبال خواهد داشت. در مبتلايان به پرفشاري خون راهكارهاي غيردارويي، مي‌توانند به عنوان درمان اوليه (قبل از استفاده از دارو) و همچنين درمان كمكي در افرادي كه از دارو استفاده مي‌كنند به كار روند.
    اقدامات لازم جهت پيشگيري و كنترل پرفشاري خون:
    1. اضافه وزن و چاقي يا پرفشاري خون ارتباط مستقيم دارند، به طوري كه خطر ابتلا به فشارخون بالا در افرادي كه اضافه وزن دارند، 6-2 برابر بيشتر از افرادي است كه وزن آن‌ها در محدوده مناسب قرار دارد. كاهش وزن مي‌تواند در كاهش فشارخون موثر باشد و اثربخشي داروهاي ضدفشار خون را نيز افزايش دهد.
    2. كاهش مصرف چربي‌هاي جامد و حيواني و جايگزين كردن روغن‌هاي گياهي مايع مانند: روغن زيتون، آفتابگردان، كلزا (كانولا) به جاي آن‌ها.
    3. كاهش مصرف سديم چه به صورت نمك طعام و چه به صوت جوش شيرين (موجود در بعضي از نان‌هاي لواش، تافتون و…) يا از طريق مواد غذايي حاوي سديم بالا مانند سوسيس و كالباس، گوشت‌ها و ماهي‌هاي دودي، انواع پنير، كنسرو، سس، رب و انواع شور (مانند خيارشور و…)، ترشي‌ها و تنقلات مثل چيپس، پفك و انواع غلات و مغزهاي بو داده با نمك مانند نخودچي، پسته، بادام شور و…
    4. بعضي از سبزي‌ها نييز حاوي مقادير زيادي سديم هستند كه مصرف آن‌ها در افراد مبتلا به فشارخون بالا بايد كاهش يابد (مثل اسفناج، كرفس، ريواس و شلغم).
    5. كاهش مصرف گوشت قرمز و مصرف بيشتر ماهي (استفاده از ماهي حداقل دو وعده در هفته به صورت كباب شده، فرپز يا بخارپز).
    6. افزايش مصرف سير و پياز در تهيه مواد خوراكي و يا به صورت خام (مصرف روزانه 3-2 حبه سير در كاهش فشارخون بالا بسيار موثر است).
    7. مصرف روزانه ميوه و سبزي به خصوص سيب، پرتقال، گريپ‌فروت، آلو، انگور، موز، كرفس، هويج، سير، پياز و گوجه‌فرنگي.
    8. به جاي نمك در غذا از چاشني‌هايي نظير سبزي‌هاي تازه، پياز، سير، آبليمو، آبغوره بي‌نمك، آب نارنج، آويشن، شويد و… استفاده گردد.
    9. جهت كم شدن ميزان شوري پنير، آن را در آب نگهداري كرده و بعد از مدتي آب آن را دور بريزيد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.