دوغ و کفیر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87158
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]وجود باکتري‌هاي زنده در موادغذايي تخميري دليل عمده تفاوت اين نوشيدني‌ها با ساير موادغذايي است…
    اين باکتري‌ها باعث تنظيم فلور طبيعي روده (يعني باکتري‌هاي طبيعي روده) مي‌شوند و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تاثيرگذار هستند. از نظر علم تغذيه، افراد مبتلا به اسهال مي‌توانند از دوغ، ماست و کشک استفاده کنند زيرا بررسي‌ها نشان داده‌اند مصرف اين موادغذايي هنگام بروز مشکلات گوارشي مانند اسهال بسيار موثر خواهد بود.

    البته باکتري‌هاي موجود در دوغ يا کفير به دليل بهبود عملکرد دستگاه گوارش، نقش موثري در تقويت سيستم ايمني بدن دارند. در ضمن، مصرف اين‌گونه نوشيدني‌ها (دوغ و کفير) ساعت خواب افرادي که اختلال خواب دارند، تنظيم مي‌کند. به‌علاوه، غذاهاي فراويژه‌اي نظير دوغ و کفير در ترشح سروتونين نقش موثري دارند بنابراين مصرف آنها باعث رفع افسردگي و خواب راحت‌تر در شب مي‌شود.

    پس اگر در ايران کفير توليد شود و در دسترس عموم قرار گيرد، بهتر است که افراد آن را در برنامه غذايي روزانه‌شان بگنجانند. جالب است بدانيد که اين نوشيدني‌ها اختلالات فکري مانند حواس‌پرتي را هم برطرف مي‌کنند پس گنجاندن آنها در برنامه غذايي سالمندان يک عادت غذايي مناسب است. البته فراموش نکنيد که دوغ، اسيدي است بنابراين افرادي که مبتلا به ورم معده يا زخم اثني‌عشر هستند، بايد مصرف آن را محدود کنند. حتي مصرف بيش‌ازحد اين نوشيدني‌ها باعث تشديد ناراحتي معده‌ مي‌شود و براي افراد مبتلا به ورم معده يا زخم اثني‌عشر حاد، منع مصرف دارد.[/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.