این شیر بدلیل دارا بودن ماده شبه انسولین و مقاوم در برابر اسید معده در بهبود دیابت نوع یک موثر است. در کمک به درمان کودکان مبتلابه اوتیسم از این شیر استفاده شده است. کودکانی که به شیر گاو حساسیت دارند و یا دارای آلرژی غذايی هستند ميتوانند از این شیر بدون مشکل استفاده نمایند.
در شیر شتر پروتئین ویژهای وجود دارد که میزان کلسترول خون را کاهش داده و مانع از تصلب شرائین میشود. این شیر حاوی مقادیر قابل توجهی از عوامل ضد میکروبی، فاکتورهای رشد، مواد کاهش دهنده کلسترول و آنتیاکسیدانها است. عواملی نظیر ایمونوگلوبولینها، لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز، لیزوزیم و گلوکوزامیداز از عوامل ضد میکروبی موجود در این شیر بهشمار میروند. شیر گاو دارای آلفا لاکتالبومین و بتا لاکتوگلوبولین است. وجود بتا لاکتوگلوبولین سبب بروز آلرژیهای غذايی در نوزادان ميگردد، ولی شیر شتر فاقد بتا لاکتوگلوبولین بوده و از این نظر مشابه شیر انسان است. بعلاوه آلفا لاکتالبومین یک عامل آنتی اکسیدان بسیار قوی برای نوزاد محسوب ميشود که از این منظر نیز اهمیت شیر شتر نسبت به شیر گاو بالاتر است. شباهتهای شیر شتر با شیر انسان سبب گردیده تا در سالهای اخیر به تهیه شیر خشک نوزادان از این شیر توجه خاصی شود. با توجه به اینکه شیر شتر شباهت زیادی به شیر انسان دارد و با تاکید بر اینکه این شیر حاوی بسیاری از مواد معدنی، ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن انسان است میتوان از آن نه تنها به عنوان غذا بلکه به عنوان یک دارو در درمان بیماریهایی نظیر دیابت نوع یک؛ آلرژیهای غذایی، بیماریهای خود ایمنی مانند اوتیسم و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی؛ فشارخون و سل استفاده نمود.