حفظ سلامت کبد با کاهش نمک از رژیم غذایی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #94701
    s.shahemi
    مشارکت کننده

    :در حالیکه مصرف زیاد نمک موجب بروز فشار خون بالا و سایر عوارض جانبی می شود، حال محققان دریافته اند که رژیم غذایی پرنمک بر آسیب کبدی در افراد بزرگسال و جنین در حال رشد نیز تاثیر منفی دارد.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، محققان دانشگاه جینان چین در این مطالعه دریافتند که موش ها و جوجه جنینی قرار گرفته در معرض نمک زیاد (۴ درصد کلراید سدیم در آب آشامیدنی) دارای مشکلات هپاتیتی و فیبروز کبدی بودند. فیبروز اولین مرحله از آسیب کبدی است.

    طبق اعلام سازمان غذا و دارو آمریکا، روزانه مصرف یک قاشق چایخوری نمک برای یک فرد سالم کافی است. به گفته محققان، بدن ما به مقدار کمی نمک نیاز دارد. یون های سدیم حاصل از این ماده معدنی به تنظیم حرکت آب در درون بدن و هدایت پالس های عصبی کمک می کند.

    اما محققان در این مطالعه با بررسی تاثیر احتمالی نمک بر روی سطح سلولی دریافتند که این ماده معدنی می تواند بسیار خطرناک باشد. محققان در این مطالعه به موش های بالغ رژیم غذایی پرنمک دادند و جوجه های جنینی را در معرض محیط اب شور قرار دادند.

    سدیم بیش از اندازه زیاد با تغییراتی در کبد حیوانات، از جمله تشکیل سلول هایی به شکل عجیب، افزایش مرگ سلولی و کاهش تکثیر سلولی مرتبط بودند و همه این شرایط از جمله عوامل تاثیرگذار بر ابتلا به سیروز کبدی هستند.

    محققان در این باره می گویند: «مکانیسم پاتولوژیکی ممکن است ناشی از عدم تعادل بین استرس اکسایشی و سیستم آنتی اکسیدانی باشد.»

    البته محققان به این موضوع مثبت هم پی بردند که درمان سلول های اسیب دیده با ویتامین C تا حدودی با تاثیرات زیانبار نمک اضافی مقابله می کند.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.