توصيه‌هاي تغذيه‌اي براي سلامت كبد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79021
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    – از كافئين، گوشت قرمز، قند ساده و غذاهاي سرخ شده كمتر استفاده كنيد.
    – از منابع غذايي غني از پتاسيم بيشتر استفاده كنيد مثل موز، كشمش، گوجه‌فرنگي، آلو، بادام و انواع سبزيجات.
    – آب زياد بنوشيد. سعي كنيد هر ساعت مقداري آب بخوريد.
    – سبزيجات خام بيشتر مصرف كنيد.
    – آب هويج و آب چغندر بيشتر مصرف كنيد.
    – روغن مايع مصرف كنيد و از كره، مارگارين، روغن جامد و دنبه اجتناب كنيد.
    – ويتامين K براي جلوگيري از سيروز كبدي مفيد است.
    – از نيكوتين و الكل اجتناب كنيد زيرا اين دو دشمن كبد هستند.
    – از مصرف زياد ويتامين A پرهيز كنيد، روغن كبد ماهي را نبايد زياد مصرف كرد. اگر بيشتر از 50.000 IU ويتامين A به مدت يك سال مصرف كرده‌ايد، بايد اين دريافت را كاهش دهيد و بهتر است كه از منابع حاوي پيش‌ساز ويتامين A يعني بتاكاروتن، مانند هويج، زردآلو، طالبي و… استفاده كنيد.
    – هرگز مرغ، ماهي يا گوشت را به صورت خام يا نيم‌پز نخوريد زيرا خطر شديد عفونت با باكتري‌ها، پارازيت‌ها و… را به همراه دارد.
    – ليمو يكي از بهترين دوستان كبد است. بيشتر ليمو بخوريد.
    – Coenzyme Q10، به رساندن اكسيژن به كبد كمك مي‌كند.
    – لسيتين از تجمع چربي در كبد جلوگيري مي‌كند. سويا از منابع بسيار خوب لسيتين است.
    – از ملين‌هاي قوي استفاده نكنيد. اما از بروز يبوست پيشگيري كنيد.
    – براي تقويت سيستم سم‌زدايي كبد مصرف مواد غذايي حاوي سولفور از جمله سير، پياز، تخم‌مرغ و…، خانواده كلم به خصوص بروكلي، چغندر، هويج و زردچوبه توصيه مي‌شود.
    – حتي‌الامكان از مصرف هر نوع دارو بپرهيزيد. هرگز سر خود و بدون تجويز پزشك دارو مصرف نكنيد.
    – سعي كنيد از استنشاق اسپري‌هاي حشره‌كش، رنگ و ديگر اسپري‌هاي شيميايي پرهيز كنيد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.