تغذیه در سنگهای کلیوی کلسیمی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87227
    p.damghanian
    مشارکت کننده

    چاقی و افزایش وزن بخصوص افزایش دور کمر با افزایش سنگ‌های کلسیمی ارتباط دارد و به نظر می‌رسد اثر چاقی در افزایش خطر سنگ کلیه در زنان بیشتر است. کاهش وزن اندک می‌تواند سبب کاهش قابل توجهی در سنگسازی کلیه بیماران با سنگ‌های کلسیمی شود.
    مصرف زیاد نمک خطر سنگ‌های کلسیمی را افزایش می‌دهد. نوشابه‌های گازدار کافئین دار سبب افزایش دفع کلسیم در ادرار می‌شوند.
    الف- سنگ‌های اگزالات کلسیم
    شایعترین نوع سنگ‌های کلیوی می‌باشند و حدود 60 درصد انواع سنگ‌ها را تشکیل می‌دهند.
    عوامل خطر: اگزالات، پروتئین حیوانی، ویتامین C
    عوامل پیشگیری کننده: سیترات، منیزیم، اسیدهای چرب امگا-3
    مصرف مواد غذایی با اگزالات بالا چون ریواس، اسفناج، توت فرنگی، شکلات، سبوس گندم، غلات کامل، آجیل، بادام، بادام زمینی، گردو، چغندر و چای را کاهش دهید.افرادی که به نوشیدن چای عادت دارند، تنها مقادیر متوسطی چای (در حدود 2 لیوان در روز)، به صورت کم رنگ و همراه با شیر مصرف نمایند. دم کرده‌های گیاهی اگزالات کمتری دارند و می‌توانند جایگزین مناسبی باشند. مصرف زیاد پروتئین حیوانی (گوشت‌ها) و مصرف زیاد مکمل ویتامین C (بیشتر از 500 میلی گرم در روز) سبب افزایش این نوع سنگ می‌گردد و بهتر است کاهش یابد. نوشیدن لیموناد (تهیه شده از آبلیموی تازه و آب) مفید است.گریپ فروت با وجود اینکه حاوی سیترات است، چون دارای اگزالات نیز می‌باشد، اثری در بهبودی نداشته و توصیه نمی شود.
    پریسا دامغانیان – کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.