تغذيه‌درماني در سينوزيت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #79976
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    سينوس يا حفرات سينوسي فضاهاي خالي در استخوان‌هاي صورت مي‌باشند. هنگامي كه اين فضاها از هوا پر شوند، دچار عفونت مي‌شوند كه به اين وضعيت سينوزيت مي‌گويند.
    سينوزيت معمولاً در اثر سرماخوردگي يا عفونت‌هاي سيستم تنفسي ايجاد مي‌گردد. اگر سينوس‌ها به‌جاي هوا پر از موكوس شوند، موجب رشد باكتري نيز مي‌شوند. به‌طور كلي باكتري‌ها در بدن وجود دارند، اما در هنگام ضعف سيستم ايمني بدن اين باكتري‌ها چندين برابر سريع‌تر موجب عفونت مي‌شوند.
    علامت اوليه اين بيماري احساس درد در ناحيه پيشاني و سردرد مي‌باشد. علايم درد در اين بيماري بستگي به سينوسي كه تحت تأثير قرار مي‌گيرد دارد و مي‌تواند شامل دندان‌درد، درد در قسمت گيجگاهي (شقيقه) و يا درد در ناحيه زير چشم باشد.
    گاهي اوقات سينوزيت موجب سردرد شديد مي‌شود. به‌ويژه هنگامي كه سينوس‌هاي بين دو چشم ملتهب شده باشند.
    تغذيه‌درماني:
    داشتن يك رژيم غذايي متعادل در اين بيماري داراي نقش مؤثري مي‌باشد. غذاهايي كه موجب تقويت سيستم ايمني و حمله به باكتري‌ها مي‌شوند، بسيار مفيد هستند:
    1-‌ غذاهاي غني از ويتامين C: اين غذاها داراي خواص آنتي‌اكسيداني مي‌باشند و موجب مقاومت بدن در مقابل بيماري مي‌شوند و علايم و مدت زمان بيماري را كاهش مي‌دهند.
    در مطالعات بسياري كاهش التهاب مخاط سينوسي به علت خواص آنتي‌هيستاميني آن اثبات شده است. ميوه‌ها به‌ويژه مركبات (پرتقال، ليمو و …) و سبزي‌ها به‌ويژه سبزي‌هايي كه داراي برگ سبز تيره هستند (مانند اسفناج، برگ چغندر و كاهو) غني از ويتامين C مي‌باشند.
    2-‌ غذاهاي غني از ويتامين A: ويتامين A به فرم بتا-كاروتن در غذاهاي گياهي وجود دارد كه داراي خواص آنتي‌اكسيداني نيز مي‌باشد. اين ويتامين موجب تقويت سيستم ايمني و جلوگيري از بسياري از بيماري‌ها به‌ويژه بيماري‌هاي سيستم تنفسي (مانند گلودرد، سرماخوردگي، آنفلوانزا، سينوزيت و برونشيت) مي‌شود.
    غذاهاي گياهي كه به رنگ نارنجي، قرمز يا زرد مي‌باشند (به‌ويژه هويج، اسفناج، سبزيجات و گرمك) حاوي بتا-كاروتن هستند.
    3- غذاهاي غني از ويتامين B: اين ويتامين نيز موجب بهبود وضعيت سيستم ايمني بدن مي‌شود. غلات كامل مانند گندم، برنج، جو و ليگام‌ها مانند حبوبات، سويا و مغزها (مانند گردو و بادام) منابع خوب اين ويتامين هستند.
    4-‌ غذاهاي غني از ويتامين E: ويتامين E داراي خواص آنتي‌اكسيداني بسيار زيادي است. روغن‌هاي گياهي بهترين منبع اين ويتامين هستند.
    5- غذاهاي غني از امگا- 3: ماهي‌هاي چرب مانند تون، ساردين و ماهي كاد غني از اين ويتامين مي‌باشند. اين اسيد چرب همچنين داراي خواص ضدالتهابي است و موجب كاهش التهاب سينوس مي‌شود.
    بهتر است غذاهايي كه موجب ايجاد آلرژي در افراد مي‌شوند و نيز غذاهاي داراي افزودني‌ها، با احتياط مصرف شوند و يا مصرف آنها محدود گردد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.