تاثیر رژیم غذایی بر سنگ صفرا

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #72149
    n.fazel
    مشارکت کننده

    درد سنگ‌های صفراوی از آن دردهایی است که می‌گویند خدا نصیب هیچ بنی بشری نکند! این درد از بالای سمت راست بدن شروع می‌شود و تا زیر سینه ادامه می‌یابد؛ درد طاقت‌فرسایی که بین چند دقیقه تا چند ساعت ممکن است طول بکشد و نفس آدم را ببرد! اگر شما هم این درد را کشیده‌اید یا دلتان نمی‌خواهد هیچ‌وقت به آن مبتلا شوید، این گزارش را بخوانید تا بدانید با چه‌جور رژیم غذایی می‌شود از پیدایش سنگ کیسه صفرا پیشگیری کرد یا درد آن را تخفیف داد…
    ● شیوع در خانم‌های چاق
    اما اصلا چرا سنگ کیسه صفرا به وجود می‌آید و آیا می‌شود از بروز آن پیشگیری کرد؟ یک بخش قضیه، ارثی و ژنتیکی است و کاری‌اش نمی‌شود کرد. در ضمن، خانم‌ها بیشتر از آقایان دچار این بیماری می‌شوند. افراد سالمند هم در معرض خطر بیشتری قرار دارند اما یک سری عوامل قابل تغییر هم هستند مانند سبک زندگی و کیفیت تغذیه.
    مثلا جالب است بدانید که چاقی یکی از عوامل تشدیدکننده سنگ کیسه صفراست. حذف یکی از وعده‌های غذایی به خصوص صبحانه و طولانی شدن فواصل بین آنها که با گرسنگی‌های مکرر و مداوم همراه‌اند، احتمال تشکیل سنگ صفرا را زیادتر می‌کنند. از طرف دیگر، پرخوری و زیاده روی در مصرف غذاهای پرکالری که باعث اضافه وزن و چاقی می‌شوند هم می‌تواند از علت‌های دیگر این بیماری باشد.
    ● عاقبت رژیم نامتعادل
    به غیر از اضافه وزن، کسانی که گرایش به مصرف چربی یا غذاهای سرخ شده با کلسترول بالا دارند نیز مستعد این بیماری هستند.در آن طرف طیف هم کسانی قرار دارند که سعی می‌کنند رژیم‌های غیرمتعادل لاغری بگیرند: «افراد چاقی که می‌خواهند با رژیم‌های کم‌کالری یکنواخت همراه با افزایش ناگهانی فعالیت‌های بدنی یا انجام ورزش‌های سنگین وزن‌شان را به صورت برق آسایی پایین بیاورند، در معرض خطر قرار دارند. رژیم‌های کم‌کالری و فاقد چربی باعث عدم تحرک کیسه صفرا و راکد ماندن محتویات آن به مدت طولانی شده و در نتیجه، تولید سنگ حتمی خواهد بود.»
    طرفدارهای پر و پا قرص قهوه هم یکی دیگر از گروه‌های مستعد ابتلا به کولیت صفرا هستند.
    ● سبزی بخور، آب بنوش
    حتما تا حالا این سوال برایتان پیش آمده که چه کار می‌شود کرد تا به این بیماری پر دردسر مبتلا نشویم؟ «اولین کار استفاده به‌جا و متناسب از گروه سبزیجات است، چه به صورت خام در قالب انواع سالادهای ساده، چه به صورت مرکب و ترکیبی با غذاهای آب پز و بخارپز مثل آش، سوپ، خورش و بورانی‌ها. در ضمن، اگر چند قاشق مرباخوری روغن زیتون در تهیه غذاها و سس سالادتان استفاده کنید به شرط آنکه مازاد بر نیاز روزانه‌تان نباشد، به تحریک کیسه صفرا برای بیرون راندن مایع درون آن به داخل روده کمک می‌کنید و در این صورت با تخلیه مداوم و مرتب کیسه صفرا از انباشته و متراکم شدن مایع صفرا و کلسترول و کریستالیزه شدن آن جلوگیری می‌شود.»
    اگر هم مشتری پروپا قرص گوشت‌های قرمز هستید، بهتر است این گوشت‌ها را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید یا به حداقل برسانید. همین طور بهتر است چربی‌های حیوانی یا روغن‌های گیاهی اشباع شده را کم کرده یا آنها را با روغن زیتون و روغن کنجد و هسته انگور جایگزین کنید.

    روزنامه سلامت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.